آماده‌سازی ۸ هزار مرکز اقامتی برای اسکان شرکت کنندگان در مراسم وداع با قائد امت در مشهد

  • کد خبر: ۴۲۶۵۱۱
  • ۰۹ تير ۱۴۰۵ - ۱۱:۴۳
آماده‌سازی ۸ هزار مرکز اقامتی برای اسکان شرکت کنندگان در مراسم وداع با قائد امت در مشهد
بر اساس پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته، مشهد مقدس میزبان حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم وداع با پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی خواهد بود، از همین رو، کمیته‌های یازده‌گانه در ستاد مراسم تشییع، به تدبیر مسائل موردنیاز در این زمینه اقدام کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ استان خراسان رضوی و شهر مقدس مشهد، ۹ روز دیگر میزبان پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی هستند. رهبری که پس از سال‌ها مجاهدت، مزدشان را با شهادت در راه خدا و در مسیر مبارزه با استکبار گرفتند و ۹ اسفندماه و در جریان حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به کشور به شهادت رسیدند.

مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب به‌دلیل شرایط جنگی از یک‌سو و ضرورت برنامه‌ریزی‌های لازم برای حضور مردم قدرشناس ایران در مراسم، به تعویق افتاد و پس از صد روز از شهادت آن رهبر مجاهد، قرار است مراسم وداع و تدفین در شهر امام رضا (ع) و در جوار حرم مطهر رضوی برگزار شود.

بر اساس پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته، مشهد مقدس میزبان حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم وداع با پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی خواهد بود، از همین رو، کمیته‌های یازده‌گانه در ستاد مراسم تشییع، به تدبیر مسائل موردنیاز در این زمینه اقدام کرده‌اند.

اسکان زائران از مهم‌ترین اولویت‌های مراسم وداع و تدفین در مشهد

موضوع اسکان زائران در مشهد، از جمله مواردی است که می‌بایست مورد توجه جدی ستاد قرار داشته باشد. معاون استاندار خراسان رضوی و فرماندار مشهد در جلسه شورای اداری شهرستان، به موضوع اسکان زائران مراسم در مشهد اشاره کرد و گفت: در دهه آخر صفر، ظرفیت اسکان حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر را در اقامتگاه‌های رسمی، موقت و اضطراری داشته‌ایم که برای این مراسم، این ظرفیت به بیش از یک‌ونیم میلیون نفر رسیده است.

درضمن بوستان‌های شهری که امکان اسکان داشته باشند، تجهیز می‌شوند و از ظرفیت پارکینگ‌های بزرگ نیز در این زمینه استفاده خواهد شد. سیدحسن حسینی افزود:تمهیداتی اندیشیده شده که زائران در موضوع اسکان رها نشوند. حتی استفاده از ظرفیت پارکینگ مجاور باغ‌موزه دفاع مقدس و نیز مجتمع فرهنگی آیه‌ها موردنظر بوده است.

سخنگوی ستاد بدرقه امام شهید ایران در مشهد نیز از اعلام راه‌های ارتباطی دریافت اطلاعات و رزرو اسکان زائران خبر داد و گفت: بیش از یک‌میلیون و ۵۰۰هزار نفر شب ظرفیت اسکان برای میزبانی از زائران در مشهد آماده شده است.

مهدی شاد افزود: تاکنون ۷هزار و ۹۵۱مرکز اقامتی برای پذیرش زائران آماده شده و در قالب طرح «هم‌محله امام رضا (ع)» نیز ۱۷۵۸ مکان مردمی به شبکه اسکان افزوده شده است. زائران می‌توانند برای اطلاع از ظرفیت مراکز اسکان با سامانه ۰۵۱۳۷۰۴۵ تماس بگیرند و برای ثبت خدمات اسکان، اطعام، نذر خدمت و نهایی‌سازی محل اقامت خود به نشانی zaer.masjedona.ir مراجعه کنند.

آماده‌سازی مدارس برای میزبانی از زائران

همچنین روز گذشته، وزیر آموزش و پرورش از اختصاص نهصد مدرسه مشهد برای اسکان زائران مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی خبر داد.

علیرضا کاظمی تأکید کرد: این مدارس به‌صورت ۲۴ساعته خدمات اسکان و پشتیبانی به زائران را ارائه خواهند کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز به جزئیات اسکان زائران در مدارس مشهد و استان اشاره کرد و گفت: همه مدارس استان و مشهد آمادگی دارند تا در صورت نیاز، برای اسکان زائران کمک کنند. صفدر سلطانی افزود: از جمع مدارس مشهد، در حال حاضر بیش از نهصد مدرسه برای اسکان زائران در نظر گرفته شده است که چهارصد مدرسه برای تجهیز و ارائه خدمات در اختیار بسیج سازندگی و جمعیت خدمتگزاران قرار گرفته است. ۲۱۰ مدرسه توسط آموزش و پرورش آماده‌سازی شده و دویست مدرسه غیردولتی نیز پای کار اسکان زائران آمده‌اند.

