قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی رشد کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرانی در خانواده کوییک و شاهین دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود پرمصرف‌ها منتظر قبوض میلیونی باشند آسان‌شدن جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید انهدام ۸۳ تن کالای غیرقابل مصرف در انبارهای اموال تملیکی خراسان رضوی چه کالا‌هایی در بندر شهید رجایی سوختند؟ نصب پنل خورشیدی در ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان | خراسان رضوی می‌تواند نیمی از برق تجدیدپذیر کشور را تأمین کند فشار فروش در بورس | خروج سنگین پول حقیقی از بازار (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار نیروهای پالایش و پخش در بندر شهید رجایی ایران پنجمین مصرف‌کننده بزرگ طلا در جهان است توجه ویژه به تأمین مواد اولیه داخلی برای کاهش هزینه‌های تولید در خراسان رضوی نوسانات طلا، بازار را دچار التهاب کرد | مشهد، قطب جدید طراحی طلا در کشور پرواز قیمت طلا در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود دلار به کانال ۸۴ هزار تومان آغازبه‌کار نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگ‌ها از ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مشهد قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تعداد کل شرکت‌کنندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو اعلام شد کاهش ۵۰ درصدی قیمت تخم مرغ | قیمت مصوب هفته آینده اعلام می‌شود (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهم ۸ درصدی گمرک شهید رجایی از کل واردات کالا‌های اساسی هشدار شرکت توانیر درباره قطعی برق قیمت طلای آب‌شده پشت مرز سرنوشت‌ساز (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پهلوگیری اولین کشتی در اسکله شهید رجایی بعد از حادثه انفجار در این بندر بررسی وضعیت پرواز‌های مشهد به بندرعباس، یک روز پس از حادثه بندر شهید رجایی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز بخشش جرائم بیمه شخص ثالث از امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیاسبز را کیلویی چند بخریم؟ کدام صنایع مورد توجه سهام‌داران بورس هستند؟ بازار مسکن در آستانه تغییر | فروشندگان و خریداران دست نگه داشته‌اند (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سموم، آفت صادرات محصولات کشاورزی شناسایی ۷۵۰ استخر غیرمجاز در نیشابور خراسان رضوی
سرخط خبرها

چرا مرغ‌ها در برخی مرغداری‌ها یکدیگر را زخمی می‌کنند؟

  • کد خبر: ۴۲۹۵۲
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱
چرا مرغ‌ها در برخی مرغداری‌ها یکدیگر را زخمی می‌کنند؟
ویدیو های منتشر شده در فضای مجازی حاکی از آن است که مرغ ها در برخی از واحدهای مرغداری دچار بیماری کانی بالیسم یا خودخوری طیور شده اند ، بیماری که علت آن عدم تناسب در جیره غذایی، محیط نامناسب و تراکم بالا عنوان شده است.
به گزارش شهرآرانیوز، چندین ماه پیش ویدیو‌هایی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد در برخی از واحد‌های مرغداری، مرغ‌ها با نوک زدن، همدیگر را زخمی کرده و برخی از آن‌ها به دلیل پارگی شکم تلف شده بودند. موضوعی که آن زمان ایسنا با پیگیری از انجمن صنفی مرغداران گوشتی متوجه شد که بیماری کانی بالیسم یا خودخوری طیور در این واحد‌ها به دلایلی، چون کمبود جیره غذایی و مناسب نبودن محیط زندگی آن‌ها شیوع پیدا کرده است.

اخیرا، اما ویدیوی دیگری منتشر شده که در آن علت خود خوری مرغ‌ها بیماری هاری عنوان شده است. موضوعی که نایب رییس انجمن صنفی مرغداران گوشتی آن را رد و علت را همان بیماری کانی بالیسم عنوان کرد.

حبیب اسدالله نژاد در این باره اظهار کرد: پدیده یا اتفاقی جدیدی رخ نداده و در این واحد‌ها بیماری خودخوری یا کانی بالیسم شیوع پیدا کرده است. دلایل مختلفی ازجمله تراکم بالا، بالانس نبودن جیره، گرسنگی، اختلالات ژنتیکی، نور بالا و. می‌تواند باعث شیوع این بیماری شود؛ که در طی آن مرغ‌ها دچار نوعی خشونت می‌شوند و به یکدیگر نوک می‌زنند. در مرحله بعد به جوجه‌هایی نوک می‌زنند که زخمی و خونی شده اند و حتی ممکن است باعث مرگ بعضی از جوجه‌ها شوند.

وی ادامه داد: در صورت مدیریت صحیح با اقداماتی مانند بالانس جیره، کاهش نور، کاهش تراکم استفاده و ریختن پوسته جو یا برنج بر روی دان، زدن اسپری کلرامفنیکل بر روی زخم و اعمال مدیریت صحیح بعد از چند روز این بیماری قطع می‌شود.

نایب رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی تصریح کرد: کلیپ منتشر شده با هدف تشویش اذهان عمومی و کاهش انگیزه مردم برای دسترسی به ارزان‌ترین و با کیفیت‌ترین کالای پروتئینی ساخته شده و یک شیطنت رسانه‌ای است که هر از گاهی در مورد مرغ شاهد آن هستیم.

وی در پایان گفت: نکته قابل توجه درمورد بیماری کانی بالیسم این است که مرغ‌ها فقط گوشت مرغ زخمی را نوک می‌زنند و پاره می‌کنند و معمولا آن را نمی‌خورند. اگرچه در صورت خوردن هم هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد، زیرا که پرندگان بومی، پرندگان شکاری، مرغ‌های بومی و محلی همه چیز خوار بوده و حیوانات کوچکتر را شکار و تغذیه می‌کنند و ما نیز از آن‌ها استفاده می‌کنیم و مشکلی هم ایجاد نمی‌شود.

منبع : ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->