مرگ عابر جوان بر اثر تصادف در خیابان خواجه ربیع مشهد(۴ آذر ۱۴۰۳) مجلس چگونه قرار است ترمز ابتذال در نمایش خانگی را بکشد؟ انتصاب استاد دانشگاه کالیفرنیای آمریکا بعنوان سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری + سوابق کشف ۳۴ دستگاه گوشی همراه سرقتی توسط مرزبانان خراسان رضوی تولد پنج قلوهای ایذه‌ای در اهواز دستگیری قاتل قزوینی در حین خروج غیرقانونی از کشور تصادف مرگبار در محور فرعی خوشاب-فیروزه با ۴ کشته و ۲ مصدوم (۴ آذر ۱۴۰۳) افتتاح موزه جواهرات شهاب سنگ در تهران تصادف تاکسی و پراید در قم سه فوتی بر جای گذاشت (۴ آذر ۱۴۰۳) نزاع دسته جمعی مسلحانه در دزفول با دو کشته و مصدوم| قاتل فراری کمتر از یک ساعت دستگیر شد سقوط کارگر جوان مشهدی در چاله آسانسور (یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳) نحوه اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد تفاهم‌نامه همکاری پژوهشگاه میراث فرهنگی ایران با موزه شانگهای چین به امضا رسید افزایش پنج‌درصدی هزینه سفر عمره مفرده از ابتدای دی ماه ۱۴۰۳ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: امروز تمسک به روحیه بسیجی، حلّال بسیاری از مشکلات است کشف ۲۳ فقره کلاهبرداری با ترفند رسید جعلی در مشهد (۴ آذر ۱۴۰۳) تأکید وزارت بهداشت بر اتخاذ تمهیدات لازم درخصوص رفع مشکلات ناشی از قطعی برق و نوسانات گاز در بیمارستان‌ها ۷۵ درصد مبتلایان به ایدز در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال قرار دارند روشن‌کردن موتور سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب تقویت دیپلماسی اقتصادی در گرو کسب درآمد از صنعت گردشگری آغاز اجرای طرح ضربتی مقابله با دخانیات قاچاق از فردا (۵ آذر ۱۴۰۳) | هر نوع «ویپ» در بازار، قاچاق است دستگیری سارق خونسرد خودروهای شهروندان مشهدی در عملیات نفس‌گیر پلیس + فیلم و عکس تعلیق اساسنامه سازمان ملی سنجش تا تعیین و تکلیف نهایی + فیلم ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی به تحصیل بازمی‌گردند بیمه «سلامت» کدام خدمات ناباروری را پوشش می‌دهد؟ وضعیت وخیم مقاومت میکروبی بیمارستان‌ها نتیجه تجویز بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌هاست ۹۰ فقره چک سفیدامضا و ۳۵ قطعه کارت بانکی در متروی تهران کشف شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۴ آذر ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در سطح استان در روز‌های پایانی هفته آمار معلولیت ناشی از تصادفات جاده‌ای در ایران رو به افزایش است بررسی پرونده‌های سوءاستفاده از نام مقامات با حضور رئیس قوه قضائیه + فیلم شیرخشک نوزادان ایرانی، زیر دندان قاچاقچیان خارجی بخش سی‌تی‌اسکن بیمارستان ۱۷ شهریور مشهد آماده بهره‌برداری شد (۴ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

