روش‌های «خودکار» صرفه‌جویی در خودکار! وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور در روزهای پایانی شهریور ۱۴۰۴ فوت یک زن ۲۷ ساله در تهران بر اثر عمل زیبایی بینی (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) آغاز واریز حقوق شهریورماه ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری و نیرو‌های مسلح خطر نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای سلامت روان پادزهر جدید موسسه رازی جان چهار نفر مارگزیده را نجات داد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: اصلاح الگوی مصرف، اولویت اصلی برای حفظ منابع آبی مشکلی برای تأمین کتب درسی در مدارس خراسان رضوی وجود ندارد | توزیع ۱۵ میلیون جلد کتاب تا ۳۰ شهریور ۱۴۰۴ آیا دکل‌های مخابراتی سرطان‌زا هستند؟ | باور‌هایی که مردم را از دکل مخابراتی می‌ترساند هر ساعت، ۱۱ نوزاد در خراسان رضوی متولد می‌شود | «پناه»، پرطرفدارترین نام دختر در استان اژه ای دستورالعمل «تعیین مؤلفه‌های مؤثر در تعیین پاداش گزارشگران فساد» را صادر کرد وضعیت وخیم سد‌های کشور | ۶۴ درصد سد‌ها خالی است پیام رئیس سازمان محیط زیست به مناسبت آغاز سال تحصیلی | محیط زیست نقطه عطفی در نظام آموزش کشور است بیشتر از این مقدار تلویزیون تماشا کنید زوال عقل می‌گیرید! در صورت دیدن فساد مالی یا اداری چه کنیم؟ اجرای طرح مدیریت سبز در مدارس + جزئیات گلایه شهروندان مشهدی از نبود داروخانه شبانه روزی در خیابان های محدوده میدان شهدا | شب های بی دارو! پلمب ۳ سالن زیبایی در مشهد به دلیل استفاده از دستگاه لیزر غیراستاندارد (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) ۹۸.۸۶ درصد دانش‌آموزان خراسان رضوی برای سال تحصیلی جدید ثبت‌نام قطعی شدند استقبال بیشتر بانوان و جوانان خراسان رضوی برای اهدای خون نسبت به سال ۱۴۰۳ ۹۴ کودک بازمانده از تحصیل در بین خانوار‌های زن‌سرپرست خراسان رضوی ثبت نام بیش از ۷۴هزار متقاضی مسکن در طرح جوانی جمعیت خراسان رضوی | تأمین زمین فقط برای ۸هزار نفر پشت پرده سرقت ۵۱ میلیاردی طلا در مشهد برملا شد (۳۰ شهریور ۱۴۰۴) تشکیل کارگروه ویژه برای حفاظت از جنگل‌های زاگرس درباره پویش هایی در شهر مشهد برای دانش آموزان کم بضاعت | مهربانی مهر رژیمی که برای مردان خطرناک است!
سرخط خبرها

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: اصلاح الگوی مصرف، اولویت اصلی برای حفظ منابع آبی

  • کد خبر: ۳۶۰۰۷۷
  • ۳۰ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: اصلاح الگوی مصرف، اولویت اصلی برای حفظ منابع آبی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با تأکید بر اینکه مدیریت مصرف آب اولویت اصلی شرکت آب و فاضلاب مشهد است، بیان کرد: باید الگوی مصرف آب را اصلاح کنیم. اقدامات خوبی در حوزه فرهنگ‌سازی در دست اجرا است، اما هنوز راه زیادی پیش رو داریم. کاهش مصرف آب در بخش‌های مختلف، به ویژه کشاورزی، صنعت و خدمات، می‌تواند به حفظ منابع آب کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین اسماعیلیان در خصوص چالش‌های تأمین آب در خراسان رضوی، به تشریح وضعیت کنونی و راهکار‌های پیش رو پرداخت و اظهار کرد: محدودیت منابع آب در این منطقه وجود دارد؛ ضرورت دارد که در مدیریت مصرف، فرهنگ‌سازی انجام و از فناوری‌های نوین استفاده شود. در منطقه‌ای قرار داریم که منابع آب آن محدود و وابسته به شرایط بارندگی است. چاه‌های آب در نقاط خاصی قابل بهره‌برداری هستند و به دلیل شوری آب، تنها آب‌هایی با استاندارد‌های مشخص می‌توانند وارد شبکه آب شرب شوند.