وی در ادامه گفت: همچنین صد مدرسه در شهر‌های واقع در مسیر‌های ورودی به مشهد آماده شده است تا در صورت نیاز برای اسکان زائران اقدام کند.

آمادگی تمام واحد‌های اقامتی خراسان رضوی برای پذیرش زائران

رئیس جامعه هتل‌داران خراسان رضوی گفت: جامعه هتل‌داران خراسان رضوی با هماهنگی ستاد اجرایی خدمات سفر و دستگاه‌های مرتبط، آمادگی کامل برای میزبانی از زائران و عزاداران را دارد. تمامی واحد‌های اقامتی عضو، آماده خدمت‌رسانی هستند و از این نظر محدودیتی وجود ندارد. تلاش می‌کنیم سهم خود را در برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم ایفا کنیم.

محمود مادرشاهیان افزود: در راستای همراهی با زائران و عزاداران، برای مسافرانی که برای ایام مراسم تشییع رهبر شهید به‌صورت خانوادگی سفر کرده و به‌طور مستقیم برای رزرو واحد‌های اقامتی اقدام کنند، تخفیف‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه گفت: اعلام آمار مربوط به میزان حضور زائران، رزرو واحد‌ها و ضریب اشغال مراکز اقامتی برعهده فرمانداری مشهد است. با این حال، روند موجود نشان می‌دهد که استقبال مردم برای حضور در این مراسم درخور توجه خواهد بود و صنعت هتل‌داری استان نیز با آمادگی کامل برای میزبانی از زائران آماده خدمت‌رسانی است.

جهادگران؛ پای کار مراسم تشییع

مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امام رضا (ع) نیز با اشاره به آمادگی نیرو‌های جهادی برای ارائه خدمت به زائران مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی گفت: سامانه تلفنی۵۱۵۱ برای پاسخگویی به نیاز‌های زائران فعال شده و زائران می‌توانند اطلاعات مربوط به محل اسکان، مراکز امدادی، خدمات رفاهی، مراکز پشتیبانی و سایر نیاز‌های خود را از طریق این سامانه دریافت کنند.

سرهنگ پاسدار محمد روحانی افزود: از تمامی گروه‌های جهادی خواسته شد امکانات، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود را اعلام کنند تا بتوان از این ظرفیت‌ها در بخش‌های مختلف استفاده کرد و با توجه به سابقه مشهد در میزبانی از زائران و تجربه اسکان میلیونی در مناسبت‌های مختلف، نیاز‌های اصلی شامل اسکان، پذیرایی، پخت غذا، خدمات رفاهی، نیروی خادم، امداد و سایر خدمات، شناسایی و بر اساس آن برنامه‌ریزی شد. علاوه بر گروه‌های جهادی استان‌های مختلف، ۲۲شهرستان خراسان رضوی نیز برای خدمت‌رسانی به زائران وارد میدان شده‌اند و عمده فعالیت آنها پذیرایی از میهمانان خارج از استان خواهد بود.

وی در ادامه گفت: از تعداد مدارسی که برای اسکان زائران سامان‌دهی شده، تعداد ۱۵۰مدرسه در اختیار گروه‌های جهادی ۲۵استان کشور قرار گرفته است. برای هر مرکز اسکان نیز نزدیک‌ترین آشپزخانه یا آشپزخانه مساجد هماهنگ شده تا فرایند تهیه و توزیع غذا با سرعت و کیفیت مناسب انجام شود.

روحانی همچنین از اجرای طرح «حسینیه‌های خانگی» خبر داد و گفت: بخشی از اسکان زائران در منازل مردم و حسینیه‌های خانگی انجام خواهد شد و برای این مراکز تدابیر لازم در حوزه امنیت و امداد پیش‌بینی شده است.

استفاده از ظرفیت اوقاف و بقاع متبرکه در اسکان زائران

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی از اختصاص ظرفیت حسینیه‌های مجاور حرم مطهر رضوی برای اسکان زائران خبر داد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد احمدزاده قناد افزود: علاوه‌بر پیش‌بینی برای اسکان بیش از ۴۰ هزار نفر در این حسینیه‌ها، ۳۵ نقطه نیز با محوریت بقاع متبرکه استان برای ایجاد ایستگاه‌های پذیرایی از زائران در مبادی ورودی مشهد در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه ظرفیتی ایجاد شده تا بخشی از نان مورد نیاز برای مصرف زائران در ایام حضور در مشهد نیز از این مسیر تأمین شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.