از پلی‌استیشن به پلتفرم | کراش باندیکوت به نتفلیکس می‌آید شبکه نمایش با فیلم‌های ضداستکباری به استقبال ۱۳ آبان می‌رود دواین جانسون به دنیای زوتوپیا پیوست حمید لولایی با «قلب تصادفی» در راه سینما یک جایزه و یک نامزدی بین المللی برای «شال سیاه» نگاهی به قسمت سوم سریال «بامداد خمار» مارگو رابی در فیلم ترسناک «روانی آمریکایی» فروش ۵ میلیاردی فیلم‌های «غریزه» و «بچه مردم» جایزه طلایی جشنواره شیکاگو به مستند «روحت را دستت بگیر و راه برو» رسید پایان فیلمبرداری فیلم سینمایی «آخرین پیام» بازپخش سریال «هیس، هیچی نیس!» از شبکه امید «لین رمزی» فیلم‌ساز مطرح بریتانیایی، پرکارتر از همیشه در سینما رونمایی از پوستر بازی رومیزی «ژولیت و شاه» مهراد نوبخت‌پور، نوازنده و مدرس باسابقه موسیقی درگذشت + علت فوت روز جهانی انیمیشن، «یوز» را نیم‌بها ببینید ژاپن راهی بازار جشنواره فیلم کن می‌شود صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴ آغاز ثبت‌نام رسانه‌ها برای «سینما حقیقت»
سرخط خبرها

راز مضمون شعرهای افشین علا از زبان خودش

  • کد خبر: ۳۵۹۰۵۱
  • ۲۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۴
راز مضمون شعرهای افشین علا از زبان خودش
افشین علا می‌گوید شعرش همگام با انقلاب و هم انعکاس‌دهنده دغدغه‌های اجتماعی است.

به گزارش شهرآرانیوز، افشین علا، شاعر درباره مضمونی که برای سراییدن شعرهایش مدنظر دارد گفت:

در مورد شعر انقلاب باید بگویم آغاز شاعری من، زمانی بود که ۱۰ سال داشتم (البته قبل از اینکه به مدرسه بروم هم به شکل شفاهی شعر می‌گفتم) به نوعی شعر همزاد من بود و در ۱۰ سالگی شعر می‌نوشتم و می‌خواندم؛ همان سال‌ها انقلاب شد و انقلاب اسلامی روی من تاثیر خاصی گذاشت؛ بنابراین طبیعی است که شعرم نیز هم‌جهت با انقلاب باشد.

در شعر کودک و نوجوانم هم ردپای انقلاب و هشت سال جنگ تحمیلی، شهادت‌ها و حماسه‌ها دیده می‌شود. یعنی به طور طبیعی منعکس‌کننده وقایعی بودم که می‌دیدم، ملتی که دچار دگرگونی شده و حماسه‌های بزرگ و وقایع تودرتو که هر کدام تاریخ‌ساز بودند. ما گلچین شدن بهترین جوانان‌مان را به چشم می‌دیدیم و من شاعر هم طبیعتا بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرد. پس با انقلاب همگام شدم و هرچه گه گذشت و به سمت جوانی و میان‌سالی رفتم این همراهی پخته‌تر شد.

البته این همراهی به معنی تایید محض نبوده و نیست. خیلی جا‌ها موضع داشتم. کم‌کم احساس کردم که شعر من فقط شعر انقلاب نیست، بلکه شعر مردم و شعر اجتماع هم هست. من به شعر اجتماعی باور محکمی دارم و شعر را محدود به درونیات و عواطف شخصی نمی‌بینم بلکه حوادث پیرامونی بیشتر از آنچه درون من اتفاق می‌افتد در من اثر می‌گذارد. این است که خیلی از وقایع سیاسی و اجتماعی اطراف، مضمون شعر من می‌شد و شاید برای خیلی‌ها عجیب بود. خیلی‌ها که شعرم با سلایق سیاسی‌شان در تناقض بود، نقد می‌کردند. چون من همیشه خودم هستم و با گروه و جناحی عهد نبسته‌ام، این کار را سخت می‌کند؛ ولی در درازمدت می‌دیدم که سلایق مختلف، این رویه را تایید کردند. پذیرفتند که اگر چیزی باور شخصی من است با صدای بلند اعلام می‌کنم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->