حقوقدان بین‌الملل: هدف‌گیری خبرنگاران «ترور حقیقت» است

  • کد خبر: ۴۰۵۶۹۲
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۵ - ۲۰:۱۰
حقوقدان بین‌الملل: هدف‌گیری خبرنگاران «ترور حقیقت» است
یک پژوهشگر حقوق بین‌الملل هدف قرار دادن خبرنگاران در مناطق درگیری را نقض آشکار اصول حقوق بین‌الملل دانست و آن را مصداق جنایت جنگی و تلاشی برای محدود کردن آزادی بیان و جریان آزاد اطلاعات در بستر منازعات مسلحانه عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ قمری رسول‌زاده، وکیل پایه یک دادگستری و پژوهشگر حقوق بین‌الملل اظهار داشت: بار دیگر دستان آلوده به خون رژیم سفاک صهیونیستی با هدف قرار دادن آگاهانه و عامدانه خبرنگاران آزاده‌ای همچون «سوزان خلیل»، «غاده الدایخ» و «محمد وشاح»، پرده‌ای دیگر از وقاحت و توحش خود را در برابر چشمان بی‌فروغ مدعیان حقوق بشر به نمایش گذاشت؛ اقدامی که نه‌تنها ترور اشخاص، بلکه «ترور حقیقت» و تلاشی مذبوحانه برای خاموش کردن صدای روایت جنایات جاری در لبنان و غزه است.

وی افزود: از منظر حقوق بین‌الملل سخت، این اقدامات صرفاً یک جنایت جنگی ساده نیست، بلکه نقض فاحش و سازمان‌یافته اصول بنیادینی است که جامعه بین‌المللی بر آن استوار شده است.

این وکیل دادگستری در ادامه به تشریح ابعاد حقوقی این موضوع پرداخت و گفت: نخست، اصل تفکیک (Principle of Distinction) بر اساس ماده ۷۹ پروتکل الحاقی اول به کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۴۹، خبرنگاران در مناطق مخاصمه را به‌عنوان افراد غیرنظامی شناخته و آنان را در برابر هرگونه تعرض مصون می‌داند؛ بنابراین هدف قرار دادن عامدانه خبرنگاران، چه از طریق پهپاد و چه بمباران، مصداق روشن جنایت جنگی طبق ماده ۸ اساسنامه دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) است.

وی در ادامه تصریح کرد: دوم، این اقدامات در تعارض آشکار با آزادی بیان و جریان آزاد اطلاعات قرار دارد؛ به‌گونه‌ای که با شهادت خبرنگارانی، چون «علی شعیب» و «فاطمه فتونی»، رژیم صهیونیستی عملاً ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی (ICCPR) را نقض کرده و با تبدیل دوربین به هدف، در پی ایجاد رعب و جلوگیری از افشای جنایات علیه بشریت است.

رسول‌زاده همچنین با اشاره به مسئولیت فرماندهی اظهار داشت: بر اساس دکترین مسئولیت فرماندهی، آمران و عاملان این حملات که با علم به هویت رسانه‌ای قربانیان اقدام به این جنایات می‌کنند، باید در مراجع بین‌المللی پاسخگو باشند و سکوت نهاد‌های حقوقی بین‌المللی نیز نمی‌تواند نادیده گرفته شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: خون این شهیدان، نماد بیداری ملت‌هاست و جامعه حقوقی و حقوقدانان مستقل هرگز اجازه نخواهند داد حق حیات و حق دانستن زیر چکمه‌های اشغال و استکبار پایمال شود. به گفته او، باید به مصونیت از مجازات در قبال این اقدامات پایان داده شود و این جنایات در چارچوب مراجع بین‌المللی مورد پیگرد قرار گیرد.

گفتنی است؛ در جریان حملات اخیر صهیونیست‌ها به لبنان، ۳ خبرنگار دیگر به نام‌های سوزان خلیل، خبرنگار تلویزیون المنار و غاده الدایخ، خبرنگار شبکه رادیویی صوت الفرح به شهادت رسیدند.

محمد وشاح، خبرنگار شجاع فلسطینی هم بر اثر حمله پهپادی صهیونیست‌ها به خودرویش در نوار غزه به‌شهادت رسید.

۱۲ روز پیش نیز «علی شعیب» خبرنگار برجسته شبکه المنار و «فاطمه فتونی» خبرنگار شبکه المیادین توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده بودند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.