توافق بنیاد شهید و شهرداری مشهد برای بهره‌برداری مجدد از کوهستان پارک

  • کد خبر: ۳۹۵۶۳۴
  • ۰۹ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۵
توافق بنیاد شهید و شهرداری مشهد برای بهره‌برداری مجدد از کوهستان پارک
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی از توافق بنیاد شهید و شهرداری مشهد درخصوص بهره‌برداری مجدد از مجموعه خاطره‌انگیز کوهستان پارک خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، «کوهستان‌پارک» یا به عبارت دیگر «کوهستان‌پارک شادی» با وسعتی بالغ بر شصت هکتار، از جمله اماکن تفریحی مردم مشهد در انتهای بولوار وکیل‌آباد بود که در کنار باغ‌وحش مشهد، بخشی از ساعات تفریح زائران و مجاوران در آن می‌گذشت.

مجموعه‌ای واقع در یکی از نقاط خوش‌آب‌و‌هوا که در کنار تجهیزات بازی و سرگرمی که در آن فراهم شده بود، می‌توانست مکان مناسبی برای تفریح مردم باشد. اما سال ۱۳۹۱ در‌های آن به روی مردم بسته شد و دلیل این تعطیلی نیز بازرسی اداره استاندارد از این شهربازی و مغایرت ۲۷ وسیله بازی آن با استاندارد‌های ایمنی اعلام شد.

در این میان، موضوع مالکیت و تغییر‌کاربری کوهستان‌پارک بر سر زبان‌ها افتاد و گرهی کور بر در ورودی این مجموعه زده شد که پس از گذشت بیش از سیزده سال، هنوز هم این گره بسته مانده است. هر چند مسئولان وقت شورای اسلامی شهر مشهد، شایعات درباره تغییرکاربری کوهستان‌پارک را بی‌اساس اعلام کرده و تأکید کردند که قرار نیست این مکان به مجتمع تجاری و اقامتی تبدیل شود، اما همچنان اختلاف بر سر مالکیت آن ادامه داشت.

مهرماه‌۱۴۰۲ بود که اعلام شد مالکیت کوهستان پارک، از بانک دی به سازمان املاک و توسعه کوثر (وابسته به بنیاد شهید) منتقل شده است؛ ولی همچنان موضوع مالکیت مجموعه ادامه دارد.

بر اساس آخرین اطلاعات موجود، بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته است با ارائه مستندات، نسبت به اخذ سند مالکیت برای کوهستان‌پارک اقدام کند.

ظرفیت استثنایی و فراملی کوهستان‌پارک

اوایل دی‌ماه امسال بود که استاندار خراسان رضوی در دیدار با جمعی از مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور و مدیرعامل سازمان کوثر وابسته به این بنیاد، بر ضرورت تعیین‌تکلیف کوهستان‌پارک به عنوان یک مکان تفریحی خاطره‌ساز برای مردم مشهد تأکید کرد.

غلامحسین مظفری با بیان اینکه مجموعه کوهستان‌پارک، یک ظرفیت و قابلیت استثنایی برای مشهد است که در مقیاس ملی و فراملی نیز اهمیت دارد، افزود: کوهستان‌پارک صرفا یک پروژه اقتصادی نیست. پروژه‌ای خاص در یک مکان خاص است که موقعیت مشابهی برای آن نمی‌توان یافت. باید برای این پروژه، مشاور خوبی گرفته شود که همه ابعاد را ببیند و کاری انجام شود که فاصله‌ای با پروژه‌های روز دنیا نداشته باشد و سال‌های سال برای مردم مشهد بماند.

اعلام‌آمادگی هلدینگ کوثر برای سرمایه‌گذاری ۷‌هزار‌میلیاردی در کوهستان‌پارک

اما در مسیر تعیین‌تکلیف این پروژه و رفع اختلافات موجود، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، تلاش کرده است تا با ایجاد تفاهم میان طرف‌های ذی‌نفع در این موضوع، کار با سرعت بیشتری صورت بگیرد و این سرمایه مردم مشهد، از وضعیت بلاتکلیفی خارج شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نصرالله پژمان‌فر با اشاره به اینکه موضوع کوهستان‌پارک، سال‌ها‌ست که به‌دلیل برخی اختلاف‌نظر‌های موجود، مسکوت مانده و این سرمایه خاطره‌انگیز برای مردم مشهد، به یک مکان بلااستفاده مبدل شده است، گفت: برای به‌جریان‌افتادن موضوع احیای کوهستان‌پارک، جلسات متعددی برگزار شد تا راه‌حل عملیاتی برای آن پیدا کنیم. در‌این‌میان، مهم‌ترین مسئله این بود که ضمن تأکید بر عدم تغییر‌کاربری این مجموعه، یک سرمایه‌گذار مناسب برای آن پیدا کنیم.

