گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و آفریقای جنوبی سرلشکر موسوی هشدار داد: رژیم اسرائیل در صورت تکرار تجاوز، سیلی محکم‌تر از قبل خواهد خورد سرکنسول ترکیه در مشهد شهادت ایرانیان در حملات رژیم صهیونیستی را محکوم کرد رسانه انگلیسی: حملات هدفمند ایران، اقتصاد اسرائیل را به ورطه سقوط کشانده است پاسخ قاطع و مستدل عراقچی به خانم کالاس درباره مفاد معاهده عدم اشاعه (ان‌پی‌تی) ادای احترام خاخام‌های ساکن انگلیس به شهدای ایرانی و تبریک پیروزی تهران بر رژیم اسرائیل روسیه از توقف ارسال تسلیحات کلیدی آمریکا به اوکراین استقبال کرد گروهان‌های قدس مسئولیت حمله موشکی به شهرک صهیونیستی سدیروت را بر عهده گرفت وزیر خارجه فرانسه علیه ایران تهدید کرد قطر و ایتالیا در تلاش برای دستیابی به توافقی گسترده‌تر با ایران آسوشیتدپرس: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان در ایران حضور دارند قالیباف: گنبد آهنین در مقابل قدرت موشکی ایران بی اثر شد محسن رضایی: رهبر انقلاب مستقیما عملیات علیه رژیم صهیونیستی را فرماندهی کردند علی لاریجانی: کار گروسی عامل جنایت دشمن شد ترامپ نامزد مسلمان انتخابات شهرداری نیویورک را «دیوانه کمونیست» خواند موضع جدید ترامپ درباره طرح کاهش مالیات‌ها حضور سران قوا در آیین بزرگداشت شهدای اقتدار در مصلی تهران| مقامات در مورد جنگ ۱۲ روزه چه گفتند؟ (۱۱ تیر ۱۴۰۴) تکذیب توقف آموزش زبان روسی در مدارس جمهوری آذربایجان صدای انفجار‌های مهیب در حومه ادلب شنیده شد (۱۱ تیر ۱۴۰۴) آلمان به تعلیق همکاری ایران با آژانس واکنش نشان داد ممنوعیت تردد پرواز‌های عبوری بین المللی در آسمان مرکز و نیمه غربی کشور (۱۱ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: تاکنون حدود ۴۰۰ هزار نفر از اتباع غیرمجاز به کشورشان بازگردانده شده‌اند (۱۱ تیر ۱۴۰۴) + فیلم جزئیات تیراندازی در گشت امنیتی منطقه تاریک دره همدان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تعلیق همکاری ایران با این سازمان واکنش نشان داد خشم کارشناس صهیونیست از حمایت مصر از ایران: قاهره وارد جنگ سرد با تل‌آویو شده است
سرخط خبرها

توضیح زنگنه درباره تفاهمنامه ۲۵ ساله با چین و تکذیب دوباره افزایش قیمت گازوئیل

  • کد خبر: ۳۵۲۰۲
  • ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۲
توضیح زنگنه درباره تفاهمنامه ۲۵ ساله با چین و تکذیب دوباره افزایش قیمت گازوئیل
وزیر نفت با اشاره به اینکه موافقت‌نامه با چین و شایعات مربوط به آن، جنجالی است که در خارج از کشور راه انداختند و برخی در داخل از آن پیروی کردند، گفت: موضوع پیش‌نویس سند همکاری ۲۵ ساله ایران با چین، قراداد نیست بلکه موافقت‌نامه کلی است و با هر کشور دیگری به جز رژیم صهیونیستی حاضریم از این دست موافقت‌نامه‌ها امضا کنیم.
به گزارش شهرآرانیوز، بیژن نامدار زنگنه امروز در حاشیه مراسم امضای قرارداد توسعه میدان آزادگان جنوبی در جمع خبرنگاران درباره توافق بلندمدت ایران و چین توضیح داد: بحث یک موافقتنامه کلی است و با اطمینان می‌گویم در حوزه نفت، نه چینی‌ها از ما امتیازی خواسته‌اند و نه ما امتیازی می‌دهیم. موضوع، همکاری‌های درازمدت در بخش‌های مختلف اعم از توسعه میدان‌ها، پالایش، پتروشیمی و ... است.

وی افزود هر کشور دیگری به جز رژیم صهیونیستی که بخواهد با ایران چنین همکاری‌هایی داشته باشد ما حاضریم. حتی شرکت‌های آمریکایی هم در این شرایط از فعالیت به‌عنوان پیمانکار یا سرمایه‌گذار در پروژه‌های ما منع نشده‌اند. نمی‌دانم این چه جنجالی است که در خارج از کشور راه انداخته‌اند و عده‌ای هم در داخل همراهی کرده‌اند. نه دولت و نه مجلس موافقت نمی‌کنند به خاطر کشور دیگری از منافع ملی خود بگذریم. کسی هم چنین توقعی نداشته است. این همکاری دوستانه و دوطرفه خواهد بود. روابط کنونی ما با چینی‌ها نیز روابط خوب و بی‌تنشی است.

