صحبت‌های مجید مرتضایی پس از تساوی ارزشمند در برابر ایران + فیلم لحظات زیبای پایان بازی تیم‌های ملی فوتسال ایران و افغانستان + فیلم خلاصه بازی تیم‌های ملی فوتسال ایران و افغانستان + فیلم نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتسال ایران و افغانستان (۱۵ آبان ۱۴۰۴) پخش زنده بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و ایران (۱۵ آبان ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین عضو مجلس خبرگان رهبری: رهبر انقلاب اسلامی توجه ویژه‌ای به مردم افغانستان دارند حامد شاکرنژاد: حضور مردم افغانستان در ایران برکات زیادی داشته است نشست مشترک فعالان اقتصادی افغانستان با سفرای ایران در دهلی و کابل به میزبانی چابهار برگزار شد مجید مرتضایی: تیم‌های ملی فوتسال ایران و افغانستان در زمین رقیب و در بیرون رفیق هستند قیمت امروز پول افغانی (۱۴ آبان ۱۴۰۴) صحبت‌های وحید شمسایی پیش از دیدار با تیم ملی فوتسال افغانستان + فیلم تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتسال ایران و افغانستان (۱۴ آبان ۱۴۰۴) گروه تیم ملی افغانستان در جام ملت‌های فوتسال آسیا مشخص شد ویدئو | خلاصه بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و تاجیکستان در بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی اعلام آمادگی ایران برای بازسازی و ترمیم زیارتگاه سخی در شهر مزارشریف ابراز نگرانی یونیسف درباره وضعیت کودکان بعد از زلزله اخیر افغانستان نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و تاجیکستان در بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و تاجیکستان (۱۳ آبان ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین قیمت امروز پول افغانی (۱۳ آبان ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: در موضوع حقابه، از عملکرد افغانستان ناراضی هستیم یک مقام طالبان: فرمان رهبر ما یک تضمین محکم برای جلوگیری از قاچاق انسان به ایران است
سرخط خبرها

از دوحه چه خبر؟ | نخستین جلسه گروه تماس طالبان و دولت افغانستان امروز برگزار می‌شود

  • کد خبر: ۴۲۸۱۴
  • ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۶
از دوحه چه خبر؟ | نخستین جلسه گروه تماس طالبان و دولت افغانستان امروز برگزار می‌شود
گروه تماس طالبان و دولت افغانستان امروز نخستین جلسه را برای تعیین دستور کار مذاکرات بین‌الافغانی و برنامه‌ریزی درباره دیگر مسائل مربوط به مذاکرات برگزار می‌کند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ یک عضو تیم مذاکره کننده دولت افغانستان اعلام کرد که گروه تماس دولت با طالبان امروز نخستین جلسه را برای تعیین دستور کار مذاکرات بین‌الافغانی برگزار می‌کند.
 
طالبان و دولت افغانستان اعضای خویش را برای عضویت در گروه تماس معرفی کرده‌اند؛ هر تیم ۵ عضو دارد و اعضای تیم‌ها برای تعیین دستور کار مذاکرات و مسائل مربوط گفتگو خواهند کرد.
 
براساس این گزارش، تیم دولت را «معصوم استانکزی» و طرف طالبان را نیز «مولوی عبدالحکیم حقانی» رهبری می‌کند.
 
ترکیب گروه تماس تیم دولت افغانستان به شرح زیر است:
 
- محمد معصوم ستانکزی
- احمد نادر نادری
- ضرار احمد مقبل
- فوزیه کوفی
- مولوی عنایت‌الله بلیغ
- محمد ناطقی
- خالد نور
 
دولت افغانستان بر توقف جنگ تاکید دارد و خواستار آتش‌بس طی مذاکرات است، اما طالبان تصریح می‌کند که مسئله آتش‌بس باید بخشی از مذاکرات باشد و در آن مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
 
مذاکرات صلح میان طالبان و دولت افغانستان امروز یکشنبه به مسائل اصلی پرداخته و در همین راستا یکی از مسائل کلیدی متعدد این مذاکرات جستجو برای یک صلح پایدار در این کشور است.
 
