پاکستان بیش از ۱۵۰۰۰ پناهنده افغان را اخراج کرد پاسخ انصارالله به نتانیاهو: آماده‌ایم در عمل پاسخی سخت بدهیم واکنش عراقچی به اظهارات گروسی و وزیر خارجه عمان در روزهای گذشته دستگیری یک اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران وقوع انفجارهای شدید در شرق سوریه (۱۱ آبان ۱۴۰۴) حمله هوایی اسرائیل به جنوب لبنان (۱۱ آبان ۱۴۰۴) انصارالله: به هرگونه تجاوز اسرائیل فوراً و به شدت پاسخ می‌دهیم ۲ کشته و چندین زخمی بر اثر تیراندازی در جزیره کرت یونان قسام جسد ۳ اسیر صهیونیست را تحویل می دهد هراس در اسرائیل از خودکشی نظامیان ذخیره روسیه: ۶ شهپاد اوکراینی در دریای سیاه منهدم شدند (۱۱ آبان ۱۴۰۴) رسانه عبری: ۵ ماه بعد از جنگ ۱۲ روزه دادستان حیفا دفتر ثابتی ندارد واکنش حماس به شهادت اسیر فلسطینی در زندان رژیم صهیونیستی دادستان اسرائیلی پس از افشای فیلم شکنجه اسیر فلسطینی ناپدید شد شهادت یک اسیر فلسطینی دیگر در زندان اسرائیل (۱۱ آبان ۱۴۰۴) نواف سلام: تجاوزات اسرائیل در خاک لبنان ادامه دارد رژیم صهیونیستی دوباره آتش بس در غزه را نقض کرد (۱۱ آبان ۱۴۰۴) سخنگوی سپاه: در ترور شهید هنیه خراب‌کاری در کار نبود | دولت در «وعدۀ صادق ۱ و ۲» هیچ مخالفتی با ما نداشت + فیلم جانشین ستاد کل نیروهای مسلح: پدافند هوایی شمال غرب در جنگ ۱۲ روز مقتدرانه ایستادگی کرد ترامپ: چین از پیامدهای حمله به تایوان آگاه است تحویل جسد عالی رتبه‌ترین نظامی اسیر صهیونیست به تل آویو (۱۱ آبان ۱۴۰۴) رئیس جمهور کلمبیا: غزه پایتخت مقاومت در جهان است فرمانده نیروی دریایی سپاه از جزایر بوموسی و سیری بازدید کرد (۱۱ آبان ۱۴۰۴) همراهی ترکیه با تحریم‌های جدید غرب علیه روسیه حمله توپخانه ارتش اسرائیل به جنوب لبنان (۱۱ آبان ۱۴۰۴) نخست‌وزیر کانادا از ترامپ عذرخواهی کرد
سرخط خبرها

ایران می‌تواند در دیوان دادگستری بین‌المللی و سازمان ملل درباره تعرض به هواپیما شکایت کند

  • کد خبر: ۳۶۰۰۷
  • ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۷
ایران می‌تواند در دیوان دادگستری بین‌المللی و سازمان ملل درباره تعرض به هواپیما شکایت کند
مشاور وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران می‌تواند در دیوان دادگستری بین‌المللی و سازمان ملل درباره تعرض به هواپیما شکایت کند، اظهار کرد: ایران می‌تواند در سه سطح دیپلماسی عمومی، رایزنی سیاسی و همچنین شکایت حقوقی موضوع تعرض جنگنده‌های آمریکایی به هواپیمای ماهان را مورد پیگیری قرار دهد.
به گزارش شهرآرانیوز، علی نجفی خوشرودی با بیان اینکه اقدام جنگنده‌های آمریکایی در تعرض به هواپیمای مسافربری ایران، نقض مقررات و حقوق بین الملل است و این اقدامات امنیت هوانوردی، مقررات ایکائو و سایر مقررات مربوط به امنیت پرواز را نقض کرده است، گفت: این اقدام متخلفانه با مسئولیت بین المللی دولت متعارض همراه است.

این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: این گونه اقدامات آمریکا، جدید نیست و در طول ۴۰ سال گذشته متاسفانه شاهد انجام این اقدامات غیرقانونی از سوی دولت واشنگتن علیه دولت و ملت ایران بوده ایم چنانکه در اواخر دهه ۶۰ آمریکایی‌ها اقدام به ساقط کردن هواپیمای مسافربری ایرباس کردند که این اقدام منجر به شهادت تعداد قابل توجهی از شهروندان ایرانی شد.

مشاور وزیر خارجه با بیان اینکه جامعه جهانی باید به این نوع اقدامات که یک نوع آنارشیسم در سطح بین المللی است واکنش نشان دهد و ساز و کاری برای جلوگیری از این اقدامات بیندیشد، اظهار کرد: اساسا حضور جنگنده‌های آمریکا در سوریه خود نقض یک اصل دیگر حقوق بین الملل یعنی"اصل عدم مداخله" است؛ بنابراین از جهات مختلف نباید در برابر این اقدام سکوت کرد.

نجفی خوشرودی در پاسخ به این سوال که ایران چگونه می‌تواند این تعرض را مورد پیگیری قرار دهد، گفت: به نظرم در سه سطح می‌توان در این مورد عمل کرد. سطح اول دیپلماسی عمومی است. باید از طریق رسانه ها، تخلفات و نقض اصول بین الملل از سوی آمریکایی‌ها را به جامعه جهانی یادآور شد و نهاد‌های مدنی نیز در این زمینه می‌توانند نقشی جدی ایفا کنند. از طرف دیگر باید در سطح رایزنی‌ها و گفتگو‌های سیاسی نیز این موضوع مورد توجه قرار گیرد به خصوص در جریان تعامل با کشور‌هایی که با یکجانبه گرایی آمریکا مخالف هستند.

این دیپلمات کشورمان ادامه داد: از لحاظ حقوقی نیز ایران می‌تواند در دیوان دادگستری بین المللی و همچنین دیگر مجامع بین المللی از جمله سازمان ملل در این زمینه با توجه به اسناد حقوقی که در اختیار هست طرح شکایت کند.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->