جایگاه مطلوب بین‌المللی ایران در بهداشت و سلامت زنان

  • کد خبر: ۴۴۸۲۹
  • ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
  • ۱
جایگاه مطلوب بین‌المللی ایران در بهداشت و سلامت زنان
دکتر محدثه جزایی - دبیر انجمن علوم سیاسی شعبه خراسان
در سازمان ملل، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهادها، بیش از ۳ دهه طول کشید تا اهمیت مسئله زنان آشکار، و کنفرانس‌هایی برای بررسی‌های ویژه درباره وضعیت زنان برگزار شود. تصویب کنوانـسیـــون‌ها و اعــلام حــوزه‌های نگران‌کننده درباره زنان، صدور قطعنامه و اعلام اهداف توسعه هزاره سوم که عدالت جنسیتی و توانمندسازی زنان را در کانون خود قرار داده بود و برگزاری نشست‌ها و کنفرانس‌ها از جمله فعالیت‌هایی است که توسط این سازمان صورت گرفته است. اگرچه نهادهای‌بین‌المللی با عبارت‌های پرطمطراق بر طبل اهمیت و برجستگی جایگاه زن در جهان می‌کوبند، واقعیت این است که این تلاش‌ها تاکنون نتایج محدودی به بار آورده است. نابرابری جنسیتی عمیقا در اغلب جوامع ریشه دوانده، زنان به شغل مناسب دسترسی ندارند و برای کار‌های خاص با دستمزدی کمتر به‌کار گرفته می‌شوند. اما این مسائل نباید مانع از این شود که به نقد و تخطئه این نهاد‌ها و کنارگذاشتن آن‌ها از معادلات جنسیتی بپردازیم. حضور این نهاد‌ها و پایش وضعیت کشور‌ها از یک سو می‌تواند بر آگاهی‌های جهانی در رابطه با زنان بیفزاید و از سوی دیگر نظام‌های سیاسی را وادار کند جایگاه ویژه‌ای برای زنان در قوانین داخلی و سیاست‌های خود در نظر بگیرند. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اسناد بالادستی ایران همچون سند‌های چشم‌انداز، به مسئله زن و خانواده توجهی ویژه داشته‌اند. با این همه ایران همواره نگاهی مشروط به نهاد‌های بین‌المللی در رابطه با مسئله زنان داشته است. این نگاه مشروط از ۲ واقعیت اساسی ریشه می‌گیرد. اول از همه تعارض‌های ارزشی و ساختاری جمهوری اسلامی ایران با نهاد‌های بین‌المللی است. نهاد‌های بین‌المللی با ارائه برنامه‌ها و دستورالعمل‌های کلی به نوعی یکدست‌سازی و همسازی جهانی را در پیش گرفته‌اند.
 
این مسئله با توجه به تفاوت‌های فرهنگی، قومی، اجتماعی و تاریخی میان جوامع چندان قابل قبول به نظر نمی‌رسد. بر همین اساس، این همسان‌سازی‌ها می‌تواند به سست شدن قواعد اجتماعی منجر شود. اما در مواردی که این مصوبه‌ها با عقاید دینی و باور‌های ریشه‌دار مذهبی در تعارض قرار می‌گیرند، پر واضح است که نمی‌توانند تأثیر مثبتی داشته باشند. نکته دوم این است که امروزه سنجش‌ها و شاخص‌های جهانی همچون شاخص شکاف جنسیتی، برابری جنسیتی و توانمندی زنان نقش مهمی در ارزیابی و رتبه‌بندی میان کشور‌ها دارد. از طریق این معیار‌های کمی و عددی است که کشور‌ها با یکدیگر مقایسه می‌شوند. در نتیجه، بی‌اعتنایی کامل به این نهاد‌ها نه ممکن و نه منطقی است. نگاه مشروط به این‌سازمان‌ها و پذیرش برخی از اصول عام و جهان‌شمول آن‌ها و نادیده‌انگاری موارد مخالف با قوانین و هنجار‌های داخلی راهکار مناسبی است که بیش از گذشته باید مدنظر قرار گیرد. تجربه مثبت و ارزنده جمهوری اسلامی ایران در امر آموزش بعد از انقلاب و ایجاد نوعی برابری جنسیتی در این زمینه راهگشاست. گزارش‌های سالانه «پایش جهانی آموزش برای همه» نشان می‌دهد در سال‌های اخیر ایران توانسته است در زمره ۶ کشوری قرار بگیرد که به برابری جنسیتی در آموزش دست یافته‌اند. همچنین در زمینه سلامت و بهداشت زنان و مادران، ایران توانسته است رتبه‌ای بالاتر از متوسط جهانی به دست آورد. باید اشاره کرد قطعا سیاست‌های در پیش گرفته ایران درخصوص افزایش مدیریت زنان، کمک به اشتغال و توانمندی زنان همچنین برنامه‌های حمایتی از زنان آسیب‌دیده به‌زودی بازتاب جهانی خواهد داشت و ایران می‌تواند با عبور از مرز شکاف جنسیتی، جایگاه ویژه‌ای در تعامل با نهاد‌های بین‌المللی داشته باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
France
۱۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۸
0
1
سلام،
نمیدانم نویسنده چقدر پول گرفته برای درج آن . خانم محترم ، شما که از جنس خودت دفاع نمیکنی پس چیزی ننویس . چشمان حتی با کمی دید هم میبیند که چه بر سر زنان میآید. تا برابری با مردان هنوز کلی راه است و کوچکترین مثال آن وراثت . به چه دلیل ما مردان دو برابر زن حق وراثت داشته باشیم ، زن هم کار میکند و نان بر سر سفره میآورد ،پس نگویم چون مرد کار میکند . با آرزوی روز برابری انسانها .
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->