توضیحات عراقچی درباره عدم حضور ایران در نشست شرم‌الشیخ بحث درباره مسائل پیچیده‌تر در مذاکرات غزه به تعویق افتاد تجمع اعتراضی حامیان فلسطین در سوئیس | ۲۰ نفر زخمی و ۵۳۶ معترض بازداشت شدند  پاکسازی شهر غزه از شورشیان توسط حماس شهادت خبرنگار فلسطینی در جنوب غزه توسط یک گروه‌ مسلح شورشی اعتراض رسمی ایران به عمان | کاردار به وزارت خارجه دعوت شد ۲۴ درصد اختراعات کشورمان توسط زنان ثبت می‌شود نتانیاهو به بقای جنگ در غزه پافشاری می‌کند گفت وگوی زلنسکی و ترامپ در خصوص نیازهای نظامی اوکراین انتقاد تند رئیس پارلمان لبنان از آمریکا هشدار انصارالله یمن به اسرائیل: دستمان روی ماشه است فعالیت انتخاباتی نتانیاهو آغاز شد وزیر بهداشت بابت رفتار معاونش از رسانه‌ها عذرخواهی کرد درگیری سنگین مقاومت فلسطین با مزدوران مسلح در شهر غزه + فیلم حماس بر آزادی ۷ رهبر فلسطینی اصرار دارد واکنش بغداد به تحریم‌های جدید آمریکا علیه عراق عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: خلع سلاح مقاومت پذیرفتنی نیست تلاش بن‌گویر برای دستکاری در روند مبادله زندانیان فلسطینی تیراندازی در کارولینای جنوبی در آمریکا با ۴ کشته و ۲۰ زخمی (۲۰ مهر ۱۴۰۴) عارف: باید به سمت ایجاد آزمایشگاه ملی و بهره‌گیری از ابزار‌های های‌تِک حرکت کنیم محمد سهرابی، جانباز جنگ ۱۲ روزه در نهاوند به شهادت رسید + عکس (۲۰ مهر ۱۴۰۴) شورای مشاورین نسل زد (Z) شورای اطلاع‌رسانی دولت تشکیل شد هشدار اردوغان درخصوص بدعهدی اسرائیل در توافق‌های آتش‌بس اسرائیل: اسیران سحرگاه دوشنبه آزاد خواهند شد آمریکا: برنامه‌ای برای اعزام نیروی زمینی به غزه نداریم لبنان از اسرائیل به شورای امنیت شکایت می‌کند استاندار خراسان رضوی: جلوه بصری مشهد باید با هویت فرهنگی و اسلامی آن هم‌خوانی پیدا کند | شورای هماهنگی گردشگری تشکیل می‌شود
سرخط خبرها

آیت الله علم‌الهدی: شهرداری؛ نزدیک‌ترین نهاد به زندگی روزمره مردم است | بلندمرتبه‌سازی‌های غیرمجاز در اطراف حرم؛ بی‌احترامی به حریم امام رضا (ع)

  • کد خبر: ۳۵۴۳۴۳
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۳
آیت الله علم‌الهدی: شهرداری؛ نزدیک‌ترین نهاد به زندگی روزمره مردم است | بلندمرتبه‌سازی‌های غیرمجاز در اطراف حرم؛ بی‌احترامی به حریم امام رضا (ع)
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی ضمن قدردانی از دستاورد‌های شهرداری در حوزه نظافت و فضای سبز، ناکارآمدی مدیریتی را هم‌سنگ با فساد مالی دانست و خواستار نظارت جدی بر عملکرد مدیران برای ارتقای خدمات به زائران و مجاوران شد.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با مسئولین بازرسی شهرداری مشهد که در دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ابتدا لازم می‌دانم از حضور شما عزیزان و زحماتی که در این ایام کشیده‌اید صمیمانه قدردانی کنم. بی‌شک خدمت به زائران و مجاوران حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) یکی از بزرگ‌ترین افتخارات و برترین توفیقاتی است که نصیب شما شده است. امیدوارم خداوند متعال به برکت دو ماه عزاداری سیدالشهدا و اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع)، پاداشی عظیم به همه شما عطا فرماید و ان‌شاءالله در روز قیامت در محضر اهل‌بیت، سرافراز و روسفید باشید.

وی افزود: شما در ایام اخیر میزبانی بیش از شش میلیون زائر حضرت رضا (ع) را برعهده داشتید؛ کاری که هم از نظر حجم و هم از نظر حساسیت، بسیار بزرگ و کم‌نظیر است. در این ایام شهر مشهد چندین برابر ظرفیت عادی خود جمعیت داشت، اما به همت شما و همکارانتان، نظم و نظافت شهر حفظ شد. این تلاش شبانه‌روزی، از پارک‌ها و فضای سبز گرفته تا جمع‌آوری زباله‌ها و سامان‌دهی رفت‌وآمد زائران، همه نشان‌دهنده اخلاص و دلسوزی شماست. یقیناً این خدمت عظیم در کارنامه اخروی شما ثبت خواهد شد و در همین دنیا نیز مایه برکت زندگی‌تان خواهد بود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه مشهد، به واسطه وجود بارگاه نورانی امام هشتم (ع)، جایگاه ویژه‌ای دارد، تاکید کرد:این شهر نه تنها مقصد میلیون‌ها زائر ایرانی و خارجی است، بلکه به عنوان نماد معنویت و دینداری شناخته می‌شود. از همین روست که کوچک‌ترین نقص در مدیریت شهری می‌تواند بازتاب گسترده‌ای داشته باشد. مردم وقتی به مشهد می‌آیند، آن را نه فقط یک شهر عادی، بلکه «شهر امام رضا» می‌دانند و انتظار دارند همه چیز، از نظافت کوچه‌ها گرفته تا معماری ساختمان‌ها، در شأن و منزلت آن حضرت باشد.

