کاهش آمار طلاق در ایران به زیر ۲۰۰ هزار فقره وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری واریز شد (یکم مهر ۱۴۰۴) دادستانی تهران علیه بلاگر وکیل‌نما اعلام جرم کرد آموزش در ازدحام کم وبیش به سوی عدالت آموزشی | مشکلات توسعه فضای آموزشی همچنان باقی است ماجرای عجیب دستگیری یک سارق مکار با شکایت خاص ۲ زن ضرورت ارتقای مهارت معلمان در عصر آموزش ترکیبی معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: نماز یک بحث قلبی، دلی و ارتباطی با خدا است و ما با اجبار آن مخالف هستیم فرماندار مشهد: نماز باید به عملی مقدس در بین دانش‌آموزان تبدیل شود صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی وقوع بارش‌های رگباری (یکم مهر ۱۴۰۴) «بوتاکس معده» روشی غیراستاندارد و پرعارضه برای کاهش وزن چگونه خواب نوزادان را تنظیم کنیم؟ معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش خراسان رضوی: جامعه نمازگزار، جامعه رشدیافته و بالنده‌ای است پیشبرد طرح عرضه نان کامل در مشهد | ۳۵ درصد هدف‌گذاری ملی محقق شد وزیر آموزش و پرورش: مدارس استاندارد جایگزین مدارس کانکسی شدند رسوایی جراح قلابی | شکایت ۵۰ زن، پس از یک مرگ مشکوک بزاق دهان می‌تواند از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند مطالبه فرمانداران خراسان رضوی درخصوص اتصال راه‌آهن مشهد - بافق به مشهد - تهران مشاور وزیر آموزش و پرورش: دشمن با جنگ ۱۲ روزه می‌خواست کلاس‌های درس را خالی کند، اما به هدفش نرسید پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ اسنپ و تپسی‌فود حق دریافت مالیات بر ارزش افزوده ندارند بررسی راهکارهای جلوگیری از افزایش آلودگی هوای خراسان رضوی در کمیسیون هوای پاک شیوع کوتاهی قد و آسیب‌دیدگی چشم بین دانش‌آموزان تزریق واکسن آنفلوانزا به همه افراد توصیه نمی‌شود
سرخط خبرها

افشای فساد دارویی؛ سکوت مسئولان در قبال جعل نسخه‌های پزشکی برای یک داروی کمیاب

  • کد خبر: ۳۵۵۶۵۸
  • ۱۰ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۱:۰۷
افشای فساد دارویی؛ سکوت مسئولان در قبال جعل نسخه‌های پزشکی برای یک داروی کمیاب
۶ روز از صدور نسخه‌های جعلی و جنجالی که با نام خانم دکتر «ن_ح» صادر می‌شود می‌گذرد، اما مسئولان امر تا امروز پیگیری خاصی برای مؤاخذه و برخورد با این تخلف پزشکی را نداشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ۶ روز از صدور نسخه‌های جعلی و جنجالی که با نام خانم دکتر «ن_ح» صادر می‌شود می‌گذرد، اما مسئولان حتی کمترین پیگیری برای مؤاخذه و برخورد با این تخلف پزشکی را نداشته‌اند.

از چهارم شهریورماه سال جاری، پیامک‌هایی برای حداقل ده‌ها نفر از بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی ارسال شد، متن این پیامک‌ها حاکی از آن بود که نسخ الکترونیک دارویی برای بیمه شدگانی که هیچ گاه به پزشکی به نام «ن_ح» مراجعه نکرده‌اند صادر شده است؛ تخلفی که مشخص نیست آیا از سوی پزشک مذکور صورت گرفته یا فردی به رمز عبور وی در سیستم پزشکی دسترسی پیدا کرده است. 

پزشکانی که داروی کمیاب را نایاب می‌کنند!

در تمامی نسخ الکترونیکی مذکور، نام یک داروی خاص وجود دارد؛ دارویی به نام «اپوئتین» که هم گران قیمت است و هم کمیاب؛ این دارو برای بیماران درمان عارضه کم خونی شدید در بیماران کلیوی تجویز می‌شود؛ با این حال این پزشک که طبق پیام ارسالی برای بیمه‌شدگان، متخصص بیماری‌های داخلی معرفی شده، مشخص نیست خودش نسخ را تجویز کرده یا احتمالا شخص دیگری به سیستم وی نفوذ کرده است تا با جعل نسخه‌های پزشکی بیماران خاص تلاش کند تا در شرایط فعلی کشور دارو‌های کمیاب را از سیستم دارویی کشور خارج و احتکار کنند و یا پای این دارو‌ها را به بازار سیاه و فروش به قیمت چندین برابر باز کنند؛ موضوعی که علی رغم پیگیری چندین روزه از متولیان ذی‌صلاح هنوز پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نکرده‌اند.

در آن زمانی که اولین نسخ الکترونیکی به نام بیماران جعلی صادر شد، خبرنگاران با حضور در داروخانه‌ها از کمبود داروی «اپوئتین» خبر دادند و سپس بررسی میدانی هم نشان داد که این داروی خاص حتی در کثیف‌ترین بازار دارویی کشور یعنی ناصرخسرو هم یافت نمی‌شود و این حساسیت ما را بیشتر کرد.

