جنگ قدرت بین مقامهای ارشد زن اروپایی پرواز پهپادهای مشکوک بر فراز پایگاه هوایی ناتو در بلژیک قطع دسترسی ۴۲ میلیون آمریکایی به برنامه کمک غذایی انهدام ۹۸ پهپاد اوکراینی بر فراز ۳ منطقه روسیه (۱۰ آبان ۱۴۰۴) روسیه، استفاده افراطی آمریکا از زور در دریای کارائیب را محکوم کرد بحرین: ایران آمریکا باید مذاکرات را از سر بگیرند صدرالحسینی: یک میلیارد دلار طلا از سودان برای آمریکا خارج شده است استاندار خراسان رضوی: شهرداری مشهد در برگزاری جشنواره‌های باور و نشاط پیشگام است ۱۲ کشته و ده‌ها زخمی در پی ازدحام جمعیت در معبدی در جنوب هند (۱۰ آبان ۱۴۰۴) عراق کشتار شهروندان سودانی در الفاشر را محکوم کرد | درخواست مقتدی صدر برای کمک به ملت سودان شهادت ۲ نفر از بسیجیان بومی طرح امنیت در جاده خاش به زاهدان (۱۰ آبان ۱۴۰۴) مقام عربستانی: عادی سازی روابط با اسرائیل تا پایان سال عملا غیرممکن است لاریجانی با خانواده شهید سرلشگر ایزدی دیدار کرد عراقچی: تروریسم به هر شکل و در هر نقطه از جهان محکوم است تیراندازی ارتش اسرائیل به شهروندان سوری در قنیطره یک شهروند لبنانی در پی حمله اسرائیل به جنوب لبنان مجروح شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) پاسخ فضائلی به شایعه خرید هتل در مجارستان توسط فرزند رهبر انقلاب جولانی راهی آمریکا می‌شود مجارستان: حمایت از اوکراین، حمایت از جنگ است هیئتی از حماس با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد آغاز «طرح ب» اسرائیل برای کشتار در غزه تداوم مواضع مداخله جویانه فرستاده آمریکا در لبنان اقدام کلمبیا علیه عملیات‌های نظامی آمریکا در دریای کارائیب و اقیانوس آرام اسرائیل به دنبال ساخت ۲۰۰۶ واحد مسکونی غیرقانونی در بیت‌المقدس و کرانه باختری عمان خواستار ازسرگیری مذاکرات بین آمریکا و ایران شد اعلام آمادگی ترکیه برای میزبانی دور چهارم مذاکرات سران اوکراین و روسیه دادستان کل کشور: هدف اصلی جنگ تبلیغاتی دشمن، برهم زدن امنیت روانی جامعه است
سرخط خبرها

فاجعه در باغ‌های انبه اسرائیل؛ میلیون‌ها دلار انبه پوسید

  • کد خبر: ۳۵۹۸۸۲
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۶
فاجعه در باغ‌های انبه اسرائیل؛ میلیون‌ها دلار انبه پوسید
کشاورزان اسرائیلی این روز‌ها با بحرانی بی‌سابقه مواجه‌اند؛ هزاران تن انبه روی درختان پوسیده و این محصول دیگر مشتری ندارد. تحریم‌های اروپایی و بسته شدن بازارها، صادرات انبه را فلج کرده و میلیون‌ها دلار خسارت بر جای گذاشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در سایه بحران‌های سیاسی و اقتصادی فزاینده، کشاورزان انبه در اراضی اشغالی اسرائیل با بحرانی بی‌سابقه دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند

بنا بر گزارشی که روزنامه اقتصادی «مارکر» منتشر کرده، مزارع انبه در اسرائیل این روز‌ها به صحنه‌ای از محصولات فاسد تبدیل شده‌اند؛ انبه‌هایی که نه مشتری داخلی دارند و نه امکان صادرات خارجی، و روی درختان در حال پوسیدن هستند.

این بحران نه فقط نشانه‌ای از بی‌ثباتی اقتصادی، بلکه بازتابی از بن‌بست سیاسی و انزوای فزاینده اسرائیل در سطح بین‌المللی است؛ آن هم در شرایطی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، چندی پیش مدعی شده بود که اسرائیل به «سوپر-اسپارتا» تبدیل خواهد شد، اقتصادی بسته و خودکفا. اما آنچه اکنون در اراضی اشغالی رخ می‌دهد، خلاف این ادعاست: واقعیتی تلخ از شکست و سقوط.