مشهد در نظافت و فضای سبز، الگوی کشور باشد

او ابراز کرد: امروزمشهد باید از نظر نظافت عمومی و سامان‌دهی فضای سبز، در سطح کشور نمونه باشد. این در حالی است که حجم جمعیت زائران در برخی ایام چندین برابر جمعیت ثابت شهر می‌شود. در مشهد این موضوع به لطف تلاش شما کنترل شده است. این دستاورد کم‌نظیر است و باید آن را سرمایه‌ای ارزشمند دانست.

علم الهدی اضافه کرد: با این وجود، نباید تنها به نقاط قوت بسنده کرد. یکی از چالش‌های اصلی کشور، و به‌ویژه مدیریت شهری، ضعف در نظام نظارت است. در حالی‌که دستگاه‌های متعددی در جهت بازرسی داخلی در نهاد‌ها فعال هستند، اما همچنان شاهد بروز فساد، ناکارآمدی و اتلاف منابع هستیم. این موضوع نشان می‌دهد که نظارت‌ها یا به اندازه کافی جدی نیستند یا در جای درست اعمال نمی‌شوند. گاهی بر مسائل جزئی تمرکز می‌شود، اما از نقاط حساس و حیاتی غفلت می‌گردد.

لزوم نظارت بر کارآمدی مدیران؛ ناکارآمدی کمتر از فساد مالی نیست

او تأکید کرد: شهرداری به دلیل ماهیت گسترده فعالیت‌هایش، از خدمات روزمره تا پروژه‌های عمرانی کلان، و همچنین حجم بالای مبادلات مالی، بیش از دیگر نهاد‌ها در معرض فساد است. تعارض میان قوانین ساخت‌وساز و منافع شخصی برخی افراد، زمینه رشوه و تخلف را فراهم می‌کند. این روند نه تنها عدالت شهری را خدشه‌دار می‌کند، بلکه اعتماد عمومی را نیز از بین می‌برد.

بلندمرتبه‌سازی‌های غیرمجاز در اطراف حرم؛ بی‌احترامی به حریم امام رضا (ع)

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه ساخت وساز نیز تخلفات متعددی دیده می‌شود. برای مثال، قرار بود ساختمان‌های اطراف حرم مطهر از ارتفاع مشخصی فراتر نروند تا حرمت گنبد و بارگاه حفظ شود، اما متأسفانه در برخی موارد شاهد بلندمرتبه‌سازی‌های غیرمجاز بوده‌ایم. این کار نه‌تنها چهره شهر را مخدوش می‌کند، بلکه بی‌احترامی به حریم امام رضا (ع) محسوب می‌شود. وقتی تخلفی این‌چنین آشکار صورت می‌گیرد، مردم احساس می‌کنند که قانون تنها برای افراد عادی است و ثروتمندان و صاحبان نفوذ می‌توانند هر کاری انجام دهند. چنین وضعیتی به بی‌اعتمادی عمومی و تضعیف جایگاه شهرداری منجر می‌شود.

وی گفت: بنابراین، تقویت نظام نظارت و بازرسی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. این نظارت نباید صرفاً بر مسائل مالی متمرکز شود، بلکه باید کارآمدی مدیریتی را نیز در بر گیرد. چه بسا مدیری که از نظر مالی پاک‌دست باشد، اما به دلیل ناتوانی در اداره امور، منابع شهر را هدر دهد و شهروندان را ناراضی کند. در چنین شرایطی، خسارت وارده کمتر از فساد مالی نیست.

شهرداری؛ نزدیک‌ترین نهاد به زندگی روزمره مردم

علم الهدی افزود: شهرداری نزدیک‌ترین نهاد به زندگی روزمره مردم است. هر صبح که افراد از خانه خارج می‌شوند، اولین خدماتی که لمس می‌کند، از جمع‌آوری زباله گرفته تا نظافت خیابان، همه زیر نظر شهرداری است. اگر این خدمات به درستی ارائه نشود، مردم بلافاصله نارضایتی خود را نشان می‌دهند. بنابراین، کوچک‌ترین ضعف یا خطا در مدیریت شهری، بزرگ‌نمایی می‌شود و اعتماد مردم را از بین می‌برد.

وی گفت: مشهد، شهر امام رضا (ع) است و باید در تمام ابعاد، از معماری و شهرسازی گرفته تا حمل‌ونقل و خدمات عمومی، هویتی رضوی داشته باشد. کوتاهی در این زمینه نه‌تنها خیانت به مردم است، بلکه بی‌احترامی به ساحت مقدس امام رضا (ع) به شمار می‌رود. نباید اجازه داد منافع شخصی یا بی‌توجهی مدیران، این هویت را خدشه‌دار کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: امیدوارم با تقویت نظارت، انتخاب مدیران شایسته و پایبندی به ارزش‌های دینی و اخلاقی، بتوانیم شهری در شأن امام رضا (ع) داشته باشیم؛ شهری که زائران با خاطره‌ای خوش بازگردند و مجاوران نیز در آن با آرامش و آسایش زندگی کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->