وی افزود: در حال حاضر، برداشت از منابع آب زیرزمینی بیش از دو برابر ظرفیت مجاز است که این امر باعث فرونشست زمین، افت سطح آب‌های زیرزمینی و کاهش کیفیت آب شده است. در محدوده مطالعاتی مشهد، کل آب تجدیدپذیر حدود ۳۵۳ میلیون مترمکعب است. طبق مصوبه شورای عالی آب، قرار است تا سال ۱۴۲۰ به برداشت ۷۵ درصد از آب تجدیدپذیر برسیم. در حال حاضر، برداشت آب در این منطقه به بیش از ۸۰۰ میلیون متر مکعب می‌رسد، که این امر نشان‌دهنده فشار شدید بر منابع آب است.

اسماعیلیان با تأکید بر اینکه مدیریت مصرف آب اولویت اصلی شرکت آب و فاضلاب مشهد است، بیان کرد: باید الگوی مصرف آب را اصلاح کنیم. اقدامات خوبی در حوزه فرهنگ‌سازی در دست اجرا است، اما هنوز راه زیادی پیش رو داریم. کاهش مصرف آب در بخش‌های مختلف، به ویژه کشاورزی، صنعت و خدمات، می‌تواند به حفظ منابع آب کمک کند.

وی به موضوع آب خاکستری و اهمیت بازچرخانی آن اشاره و خاطرنشان کرد: بازچرخانی و استفاده مجدد از آب خاکستری یکی از راهکار‌های کلیدی برای عبور از پیک مصرف، به ویژه در فصل تابستان، است. باید از تمام ظرفیت‌های موجود برای کاهش مصرف و افزایش کارایی استفاده کنیم.

نقش دانشگاه‌ها در تأمین فناوری‌های نوین

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد به نقش دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی در تأمین فناوری‌های نوین آب اشاره و اظهار کرد: دانشگاه‌ها منشاء بسیاری از اقدامات نوآورانه در حوزه تصفیه آب، احیاء چاه‌ها و بهبود کیفیت آب هستند. پروژه‌های تحقیقاتی دانشگاهی می‌توانند راهکار‌های عملی برای چالش‌های کنونی ارائه دهند. ضرورت دارد که همکاری نزدیک میان شرکت آب و فاضلاب و دانشگاه‌ها انجام شود. نیازمند فناوری‌های نوین در حوزه تصفیه آب، اندازه‌گیری و مانیتورینگ منابع آب هستیم. دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه نقش کلیدی ایفا کنند. آماده حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی در این حوزه هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم آمایش آب‌محور در استان تأکید و بیان کرد: توسعه باید بر اساس منابع آب موجود برنامه‌ریزی شود. نمی‌توانیم بدون توجه به محدودیت‌های آب، به توسعه در بخش‌های مختلف ادامه دهیم. اصلاح الگوی مصرف و بهبود سیستم‌های آبیاری در بخش کشاورزی می‌تواند به حفظ منابع آب کمک کند. آگاهی‌سازی عمومی و فرهنگ‌سازی می‌تواند تأثیر بیشتری نسبت به پروژه‌های سازه‌ای داشته باشد. باید به مردم و مسئولان در مورد اهمیت مدیریت مصرف آب اطلاع‌رسانی کنیم و آنها را در این فرآیند مشارکت دهیم.

اسماعیلیان به چالش‌های اجتماعی و اقتصادی مرتبط با مدیریت مصرف آب اشاره و تاکید کرد: نمی‌توانیم مصرف آب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات را به صفر برسانیم، زیرا این امر تبعات اجتماعی و اقتصادی جدی خواهد داشت، اما می‌توانیم با اصلاح الگوی مصرف و استفاده از فناوری‌های نوین، مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم. شرکت آب و فاضلاب مشهد در حال اجرای برنامه‌هایی برای کاهش مصرف آب در بخش‌های مختلف از جمله بهبود سیستم‌های آبیاری در کشاورزی، بهینه‌سازی مصرف آب در صنایع و ترویج استفاده از تجهیزات کم‌مصرف در منازل است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد بر لزوم همکاری بین‌بخشی و مشارکت عمومی در مدیریت منابع آب تأکید و اظهار کرد: نیازمند همکاری نزدیک بین بخش‌های اجرایی، سیاسی و قضایی هستیم. همچنین، مشارکت عمومی و آگاه سازی مردم می‌تواند نقش کلیدی در موفقیت این برنامه‌ها ایفا کند. از تمامی ارگان‌ها، دانشگاه‌ها و مردم درخواست می‌شود تا در این فرآیند مشارکت کنند. مدیریت مصرف آب یک مسئولیت جمعی است. باید با همکاری و مشارکت یکدیگر، منابع آب را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم. مدیریت مصرف، فرهنگ‌سازی، استفاده از فناوری‌های نوین و همکاری بین‌بخشی از کلید‌های اصلی موفقیت در این حوزه است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->