پزشکیان: ایران خواهان زندگی مسالمت‌آمیز با همه ملت‌هاست پایان سفر دوروزه رئیس‌جمهور به ارمنستان و بلاروس| پزشکیان عازم تهران شد پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت استاد فرشچیان  رئیس مجلس نمایندگان مجمع ملی بلاروس با پزشکیان دیدار کرد ۳ منطقه دیگر اوکراین توسط روسیه تصرف شد (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) واکنش اردن به پیشروی اسرائیل در خاک سوریه ناو جنگی آمریکایی دچار حریق شد (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) آیا آتش سوزی در پایگاه هوایی شهید فکوری تبریز صحت دارد؟ (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) ماکرون: حمله اسرائیل به غزه باعث جنگ دائمی در منطقه می‌شود وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد «مشهد مقدس» شد (۲۹ مرداد ۱۴۰۴) آمادگی ۱۰ کشور جهان برای اعزام نیروهای نظامی به اوکراین آیت الله علم الهدی: مشهد قلب فرهنگی و مذهبی کشور است | مبارزه با بی‌حجابی وظیفه همگانی است، نه صرفاً دستگاه قضایی نظام وظیفه برای مشمولان اعزامی پایه خدمتی شهریور ماه ۱۴۰۴ فراخوان صادر کرد نشست خبری روسای جمهور ایران و بلاروس: نتایج توافقات قطعا در آینده و در روند رو به رشد همکاری‌های فیمابین مشاهده خواهد شد پزشکیان: توافقات میان ایران و بلاروس را شخصاً پیگیری خواهم کرد بنت درباره افزایش تعداد مسلمان‌ها در اروپا و خطر آنها برای رژیم صهیونیستی هشدار داد کدام شهر و استان‌های کشور در روز شنبه یک شهریورماه ۱۴۰۴ تعطیل است؟ دادستان کل کشور مطرح کرد: خراسان رضوی پیشگام در امنیت قضایی | مفاسد اقتصادی بی‌وقفه رصد می‌شود ایران و بلاروس ۱۲ سند همکاری و ۱ بیانیه مشترک امضا کردند ویتکاف از درخواست ترامپ برای توقف فوری جنگ در غزه خبرداد وزیر کشور: اقدامات اجرایی برای پذیرایی از زائران دهه پایانی ماه صفر در سطح ملی صورت می‌گیرد وال استریت ژورنال آینده سیاسی ایلان ماسک را رازآلود دانست واکنش سخنگوی دولت به بیانیه اخیر جبهه اصلاحات ایران دیدار فرستاده آمریکا با رهبر دروزی‌های اسرائیل در فرانسه یونیسف: هرماه ۴۰ کودک در غزه جان خود را از دست می‌دهند دادستان جدید عمومی‌ و انقلاب مرکز خراسان رضوی: برخورد با اراذل‌ و اوباش و رسیدگی به پرونده‌های کثیرالشاکی در اولویت است وزیر نفت: بنزین سوپر توسط بخش خصوصی وارد می‌شود
سرخط خبرها

ترکیه برای کریدور رقیب ایران دندان تیز کرد

  • کد خبر: ۳۴۳۸۵۹
  • ۱۷ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۱
ترکیه برای کریدور رقیب ایران دندان تیز کرد
با رونمایی از راه‌گذر راه توسعه عراق، ترکیه کریدوری جدید برای اتصال به بازار‌های اروپا در پیش روی خود دید که می‌تواند چالش‌های جدی برای ایران به وجود آورد.

به گزارش شهرآرارنیوز؛  این پروژه با هدف تسهیل تجارت و حمل‌ونقل در شرایط متغیر جهانی و تحولات شتابان ژئوپلیتیکی، به ویژه در پی تنش‌های تجاری چین و آمریکا، به عنوان یک رقیب جدی برای کریدور‌های موجود ایران مطرح شده است.

در دسامبر ۲۰۲۲، عراق به عنوان یک بازیگر جدید در عرصه ترانزیت کالا، راه‌گذر راه توسعه عراق را معرفی کرد. این کریدور به عنوان یک دروازه جدید برای ورود به بازار اروپا توصیف شده و تلاش می‌کند تا در رقابت با کریدور‌های موجود، به ویژه کریدور شمال-جنوب که از ایران عبور می‌کند، موقعیت خود را تثبیت کند.

این کریدور که شامل تکمیل و توسعه بندر فاو و ایجاد اتصال ریلی و جاده‌ای به مرز فیش‌خابور ترکیه است، به طول تقریبی ۱۶۰۰ کیلومتر و با هزینه‌ای حدود ۱۷ میلیارد دلار برنامه‌ریزی شده است.

عراق امیدوار است با این پروژه، ظرفیت ترانزیت خود را به ۳.۵ میلیون TEU و ۲۲ میلیون تن کالا در سال افزایش دهد و همچنین به حدود ۱۵ میلیون مسافر خدمات‌رسانی کند. در این راستا، وزارت حمل‌ونقل عراق اعلام کرده که مراحل نهایی مطالعات این کریدور هنوز در حال انجام است و به زودی آغاز خواهد شد.

در همین حال، ترکیه به شدت به دنبال تقویت روابط اقتصادی خود با عراق است. وزیر خارجه عراق و همتای بلغاری‌اش چندی پیش به تبادل نظر درباره پروژه جاده توسعه پرداخته بودند و بر آمادگی بلغارستان برای مشارکت در این پروژه تأکید کرده‌اند.

همچنین، بندر فاو به عنوان یک نقطه کلیدی برای شراکت‌های اقتصادی جدید معرفی شده و چندین شرکت اروپایی نیز برای توسعه خطوط ریلی در عراق وارد عمل شده‌اند.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که روابط ترکیه و عراق به رغم برخی تنش‌ها در زمینه مسائل آبی، همچنان در حال تقویت است. در تاریخ ۸ آوریل ۲۰۲۵، بغداد میزبان امضای یک یادداشت تفاهم مهم میان صندوق توسعه عراق و صندوق ثروت ملی ترکیه بود. این توافق نشان‌دهنده عزم دو کشور برای همکاری‌های بلندمدت و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیرساختی است.

به تازگی نیز عراق وام ۹۳۰ میلیون دلاری از بانک جهانی دریافت کرده تا بخشی از پروژه توسعه و نوسازی راه‌آهن عراق (IREM) را جلو ببرد.

پیش‌بینی می‌شود راه‌آهن‌ام قصر-موصل تا سال ۲۰۳۷، ۶.۳ میلیون تن بار داخلی و ۱.۱ میلیون تن واردات و صادرات را جابه‌جا کند.

مهدی باقری، کارشناس حمل‌ونقل و ترانزیت، عنوان کرد که ایران باید اهداف کریدوری خود را به روشنی تعریف کند تا بتواند در رقابت با کریدور‌های جدید به تحلیل‌های بهتری دست یابد.

در نهایت، این تغییرات در نظام ترانزیتی منطقه می‌تواند بر سیاست‌های اقتصادی و تجاری ایران تأثیرگذار باشد و نیازمند واکنش‌های هوشمندانه در زمینه راهبُرد‌های کریدوری است.

به گفته باقری، با درک درست از مفهوم کریدور به‌عنوان یک همبندی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، ایران می‌تواند با بهره‌گیری از فرصت‌ها، در نظم نوین جهانی موقعیت خود را تقویت کند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->