شکایت از جعل نسخه‌های پزشکی

در خلال همین پیگیری‌ها، اما چند تن از بیمه شدگان در تماسی با رسانه‌ها اظهار داشتند که شکایات خود را از طریق سامانه ۱۴۲۰ تأمین اجتماعی که مرکز ارتباطات مردمی این سازمان و محل دریافت شکایت مردمی است به ثبت برسانند؛ اما حالا پس از گذشت چند روز از دریافت شکایات مردمی؛ امروز یکی از کارشناسان تأمین اجتماعی در پاسخ به یکی از همان بیمه شدگان گفته است که باید منتظر پیامک پیگیری باشید و زمان پیگیری را هم تعیین نکرده است.

رسانه پیگیری از نهاد‌ها و سازمان‌های متولی این امر را در دستور کار قرار دادند. سازمان تأمین اجتماعی از همان ساعات اولیه در جریان دریافت پیامک‌های مشکوک قرار گرفت، اما این سازمان تا امروز کوچک‌ترین اقدام جدی برای جلوگیری از این تخلف نکرده و تمام پاسخ‌ها به همان جمله تکراری «در حال پیگیری هستیم» ختم شده است.

در این میان، سازمان نظام پزشکی در پاسخ به پیگیری ما به این جمله بسنده کرد که «این موضوع صرفاً مربوط به نظام پزشکی نیست.»

معاونت درمان وزارت بهداشت هم پس از پیگیری چندین باره همکاران ما، صرفاً اعلام کرد که «موضوع به واحد نظارت ارجاع شده است.»

سازمان غذا و دارو به عنوان نهادی که باید دیوار آخر دفاع در برابر نشت دارو‌های حیاتی و کمیاب به بازار سیاه باشد. نیز تاکنون در این باره اقدام خاصی انجام نداده و منتظر می‌مانیم تا طی روز‌های آتی ببینیم چه اقدامات یا برخورد‌هایی با متخلف یا متخلفین امر انجام خواهد داد.

به بیان ساده، هر کدام از نهاد‌های مسئول یا سکوت کرده‌اند، یا وعده داده‌اند، یا تلاش کرده‌اند بار مسئولیت را از دوش خود بردارند. نتیجه این است که بیماران واقعی همچنان سرگردان داروی کمیاب خود هستند، در حالی که نسخه‌های جعلی به راحتی ثبت و احتمالا دارو‌ها سر از بازار سیاه درمی‌آورند و یا به خارج از کشور قاچاق می‌شوند.

بیمارانی که پرونده سلامت ندارند

تخلفات برخی از پزشکان در صدور نسخه‌های جعلی یکی از ایرادات همیشگی نظام درمانی به شمار می‌رود که با اجرای طرح نسخ الکترونیکی انتظار می‌رفت تا بساط چنین تخلفاتی برچیده شود.

به باور مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو نشت دارو از طریق نسخ جعلی و برخط همچنان وجود دارد، اما او راهکار مقابله با چنینی رخداد‌هایی را به رسمیت شناختن «امضای دیجیتال پزشکان» می‌داند.

بهمن صبور نایب رئیس انجمن داروسازان ایران هم در این باره با انتقاد از نبود زیر ساخت‌های لازم برای اجرای نسخه الکترونیک، معتقد است که «تنها و تنها ۳۰۰هزار بیمار ما رجیستر شده‌اند و آنها هم فقط بیماران خاص هستند»؛ به گفته او این یعنی هر فردی که این یک نسخه برای او صادر شده است مشخص نیست به آن بیماری مبتلا باشد یا نه چرا که پرونده سلامت برای آن بیمار تشکیل نشده است.

پای دوباره نسخه‌های جعلی خانم پزشک به زندگی بیماران باز شد

اکنون علاوه بر آنکه مقام‌های مسئول پاسخ دقیقی به پیگیری این تخلفات پزشکی نداده‌اند؛ پای نسخه‌های جعلی جدید خانم پزشک به تلفن همراه بیمه شدگان باز شده است. باید از مسئولان پرسید تا چه زمانی در برابر چنین تخلفات آشکار و پرخطر، مسئولان حوزه سلامت و بیمه تنها به دادن وعده «در حال پیگیری هستیم» بسنده خواهند کرد؟ جعل نسخه‌های پزشکی آن هم برای دارویی کمیاب و حیاتی مانند «اپوئتین»، نه فقط یک خطای ساده بلکه تهدیدی جدی برای جان بیماران و نشانه‌ای روشن از ضعف نظارت در نظام سلامت است.

وقتی بیماران واقعی برای تأمین داروی ضروری خود سرگردان می‌شوند، اما نسخه‌های جعلی به راحتی در سیستم ثبت و حتی پیامک آن برای بیمه‌شدگان ارسال می‌شود، یعنی ایراداتی در امنیت سامانه نسخه‌نویسی و نظارت سازمان‌های متولی وجود دارد.

این پرسش جدی مطرح است که اگر در برابر چنین پرونده‌ای که به‌وضوح شائبه سودجویی و حتی قاچاق دارو در آن دیده می‌شود، شفافیت، پاسخگویی و برخورد قاطع شکل نگیرد، چه تضمینی وجود دارد که فردا سلامت و اعتماد عمومی قربانی تخلفاتی مشابه نشود؟ مسئولان تا چه زمانی می‌خواهند پشت دیوار وعده‌های بی‌پایان پنهان شوند و از پاسخگویی واقعی طفره بروند؟

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->