به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی، سدیم را عامل اصلی افزایش فشار خون ذکر نمود و گفت: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف نمک برای هر نفر روزانه ۵ گرم توصیه شده، اما این میزان در ایران به ۲ برابر یعنی ۱۰ گرم میرسد.
وی با بیان اینکه نمک باید به مقدار بسیار کم و در حد ۵ گرم در روز مصرف شود گفت: افرادی که سنشان بالای ۵۰ سال است یا مبتلا به فشار خون بالا و بیماریهای قلبی عروقی هستند باید روزانه کمتر از ۳ گرم نمک مصرف کنند و این مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.
وی با اشاره به اینکه مصرف بی رویه نمک، زمینه ساز بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالا است اظهار کرد: کاهش مصرف نمک تنها در بزرگسالان توصیه نمیشود، بلکه با توجه به این امر که ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل میگیرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازی سالم در کودکان از اهمیت به سزایی برخوردار است.
دکتر اباصلتی افزود: مصرف زیاد غذاها و تنقلات حاوی نمک زیاد در کودکان سبب عادت کردن ذائقه آنها به طعم شوری شده و با گرایش آنها به مصرف نمک بیشتر، احتمال ابتلا به فشار خون بالا در بزرگسالی را افزایش میدهد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت با اشاره به اینکه انواع محصولات غذایی مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و سایر انواع فست فودها، کنسروها، خیار شور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفک حاوی مقادیر زیادی نمک هستند و باید مصرف این مواد به حداقل ممکن برسد توصیه نمود برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی، میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه میشود کاهش داده، همچنین با حذف نمکدان از سر سفره از مصرف بی رویه نمک اجتناب گردد.
دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد با توجه به امکان استفاده جوش شیرین در انواع کیک و با در نظر گرفتن این نکته که جوش شیرین دارای مقدار زیادی سدیم است توصیه میشود بیماران مبتلا به پر فشاری خون که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند، مصرف مواد حاوی جوش شیرین را نیز محدود کنند.