۹ قرارداد نفتی با شرکت‌های ایرانی امضا می‌شود

وزیر نفت با بیان اینکه امسال ۲۵ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور افزوده می‌شود و این بی‌سابقه‌ترین رشد تاریخی صنعت پتروشیمی ایران است، ادامه داد: جهش دوم پتروشیمی تقریباً تا سال ۱۴۰۰ به سرانجام و تولید ناخالص این صنعت به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد؛ ارزش تولیدات نیز به قیمت سال ۹۵ به ۲۵ میلیارد دلار می‌رسد.

به گفته زنگنه ظرفیت پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیز با رفع تنگنا‌ها به ۴۵۰ هزار بشکه می‌رسد. در صادرات هم وضع قابل قبولی داریم. به‌زودی ۹ قرارداد طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت (EPC/EPD) با شرکت‌های ایرانی امضا می‌شود و صندوق پژوهش و فناوری نفت هم فعال خواهد شد. در حوزه پایین‌دست پتروشیمی و زنجیره متانول و پروپیلن نیز کار‌های خوبی انجام شده که به‌زودی اعلام می‌شود.

افزایش تولید نفت آزادگان جنوبی به ۳۲۰ هزار بشکه

وی درباره جزئیات قرارداد تکمیل توسعه میدان آزادگان جنوبی نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت: قرار است با اجرای این قرارداد، مقدار تولید میدان آزادگان جنوبی از ۱۴۰ هزار بشکه کنونی به ۳۲۰ هزار بشکه برسد و ۲۰۰ میلیون فوت‌مکعب گاز نیز برای ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ تأمین خواهد شد. اولویت ما توسعه میدان‌های مشترک است که میدان‌های منطقه غرب کارون و میدان گازی پارس جنوبی، شاخص‌ترین آن به شمار می‌روند.

هیچ شرکت خارجی با ما قرارداد امضا نمی‌کند

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره میدان گازی فرزاد و تکلیف حضور هند در این قرارداد گفت: موافقتنامه اصولی (HOA) این میدان پیش‌تر امضا شده و قرارداد آن نیز به‌زودی با شرکت‌های ایرانی امضا می‌شود، هم‌اکنون هیچ شرکت خارجی حاضر به امضای قرارداد با ما نیست و ما کاملاً متکی به ظرفیت‌های داخلی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره فعالیت شرکت زاروبژنفت روسیه در ایران گفت: نه آن‌ها مایلند ما در این باره چیزی بگوییم و نه ما تمایلی داریم.

ضرورت جذب فناوری برای افزایش ضریب بازیافت مخازن

زنگنه درباره نقشی که شرکت‌های بین‌المللی می‌توانند در توسعه صنعت نفت ایران ایفا کنند، عنوان کرد: همکاری با شرکت‌های خارجی فقط برای تأمین سرمایه مهم نیست؛ آنچه دنبال می‌کنیم عمدتاً جذب فناوری برای افزایش ضریب بازیافت مخازن است و اینکه وابستگی متقابل می‌تواند به توسعه حضور ما در بازار کمک کند، اما این‌طور هم نیست که اگر با ما کار نکنند، بمیریم. در این سال‌ها نشان دادیم کارهایمان را قاطع پیش می‌بریم و کوتاه نمی‌آییم.

قیمت گازوئیل افزایش نمی‌یابد

وزیر نفت درباره تخصیص قیر رایگان گفت: دولت به دلایلی مخالف قیر رایگان است. مسئله هم تنها بحث مالی نیست؛ هرچند تأمین منابع مالی هم مهم است. از نظر دولت، سازوکار‌هایی که قبلاً اجرا شده سازوکار‌هایی مسئله‌ساز بوده است.

زنگنه در پاسخ به سؤالی درباره ایده تخصیص سهمیه بنزین به صورت خانواری، گفت: دولت باید در این باره نظر بدهد و فکر نمی‌کنم حتی این موضوع به‌صورت طرحی در مجلس ارائه شده باشد، اگر مجلس تصمیم بگیرد و به ما ابلاغ کند، اطاعت می‌کنیم.

وی بار دیگر بحث افزایش قیمت گازوئیل را به کلی تکذیب کرد و گفت: این جنگ روانی است که از خارج هدایت می‌شود و در داخل هم برخی دانسته یا نادانسته به آن دامن می‌زنند؛ دولت هیچ برنامه‌ای در این زمینه ندارد.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->