اعتراف اسرائیل به ناتوانی در برابر پهپادهای حزب‌الله

  • کد خبر: ۴۳۸۴۲۲
  • ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۰:۴۳
اعتراف اسرائیل به ناتوانی در برابر پهپادهای حزب‌الله
رسانه عبری نوشت: حزب‌الله هر زمان اراده کند قادر است با پهپادهاخود مواضع ارتش اسرائیل را مورد هدف قرار بدهد.

به گزارش شهرآرانیوز، این نتیجه گیری است که پایگاه خبری وای نت وابسته به روزنامه یدیعوت آحارانوت در رابطه با استیصال ارتش اسرائیل در مقابل راهبرد پهپادی حزب الله اعلام کرده است.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، اسرائیل تاکنون بیش از ۱۰۰ راهکار برای مقابل با این اقدام حزب الله بررسی کرده است، اما نتیجه تا به امروز تلفاتی است که این پهپاد‌ها از ارتش اسرائیل می‌گیرند.

آخرین نمونه آن در تعطیلات آخر هفته اخیر بود، بعد از هفته‌ها که از هدف قرار گرفتن یک خودروی مهندس وابسته به ارتش اسرائیل در بلندی‌های علی الطاهر در جنوب لبنان می‌گذشت، حزب الله دوباره تجمع نظامیان اسرائیلی را با پهپاد مورد هدف قرار داده و یک افسر و چند نظامی دیگر را با شرایط وخیم راهی بیمارستان کرد.

وای نت اعتراف کرد: حمله پهپادی آخر هفته، یکی از برجسته‌ترین تهدید‌های پیش‌روی نیرو‌ها در جنوب لبنان را برجسته کرد.

طی ماه‌های اخیر، حزب‌الله استفاده از پهپاد‌های انتحاری ضد نیرو‌های ارتش اسرائیل را به‌طور چشمگیری گسترش داده که برخی از این حملات با تلفات انسانی سنگینی همراه بوده است. از اوایل مارس، حزب‌الله بیش از ۷۰ حمله با استفاده از پهپاد‌های انتحاری را اعلام کرده است. در واقع، از زمان اجرای آتش‌بس در اواسط آوریل، پهپاد‌های انتحاری (FPV) مجهز به فیبر نوری به ابزار اصلی حزب‌الله در حملات علیه نیرو‌های ارتش اسرائیل تبدیل شده‌اند.

پهپاد‌های (FPV) ابعاد نسبتاً کوچکی دارند و به‌صورت زنده از طریق دوربینی که تصویر را به اپراتور منتقل می‌کند، هدایت می‌شوند. این پهپاد‌ها به اپراتور امکان می‌دهند آنها را به سمت اهدافی در فاصله ده‌ها کیلومتر هدایت کند و می‌توانند محموله انفجاری به وزن چند کیلوگرم را حمل کنند.

همچنین استفاده از فیبر نوری امکان عبور از برخی تجهیزات جنگ الکترونیک ارتش اسرائیل را فراهم می‌کند. در بررسی انجام شده توسط مرکز اطلاعاتی اسرائیلی درباره پهپادها، اشاره شده که طبق گزارش‌ها، حزب الله کارگاه‌هایی را در جنوب لبنان و بقاع برای مونتاژ این پهپاد‌های کوچک فعال کرده که هزینه ساخت هر کدام از ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار تجاوز نمی‌کند. رایج‌ترین نوع در میدان نبرد، پهپاد‌های هدایت شونده با فیبر نوری هستند که از طریق سیم نازکی با طول ده‌ها کیلومتر به اپراتور متصل می‌شوند و مانع اختلال سیستم‌های جنگ الکترونیک می‌شوند.

در هفته‌های اخیر و با پیشرفت توافقات، حجم حملات حزب الله کاهش یافته است، اما حادثه آخر هفته نشان می‌دهد که این سازمان همچنان توانایی پرتاب پهپاد‌های انتحاری علیه نیرو‌ها در منطقه امنیتی و حتی وارد کردن تلفات را دارد.

علاوه بر این، این نخستین تلاش حزب الله برای حمله به نیرو‌ها با پهپاد از زمان آتش‌بس نبوده است. در اواخر جولای، یک پهپاد انتحاری متعلق به حزب الله به یک خودروی مهندسی ارتش اسرائیل در حال گشت‌زنی در ارتفاعات علی الطاهر اصابت کرد؛ همان منطقه‌ای که سه سرباز طی آخر هفته در آن زخمی شدند.

در بخش دیگری از این گزارش تاکید شده است: دشواری مقابله با پهپاد‌های انتحاری از ماه‌ها پیش در محافل نظامی شناخته شده است. ارتش اسرائیل و صنایع دفاعی بیش از صد راهکار مختلف برای شناسایی و رهگیری این پهپاد‌ها را آزمایش کرده‌اند که برخی از آنها به مرحله آزمون میدانی رسیده‌اند. از جمله این راهکارها، سیستم «آیرون درون رایدر» است که در جنوب لبنان مستقر شده و شامل یک رادار و یک پهپاد رهگیر است که توری به سمت پهپاد متخاصم شلیک می‌کند. این سیستم به عنوان بخشی از آزمون‌های میدانی به کار گرفته شد، اما ارتش اسرائیل پیش‌تر اعلام کرده بود که کارایی آن هنوز کافی نیست، (با شکست مواجه شده است).

هم‌زمان، از ابزار‌های کشف دیگری استفاده می‌شود تا چند ثانیه پیش از حمله پهپاد، به نیرو‌ها هشدار اولیه داده شود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، در ماه می‌به این تهدید اشاره کرد و گفت دستور تشکیل یک پروژه ویژه برای یافتن راهکاری برای مشکل پهپاد‌ها را صادر کرده است. او در آن زمان گفت: «هفته‌ها پیش دستور راه اندازی یک پروژه ویژه برای مقابله با تهدید پهپاد‌ها را دادم و امروز گزارشی از پیشرفت این موضوع ارائه خواهم کرد. این امر زمان‌بر خواهد بود، اما ما روی آن کار می‌کنیم و به تضمین حاکمیت اسرائیل در تمام زمینه‌ها ادامه می‌دهیم» (امری که بیانگر به بن بست رسیدن تمامی طرح‌ها برای مقابله با این ابزار حزب الله دارد).

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.