فاجعه در باغ‌های انبه؛ محصولاتی که روی درخت می‌پوسند

بر اساس گزارش مارکر، بحران به قدری گسترده شده که برخی کشاورزان بیش از ۱۰۰ تن انبه در باغ‌های خود دارند که در حال نابودی است.

دختر یکی از کشاورزان منطقه الجلیل در نامه‌ای نوشت: «پدرم که ۳۵ سال است انبه می‌کارد، اکنون با بیش از ۱۰۰ تن انبه بلااستفاده روبروست.

تحریم‌های اروپا و رکود در بازار باعث شده تمام محصول به مرز فساد برسد. او در آستانه از دست دادن میلیون‌ها شِکِل است.»

او افزود که خانواده برای جلوگیری از زیان بیشتر، سعی کرده‌اند محصولات را در بازار داخلی با قیمت پایین بفروشند: «جعبه‌های ۱۵ کیلویی را تنها به قیمت ۷۵ شِکِل (حدود ۲۲ دلار) عرضه می‌کنیم.».

اما این تلاش‌ها بیشتر به تقلایی برای نجات غریق می‌ماند، چرا که بازار داخلی نیز کشش این حجم از محصول را ندارد و انبه‌ها همچنان در حال فاسد شدن‌اند.

‌مارکر افزود؛ یکی از دلایل اصلی این بحران، تحریم‌هایی است که از سوی اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی وضع شده است. اروپا، که حدود ۳۲ درصد صادرات اسرائیل را به خود اختصاص می‌دهد، اکنون در‌های خود را به روی محصولات کشاورزی اسرائیلی بسته و این ضربه مستقیمی به بخش‌هایی، چون صادرات انبه وارد کرده است.

اما این تنها مشکل نیست. به گفته یکی از کشاورزان الجلیل شمالی: «فروپاشی زمانی آغاز شد که دولت ترامپ تعرفه‌های گمرکی سنگینی بر صادرات برزیل وضع کرد. این اقدام باعث شد انبه‌های برزیلی به بازار اروپا سرازیر شود و ما از رقابت خارج شویم.»

وی افزود: «از هر طرف در محاصره‌ایم. بازار‌های فلسطینی بسته‌اند، اروپا در مسیر تحریم پیش می‌رود و محصولات‌مان جلوی چشمان‌مان فاسد می‌شوند.»

انزوا و تنش سیاسی؛ از انبه تا فروپاشی اقتصادی

در حالی که کشاورزان برای فروش محصول خود به روش‌های ابتدایی مانند تبلیغات در فیسبوک و گروه‌های خرید محلی روی آورده‌اند، این اقدامات بیشتر به راه‌حل‌هایی موقتی شباهت دارند که توان مقابله با عمق بحران را ندارند.

روزنامه مارکر هشدار داده که بحران فقط به انبه محدود نخواهد ماند. یکی از کشاورزان گفته است: «امروز نوبت انبه است، فردا نوبت آووکادو و پس‌فردا گوجه‌فرنگی. این یک فاجعه سراسری است که همه باید بهای آن را بپردازند.»

در همین حال، کارشناسان اقتصادی نسبت به تبعات سیاسی این وضعیت نیز هشدار داده‌اند. «رون تومر»، رئیس اتحادیه صنایع اسرائیل، گفته است: «هر حمله اشتباهی در غزه می‌تواند تصمیم اروپا را در مورد تحریم‌ها قطعی کند. وضعیت بسیار شکننده و آماده انفجار است.»

اسرائیل در مسیر سقوط اقتصادی؛ کشاورزان، نماد بحران عمیق

در پایان، گزارش تأکید می‌کند که کشاورزان انبه اکنون به نمادی از سقوط اقتصادی اسرائیل تبدیل شده‌اند؛ محصولاتی که نمی‌توان آنها را صادر کرد، بازار داخلی که اشباع شده و دولتی که از حل بحران ناتوان است.

نتیجه همان چیزی است که اقتصاددانان از آن می‌ترسیدند: انزوای کامل اقتصادی با بازاری آشفته، کشاورزانی ورشکسته و چشم‌اندازی تیره و تار برای آینده‌ای که هیچ نشانه‌ای از بهبود ندارد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->