پزشکیان: توسعه بدون توجه به منابع طبیعی فاجعه‌آفرین است وزیر انگلیسی: متعهد هستیم فلسطین را به رسمیت بشناسیم وب‌سایت اطلاعاتی سازمان سیا هک شد جواد لاریجانی: هیچ مذاکره بُرد ـ بُردی با آمریکا نداشته‌ایم روایت سردار شکارچی از توان نظامی ایران در جنگ ۱۲ روزه: رژیم صهیونیستی در روز نهم جنگ دست تسلیم را بالا گرفت سرکوب تظاهرات علیه نسل‌کشی غزه در حیفا؛ ۱۵ فلسطینی بازداشت شدند (۲ مرداد ۱۴۰۴) عراقچی: تصمیمات بزرگ نظام در مجموعه مدیریت عالی اتخاذ می‌شود + ویدئو اظهارات ویتکاف درباره مذاکرات آتش‌بس غزه افزایش شمار شهدای نوار غزه به ۵۹ هزار و ۵۸۷ شهید (۲ مرداد ۱۴۰۴) احتمال تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی مکانیسم ماشه برای ایران بیانیه مرجع عالیقدر؛ حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی «مدظله العالی» پیرامون مسائل در حال وقوع غزه رایزنی وزیران خارجه ایران و بنگلادش درباره اوضاع غزه ایران: بیانیه سران ژاپن و اتحادیه اروپا گمراه کننده است حماس: آمریکا مسئول مستقیم ادامه نسل‌کشی در غزه است ویدیو | واکنش سردار وحیدی به حضور عامل نفوذی در خصوص لو رفتن جلسه سران قوا وزارت امور خارجه: رژیم اسرائیل هدفی جز نابودی کامل فلسطین ندارد ما کجا ایستاده‌ایم؟ شهادت ۱۱۵ نفر از گرسنگی در نوار غزه انفجار شدید در ادلب سوریه + فیلم (۲ مرداد ۱۴۰۴) وزیر صهیونیست در آستانه مذاکرات هسته‌ای ایران و اروپا به فرانسه سفر کرد ویدیو | موشک خرمشهر ۵ کابوس جدیدی برای پدافند اسرائیل زخمی شدن دست کم ۷ اسرائیلی در عملیات ضدصهیونیستی (۲ مرداد ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون امنیت ملی: برخی می‌خواهند جنگ ۱۲ روزه ما را صرفاً به نبرد با رژیم صهیونیستی تقلیل دهند فرمانده قرارگاه اربعین فراجا: امنیت راهپیمایی اربعین با ۱۵ هزار نیرو تأمین می‌شود مجمع جهانی بیداری اسلامی: گرسنگی مردم غزه، جنایت علیه بشریت است یمن خواستار موضع یکپارچه دولت‌های اسلامی و عربی در مقابله با رژیم صهیونیستی شد اعتراض آیت‌الله نوری همدانی به جنایات اسرائیل در نامه‌ای به پاپ لئون چهاردهم
سرخط خبرها

آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند

  • کد خبر: ۳۴۲۸۸۸
  • ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۶
آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند
در حالی‌که تعلیق همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به اقدامات غیرسازنده این نهاد، امروز (چهارشنبه) بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های خارجی به همراه داشت، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی نوشت که با وجود ابلاغ این قانون، بازرسان آژانس همچنان در ایران حضور دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ رسانه‌های بین‌المللی امروز به‌طور گسترده به پوشش تصمیم ایران برای تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که امروز با ابلاغ رئیس‌جمهوری رسمیت یافت، پرداختند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: رئیس‌جمهور ایران پس از حملات هوایی آمریکا و اسرائیل به مهمترین تاسیسات هسته‌ای این کشور، دستور تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را صادر کرد.

این رسانه آمریکایی به نقل از «یک دیپلمات آگاه از عملیات‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به شرط ناشناس ماندن در مورد وضعیت ایران صحبت کرده است»، مدعی شد: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از این اعلامیه همچنان آنجا هستند و دولت به آنها اعلام نکرده که ایران را ترک کنند.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، قانونی که هفته گذشته در مجلس به تصویب رسیده بود را برای تعلیق همکاری با نهاد نظارتی هسته‌ای سازمان ملل متحد، یعنی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) برای اجرا، ابلاغ کرد.

این رسانه انگلیسی نوشت: ایران تهدید کرده است که همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را متوقف خواهد کرد و این نهاد را به جانبداری از کشور‌های غربی و زمینه‌سازی برای حملات هوایی [رژیم]اسرائیل متهم کرده است.

خبرگزاری فرانسه در بازتاب این تصمیم ایران تیتر زد: «پس از حملات اسرائیل و آمریکا، ایران همکاری با دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل را قطع می‌کند.»

این رسانه با اشاره به «حملات بی‌سابقه» رژیم صهیونیستی و آمریکا به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران گزارش داد: «درگیری ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، تنش‌ها بین تهران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به شدت افزایش داده است. این در حالی است که بازرسان آژانس [پیشتر]به تاسیسات هسته‌ای ایران دسترسی داشته‌اند.»

مجلس شورای اسلامی چهارشنبه گذشته (۴ تیرماه) با ۲۲۱ رأی موافق از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر، کلیات و جزئیات طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تصویب کرد.

بر اساس این قانون، دولت موظف است تا زمان تحقق شروط مشخص‌شده در متن مصوبه، همکاری‌های خود با آژانس را متوقف سازد. از جمله مفاد کلیدی قانون، می‌توان به ممنوعیت ورود هرگونه بازرس آژانس، از جمله مدیرکل، به خاک ایران، توقف نصب و بهره‌برداری از دوربین‌های پادمانی و فراپادمانی، و خودداری از ارسال هرگونه گزارش فعالیت‌های هسته‌ای به این نهاد اشاره کرد.

این قانون با استناد به ماده ۶۰ کنوانسیون وین ۱۹۶۹ درباره حقوق معاهدات تنظیم شده و به‌موجب آن، در صورت نقض تعهدات از سوی طرف مقابل، کشور متعاهد می‌تواند اجرای توافق را به طور موقت تعلیق کند.

پس از تصویب این طرح در مجلس، شورای نگهبان نیز این قانون را فاقد مغایرت با موازین شرع و قانون اساسی اعلام کرد. امروز (چهارشنبه ۱۱ تیرماه)، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران، قانون مذکور را برای اجرا به سازمان انرژی اتمی، شورای‌عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه ابلاغ کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->