وی افزود: با مذاکراتی که با هلدینگ کوثر وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران داشتیم، این هلدینگ اعلام‌آمادگی کرده است که با آورده ۷ هزار‌میلیارد تومان سرمایه، کار احیای مجموعه کوهستان‌پارک را آغاز کند.

اتفاق نظر بنیاد شهید و شهرداری مشهد برای بهره‌برداری مجدد از کوهستان‌پارک

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه و با اشاره به اختلافات مدید در مالکیت مجموعه کوهستان‌پارک گفت: در‌حال‌حاضر، بنیاد شهید و امور ایثارگران بر اساس مستندات و آخرین وضعیت، سند مالکیت این مجموعه را اخذ کرده است. هر‌چند هنوز اختلاف میان مجموعه شهرداری مشهد و بنیاد شهید در مورد مالکیت کوهستان‌پارک ادامه دارد و شهرداری مشهد مدعی است بر اساس مستندات و وقف‌نامه مرحوم حاج‌حسین ملک، اداره این مکان با عنوان وقف‌عام، به صورت مشترک به آستان قدس رضوی، شهرداری مشهد و دادستانی سپرده شده است.

وی افزود: البته با گفت‌و‌گو‌های صورت‌گرفته با مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر مشهد، این عزم در شهرداری مشهد نیز وجود دارد که در صورت اثبات مالکیت بر مجموعه کوهستان‌پارک، اقدامات لازم را درباره بهره‌برداری مجدد از کوهستان‌پارک به عنوان یک مجموعه تفریحی و سیاحتی برای مردم مشهد، صورت دهد و سرمایه‌گذار مناسبی برای این مجموعه در نظر بگیرد.

پژمان‌فر تأکید کرد: تا این مرحله از کار، هم بنیاد شهید و هم شهرداری مشهد درباره لزوم سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری مجدد از کوهستان‌پارک به عنوان یک مجموعه تفریحی و سیاحتی، اتفاق‌نظر دارند؛ لذا با میانجیگری صورت‌گرفته میان بنیاد شهید و شهرداری مشهد و در‌نهایت عقد تفاهم‌نامه میان بنیاد شهید، شهرداری مشهد و هلدینگ کوثر، بنا بر آن شد که حتی در صورت اثبات ادعای مالکیت شهرداری مشهد بر کوهستان‌پارک، هلدینگ کوثر به عنوان سرمایه‌گذار، همکاری خود را با مالک جدید نیز ادامه دهد و سرمایه‌گذار در بهره‌برداری این پروژه تغییر نکند و، چون قراری بر تغییر سرمایه‌گذار نیست، هلدینگ کوثر می‌تواند کار خود را در مجموعه کوهستان‌پارک آغاز کند.

تقاضای اصلاح طرح تفصیلی کوهستان‌پارک

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: مسئله دیگری که درباره مجموعه کوهستان‌پارک وجود دارد، توجیه‌پذیر‌بودن سرمایه‌گذاری برای آن است که بر اساس تغییرات در طرح تفصیلی ایجاد شده است؛ چراکه در طرح تفصیلی جدید، محدودیت‌هایی ایجاد شده که سرمایه‌گذاری در این پروژه قابلیت توجیه اقتصادی ندارد.

وی افزود: در‌مورد این موضوع نیز توافق دیگری صورت گرفت که بر اساس آن، بنیاد شهید به عنوان مالک ثابت‌شده فعلی کوهستان‌پارک، تقاضایی برای اصلاح طرح تفصیلی کوهستان‌پارک را به شهرداری مشهد ارائه کند و البته در این تغییرات هم تأکید بر آن است که با همین کاربری تفریحی و گردشگری، بتواند از میزان بیشتری از فضای موجود استفاده کند.

وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه شهرداری مشهد هم نظر مساعدی نسبت به این موضوع دارد، قرار است این درخواست به شورای اسلامی شهر ارائه شود و پس از اخذ مصوبه شورا، موضوع به کمیسیون ماده ۵ منتقل شود. پس از اخذ موافقت کمیسیون ماده ۵ نیز موضوع تغییرات کاربری به شورای عالی شهرسازی و معماری ارائه می‌شود.

پژمان‌فر تأکید کرد: تغییرات در کاربری، صرفا در حوزه تفریحی و گردشگری خواهد بود و قرار نیست کاربری دیگری در این مکان ایجاد شود. تلاش ما بر این بوده که گره کار باز شود و موضوع کوهستان‌پارک از بلاتکلیفی خارج شود.

وی افزود: به صورت ویژه پیگیر خواهم بود که مسائل مربوط به اخذ موافقت برای ایجای تغییرات در طرح تفصیلی و با تأکید بر حفظ کاربری موجود نیز صورت بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.