از دوحه چه خبر؟ | نخستین جلسه گروه تماس طالبان و دولت افغانستان امروز برگزار می‌شود


در افتتاحیه چه گذشت؟

خبرگزاری فرانسه در این باره نوشته است که در جریان مراسم افتتاحیه آرامی که روز شنبه در شهر دوحه پایتخت قطر برگزار شد، دولت افغانستان و حامیانش شامل آمریکا خواستار آتش بس شدند.
 
با این حال طالبان در جریان حضورش پای میز مذاکرات اشاره‌ای به ترک مخاصمه نکرد.
 
مقام ارشد حوزه فرآیند صلح در دولت افغانستان به خبرگزاری فرانسه عنوان کرد، طالبان ممکن است در ازای آزادسازی تعداد بیشتری از شبه نظامیان محبوس در زندان این گروه پیشنهاد آتش بس را بدهد.
 
 
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی آشتی ملی در دولت افغانستان گفت: این امر می‌تواند یکی از ایده‌های آن‌ها و یا یکی از مطالبات آن‌ها باشد.
 
نمایندگانی که در مراسم افتتاحیه حضور داشتند هشدار دادند، مذاکرات دشوار و به هم ریخته خواهد بود در حالی که همچنان خشونت‌های مرگبار کشور افغانستان را گرفتار کرده است.
 
مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا از طرف‌های مذاکرات خواست "فرصت را غنیمت بشمرند" تا به صلح دست یابند.
 
او عنوان کرد: ما بی تردید با چالش‌های زیادی در مذاکرات طی روزها، هفته‌ها و ماه‌های آینده مواجه خواهیم شد.
 
طالبان مدتهاست این نگرانی را داشته که کاستن از سطح درگیری‌ها می‌تواند اهرم این گروه را تضعیف کند.

آیا درگیری‌ها کاهش یافته؟

مقام‌های افغانستان اعلام کردند که در یک حمله جدید طالبان در قندوز شش افسر پلیس کشته شدند و پنج افسر دیگر نیز در یک حمله دیگر در استان کاپیسا کشته شدند. همچنین انفجار یک بمب کنار جاده‌ای در شهر کابل نیز باعث زخمی شدن دو غیرنظامی شده و یک انفجار دیگر در حوزه کابل نیز رخ داده که تلفاتی نداشته است.
 
ملا عبدالغنی برادر، یک بنیانگذار طالبان در سخنرانی در مراسم افتتاحیه نشست دوحه خواستار آن شد که افغانستان تحت قوانین اسلام اداره شود.
 
شاید دستیابی به یک معاهده صلح جامع برای افغانستان سال‌ها به طول بیانجامد و این امر وابسته به تمایل دو طرف برای منطبق ساختن دیدگاه‌هایشان در قبال افغانستان و میزان توانایی و آمادگی آن‌ها برای توافق بر سر اشتراک قدرت است.
 
اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان خواستار حفظ وضعیت موجود کشورش که مورد حمایت غربی‌هاست شده است، یعنی یک جمهوری مبتنی بر قانون اساسی که در آن حقوق زیادی از جمله آزادی‌های بیشتر برای زنان در نظر گرفته شوند.
 
از دوحه چه خبر؟ | نخستین جلسه گروه تماس طالبان و دولت افغانستان امروز برگزار می‌شود


۴ زن به نمایندگی از زنان افغانستان در تیم مذاکره کننده دولت

چهار نفر از ۲۱ نفر عضو تیم مذاکره کننده دولت کابل زن هستند، در حالی که در تیم طالبان هیچ زنی وجود ندارد.
 
غنی در بیانیه‌ای خواستار "یک صلح پایدار و بامنزلت" که " حافظ دستاورد‌های ۱۹ سال گذشته باشد" شده است.
 
حبیبه سرابی، مذاکره کننده دولت افغانستان به خبرگزاری فرانسه گفت، آغاز مذاکرات "بسیار مثبت" بوده است.
 
عبدالله عنوان کرد، این فرآیند "می‌تواند شروع یک تاریخ که در آینده پیش رو ساخته می‌شود باشد و امیدواریم نه دیرتر بلکه زودتر رخ دهد".
 
این مذاکرات مورد حمایت آمریکا شش ماه دیرتر از برنامه‌ریزی، برگزار شده که علتش اختلافات بر سر مساله جنجالی تبادل زندانی بین دو طرف است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->