حمله اسرائیل به یک فلافل فروشی در غزه ۵ شهید برجای گذاشت گفت‌وگوی تلفنی نتانیاهو و ترامپ درباره غزه | تشکر نتانیاهو از ترامپ واکنش احزاب مخالف نتانیاهو به کنفرانس مطبوعاتی بی‌بی | نمایشی فاجعه‌بار از یک نخست‌وزیر شکست‌خورده حماس: اظهارات نتانیاهو چیزی جز تلاشی مذبوحانه برای تبرئه رژیم اسرائیل نیست روسیه: گرسنگی دادن مردم در غزه توسط اسرائیل جنایت جنگی است وزیر ارتباطات در دیدار با اصحاب رسانه: از کیفیت اینترنت راضی نیستم بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند حماس به دروغ‌های نتانیاهو واکنش نشان داد وقوع انفجار در اطراف فرودگاه نظامی حماه (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: خواسته‌های ایران در رابطه با کریدور زنگزور رعایت شده است وزیر کشور: یک میلیون و ۱۰۰ هزار تبعه غیرمجاز از کشور خارج شده‌اند | کاهش ۶ درصدی در تراکنش‌های خرید نان واکنش چین به تصمیم اسرائیل برای اشغال غزه حذف چهار صفر از پول ملی در دولت تصویب شد عراقچی: دور بعدی مذاکرات فعلاً تنظیم نشده است واکنش انگلیس به تصمیم اسرائیل برای اشغال غزه | یک میلیون نفر آواره خواهند شد کشور‌های اروپایی در مخالفت با اشغال غزه بیانیه صادر کردند نتانیاهو برای پایان‌دادن به جنگ علیه غزه شرط گذاشت بدهی آمریکا چقدر است؟ نشست سه جانبه اردن، سوریه و آمریکا در امان برگزار شد (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) حمله تازه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) نظامی اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شد صحبت‌های مهم رئیس جمهور درباره سهمیه بندی بنزین | نباید به دهک‌های ۸ تا ۱۰ یارانه بنزین بدهیم (۱۹ مردادماه ۱۴۰۴) فرمانده ارتش پاکستان برای دومین بار در دو ماه گذشته به آمریکا رفت ادامه هشدار برنامه جهانی غذا درباره قحطی در غزه شهادت ۶۱ فلسطینی دیگر در غزه | شمار شهدا به ۶۱ هزار و ۴۳۰ نفر رسید (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی: ظلم به کارگران و سوء استفاده از منابع معدنی قابل قبول نیست | تقویت آموزش‌های مهارتی برای رفع کمبود نیروی کار ماهر در مشهد زنگزور، کنسرسیوم جدید آمریکا برای مهار ایران، روسیه و چین
سرخط خبرها

سید حسن خمینی: استاد فرشچیان تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر جلوه‌گر ساخت

  • کد خبر: ۳۵۰۶۵۱
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۹
سید حسن خمینی: استاد فرشچیان تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر جلوه‌گر ساخت
حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی در پیامی به مناسبت درگذشت استاد محمود فرشچیان، این هنرمند برجسته را تصویرگر جلوه‌های مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران دانست و گفت: آثار جاودان او نمادی از پیوند ایرانیت و اسلامیت در عالی‌ترین مرتبه هنر است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی شنبه شب در پیام خود، درگذشت استاد محمود فرشچیان را ضایعه‌ای بزرگ برای هنر و فرهنگ کشور دانست و اظهار داشت: روح هنرمند بزرگ ایران، جناب استاد محمود فرشچیان آسمانی شد و علاقه‌مندان هنر ایرانی، اسلامی و شیعی را داغدار ساخت.

وی با تأکید بر جایگاه ماندگار این استاد مسلم نقاشی و نگارگری افزود: از این استاد، آثار جاودان و بی‌نظیری به یادگار مانده است که تصویرگر جلوه‌های مهمی از تاریخ و فرهنگ ماست. فرشچیان با خلق آثاری، چون عصر عاشورا، ضامن آهو، تصویرگری شاهنامه فردوسی و دیوان حافظ، و نیز طراحی و ساخت ضریح مطهر رضوی (ع)، تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر به نمایش گذاشت.

سید حسن خمینی در بخش دیگری از پیام خود با اشاره به فقدان این هنرمند تأثیرگذار تصریح کرد: امروز با درگذشت او، ایران گوهری گران‌بها را از کف داده است.

یادگار امام خمینی (ره) در پایان ضمن تسلیت این فقدان بزرگ به علاقه‌مندان فرهنگ و هنر ایران، جامعه هنری و خانواده فرشچیان، برای روح آن استاد فقید علو درجات الهی را مسئلت کرد.

استاد محمود فرشچیان در سال ۱۳۰۸ در اصفهان دیده به جهان گشود. پدرش که مردی هنردوست بود با توجه به اشتیاق فرزند به هنر نقاشی او را به کارگاه استاد حاج «میرزاآقا امامی» رهنمون کرد.

وی در هنرستان هنر‌های زیبای اصفهان از استاد «عیسی بهادری» تعلیم گرفت. پس از پایان این دوره به اروپا رفت و چند سالی در آنجا به مطالعه و بررسی آثار نقاشان برجسته غرب همت گماشت و در نتیجه همین مطالعات بود که به رهیافتی تازه از هنر نقاشان با معیار‌های جهانی رسید.

پس از بازگشت به ایران کار خود را در اداره کل هنر‌های زیبای تهران آغاز کرد و پس از مدتی به مدیریت اداره هنر‌های ملی و استادی دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران برگزیده شد. در این میان با کار و کوشش مداوم و خلق آثار شگفت‌انگیز، آوازه هنری او در ایران و در فراسوی مرز‌ها گسترش یافت.

استاد فرشچیان در حیطه نقاشی ایرانی به وجود آورنده سبک و مکتب خاصی بود که در عین توجه به اصالت مبانی سنتی این هنر، با ابداع شیوه‌های نو، قابلیت و کارایی نقاشی ایرانی را افزایش داده است. او این هنر را غنا بخشید و از حالت الزامی یک پدیده متکی به شعر و ادبیات رها ساخت و رسالت و ارزشی در حد سایر هنر‌ها در نقاشی ایرانی پدید آورد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->