درخشش دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در مسابقات بین‌المللی اختراع و نوآوری تبعیض در  درمان، زخمی پنهان بر تن عدالت اجتماعی بایدها و نبایدهای مصرف جلبک «اسپیرولینا» + خواص و عوارض باید‌ها و نباید‌های استفاده از کودک درون در روابط دوران بزرگ‌سالی | کودک درونت را شاد و پویا نگه‌دار زلزله خنج فارس را لرزاند + جزئیات (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) نتایج نهایی نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۴ اعلام شد | آغاز ثبت‌نام از شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ بازداشت ۵ تن از کارکنان شرکت توزیع برق مشهد تکذیب شد سارق حرفه‌ای با سابقه ۷ فقره سرقت در شیروان بازداشت شد واکنش آموزش و پرورش به اعتراض داوطلبان آزمون استخدامی درباره سابقه و تأهل استخدام هزار معلم ورزش جدید قطعی شد| سرانه ورزشی مدارس ۰.۳۸ مترمربع به ازای هر دانش‌آموز! رئیس سازمان محیط زیست: حفاظت از یوز ایرانی یک اولویت ملی است طرح کاشت یک میلیارد درخت به کجا رسید؟ دیابت کنترل‌نشده و آب سیاه از مهم‌ترین عوامل کم‌بینایی در بزرگسالی بهترین هتل‌های ۵ ستاره تبریز را بشناسید اختصاص رایگان ۱۷۰۰ ناوگان حمل و نقل به ۵ هزار دانش‌آموز استثنایی وضعیت دما و بارش کشور تا اواسط مهر ماه چگونه خواهد بود؟ وعده معاون وزیر راه و شهرسازی برای ساخت ۸۸۰ کلاس درس در کشور فروش نیمی از بلیت پروازهای داخلی از طریق دفاتر فروش آنلاین | مسافران دفاتر مجاز را انتخاب کنند تاثیر آلودگی هوا در تشدید علائم آلرژی و آسم ۲.۸ میلیون نفر در ایران دچار اعتیاد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۱ شهریور ۱۴۰۴) | وزش باد شدید، پدیده غالب جوی در استان نرخ نهایی سرویس مدارس در انتظار تأیید شوراها | مهلت ثبت نام در سامانه دیگر تمدید نمی‌شود هشدار نسبت به حمل نادرست دارو در سفر اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) معاون وزیر آموزش و پرورش: امسال در مدارس کمبود نیرو نداریم (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) محدود کردن یا حذف مواد پروتئینی در دوران شیردهی برای مادر و نوزاد مضر است پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۱ شهریور ۱۴۰۴) زنده‌یاد «دریاچه ارومیه» چه مدارسی در طرح نهضت عدالت آموزشی قرار می‌گیرند؟ | اجرای ۷۲۰۰ پروژه مدرسه‌سازی
سرخط خبرها

دریاچه ارومیه تا آخر تابستان کاملاً خشک می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۴۶۵۲۲
  • ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۶
دریاچه ارومیه تا آخر تابستان کاملاً خشک می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴)
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی گفت: در شمال دریاچه تنها لایه نازکی از آب باقی مانده است که در کمتر از یک هفته خشک خواهد شد، جنوب دریاچه نیز حدود ۷۰۰ کیلومترمربع آب دارد که تا آخر تابستان خشک می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تصویری مبنی بر خشکی ۱۰۰ درصدی دریاچه ارومیه برای نخستین بار در برخی رسانه‌ها و کانال‌های خبری منتشر شده است.

در رابطه با این موضوع، دکتر حجت جباری بیان کرد: در بخش شمالی دریاچه که حدوداً نیمی از مساحت دریاچه است، آب بسیار کمی در مساحت ۱۰۰ کیلومترمربع باقی مانده است؛ شاید فقط لایه‌ای به‌ضخامت چهار یا پنج سانتی‌متر که در واقع می‌توان گفت دیگر آبی وجود ندارد،  این برای نخستین‌بار است که احتمال می‌دهیم طی پنج یا شش روز آینده، بخش شمالی دریاچه به‌طور کامل خشک شود،  البته از نظر محیط‌زیستی، همین الآن هم فقط یک لایه بسیار نازک و پراکنده در شمال باقی مانده است و به‌سختی می‌توان گفت آبی وجود دارد، فعلاً در این عرصه وضعیت بحرانی است.

او تأکید کرد: اکنون از نظر اکولوژیکی، حتی در شمال دریاچه هم دیگر نمی‌توان گفت آب قابل‌توجهی باقی مانده است، فقط یک لایه بسیار نازک از آب دیده می‌شود که به‌نظر من، باید آن را خشک‌شده در نظر بگیریم.  با شدت بالای تبخیر در تابستان، دریاچه در پایان فصل دوباره خشک خواهد شد.

وی افزود: در جنوب دریاچه نیز حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر از مساحت دریاچه به‌عمق حدود ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر آب باقی مانده است که با ادامه این روند، تا پایان تابستان احتمال خشک‌شدن کامل آن هم وجود دارد که به‌معنی خشکی کامل و ۱۰۰ درصدی دریاچه ارومیه خواهد بود،  البته هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم، ولی نزدیک هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در پاسخ به اینکه آیا با آغاز بارندگی‌های پاییزی، ممکن است مقداری دریاچه از این وضعیت بحرانی برگردد، گفت: در پاییز این اتفاق نخواهد افتاد، بیشترین بارش‌ها معمولاً در زمستان و فصل بهار اتفاق می‌افتد و در پاییز معمولاً آب زیادی وارد نمی‌شود، در واقع، بارندگی‌های پاییزی به سطح دریاچه نمی‌رسند؛ چرا که مسیر ورود آب خشک است و بخشی از آن نفوذ می‌کند و بخشی دیگر تبخیر می‌شود، در نتیجه آبگیری دریاچه بسیار محدود خواهد بود.

جباری توضیح داد: ما عملاً دریاچه ارومیه را به یک دریاچه فصلی تبدیل کرده‌ایم، در واقع، از سال ۱۳۹۰ یا ۱۳۹۲ به این‌سو، دریاچه حالت فصلی پیدا کرده است؛ تابستان‌ها کاملاً خشک می‌شود و در زمستان و بهار، کمی آب در آن جمع می‌شود. اگر مدیریت منابع آب همچنان به همین منوال ادامه داشته باشد، دریاچه فقط در فصل‌های پربارش تا حدودی آبگیری خواهد شد و در تابستان، تبخیر شدید آغاز می‌شود و آب رودخانه‌ها دیگر به دریاچه نمی‌رسد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->