سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبرو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان با اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت بازدید استاندار خراسان رضوی و معاون رئیس جمهور از محل برگزاری مصاحبه آزمون استخدامی در مشهد هاکان فیدان در شورای امنیت خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل شد ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند توضیحات معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور درباره توزیع سهمیه استخدامی در استان‌ها | ۷۵ درصد مردم از نظام اداری کشور ناراضی هستند ۵۰ کشته در آتش‌سوزی مرگبار در الکوت عراق + فیلم
سرخط خبرها

روایت تحلیلگر روس از پشت‌پرده به‌رسمیت‌شناختن طالبان توسط روسیه

  • کد خبر: ۳۴۵۵۲۳
  • ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵
روایت تحلیلگر روس از پشت‌پرده به‌رسمیت‌شناختن طالبان توسط روسیه
تحلیلگر روسی درباره دلایل پشت‌پرده به‌رسمیت‌شناختن طالبان توسط مسکو گفت: این تصمیم نه‌تنها مرتبط با تحولات قفقاز جنوبی و تنش‌های فزاینده با جمهوری آذربایجان، بلکه بخشی از یک استراتژی وسیع‌تر ژئوپلیتیکی است.

به گزارش شهرآرانیوز، «الدانیز گوسینوف» در برنامه آنلاین «سنگر پیکار» افزود: این تصمیم روسیه پیامد‌های قابل توجهی برای منطقه آسیای مرکزی دارد.

به باور او، روسیه با این اقدام حضور خود را در این منطقه تقویت می‌کند و جایگاه خود را به عنوان یکی از بازیگران اصلی تثبیت می‌سازد. اما هدف نهایی مسکو، آسیای مرکزی نیست؛ بلکه استفاده از این منطقه به عنوان سکوی پرش برای نفوذ عمیق‌تر به افغانستان و جنوب آسیاست. از نگاه کرملین، افغانستان دروازه‌ای برای گسترش نفوذ در مناطق راهبردی دیگر است.

گوسینوف با اشاره به جمعیت حدوداً ۴۰ میلیونی افغانستان، آن را بازاری بکر و گسترده برای کالا‌های روسی از جمله آرد، گندم، برنج، مصالح ساختمانی و حتی تجهیزات نظامی دانست.

او همچنین تأکید کرد که افغانستان می‌تواند برای روسیه منبع اطلاعات مهم در زمینه‌هایی، چون تروریسم، قاچاق مواد مخدر و شبکه‌های غیرقانونی باشد.

به باور این تحلیلگر، دسترسی به چنین اطلاعاتی، به ویژه در فضایی که قدرت‌های بزرگ در حال رقابت برای نفوذ هستند، جایگاه جهانی روسیه را ارتقا می‌بخشد.

گوسینوف افزود که اگر کشوری بر مسیر‌های ترانزیتی و زیرساخت‌های کلیدی اوراسیا، به ویژه در افغانستان، تسلط یابد، می‌تواند به بازیگری تعیین‌کننده در منطقه و حتی در سطح بین‌المللی تبدیل شود.

به گفته او، همین موضوع باعث خواهد شد کشورهایی، چون چین، کشور‌های آسیای مرکزی، و حتی قدرت‌های اروپایی، برای مشورت و همکاری در حوزه افغانستان، به روسیه رجوع کنند.

در پایان، گوسینوف با اذعان به دشواری‌ها و موانع پیش روی روسیه در اجرای این پروژه‌ها، تأکید کرد که هر قدم مسکو در جهت نزدیک شدن به افغانستان، بخشی از یک رویکرد راهبردی برای افزایش اهمیت ژئوپلیتیکی روسیه است.

به باور او، افغانستان می‌تواند به هاب جدید لجستیکی اوراسیا تبدیل شود، و اگر روسیه بتواند این موقعیت را در کنترل خود بگیرد، موقعیتی ممتاز در نظم آینده جهانی برای خود رقم خواهد زد.

این در حالی است که الکساندر کنیازف، پژوهشگر ارشد روس نیز اخیرا به بررسی پیامد‌های به رسمیت‌شناسی طالبان، پرداخته و هشدار داد: «غرب ممکن است از گروه‌های ضدطالبان حمایت کند.»

کنیازف با اشاره به واکنش‌های محدود غرب به این تحول، خاطرنشان کرد که ایالات متحده و متحدانش تاکنون اقدام ملموس و قاطعی در قبال افغانستان انجام نداده‌اند.

با این حال، وی نشانه‌هایی مانند صدور مجدد حکم بازداشت رهبران طالبان از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی و مواضع سخت‌گیرانه غرب در سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر را زمینه‌ساز واکنش‌های آتی دانست.

این تحلیلگر روس هرگونه بازگشت غرب به مداخله نظامی مستقیم را بعید ارزیابی کرد، اما احتمال حمایت از بازیگران غیردولتی ضد طالبان و برخی گروه‌های تروریستی را منتفی ندانست.

از سوی دیگر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز سه‌شنبه در پایان نشست وزرای خارجه سازمان همکاری شانگهای در چین، خواستار «وفاق ملی» در افغانستان و مشارکت اقوام و گروه‌های سیاسی در ساختار قدرت شد.

او همچنین گفت تقریباً تمام اعضای این سازمان روابط خود با طالبان را تقویت کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->