دانشگاه‌های آسیب‌دیده از جنگ با تجهیزات جدید بازسازی می‌شوند | حمایت از بازگشت نخبگان

  • کد خبر: ۴۵۰۵۲۲
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۵ - ۱۶:۴۰
بازسازی تجهیزات آسیب دیده 4 دانشگاه
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، از آغاز روند بازسازی زیرساخت‌های فناوری و پژوهشی چهار دانشگاه آسیب‌دیده خبر داد و گفت این طرح با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی و با محوریت معاونت علمی و وزارت امور اقتصادی و دارایی اجرا می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین افشین امروز سه‌شنبه ۱۴ مهرماه در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه بازسازی مراکز دانشگاهی اظهار کرد: دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی اصفهان، علم و صنعت و شهید بهشتی، چهار مرکزی هستند که بخش‌های فناوری و پژوهشی آنها آسیب دیده و بازسازی آنها با دستور دولت در دستور کار قرار گرفته است.

وی با تأکید بر رویکرد نوسازی گفت: هدف، بازسازی تجهیزات قدیمی نیست و پس از ارزیابی‌های انجام‌شده، تجهیزات به‌روز و کارآمدتر جایگزین تجهیزات آسیب‌دیده می‌شوند تا این چهار مرکز با توانمندی بیشتری به کشور خدمت کنند.

اختصاص ۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها

معاون علمی رئیس‌جمهور درباره حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان آسیب‌دیده در جنگ گفت: حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان از اعتبار مالیاتی برای افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده می‌شود و این منابع با اهرم شدن، سه برابر شده و به صورت تسهیلات برای بازسازی شرکت‌های آسیب‌دیده اختصاص می‌یابد.

به گفته افشین، در مجموع حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات طبق مصوبه ستاد بازسازی کشور از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌ها پرداخت خواهد شد.

حسین افشین درباره آیین‌نامه حمایت از بازگشت نخبگان نیز گفت: این آیین‌نامه که در روز نخبگان رونمایی شد، ۱۸ ماده حمایتی دارد و نخبگانی که به کشور بازمی‌گردند می‌توانند تجهیزات آزمایشگاهی و خودروی شخصی خود را بدون عوارض گمرکی وارد کنند.

وی افزود: فرایند‌های اداری اشتغال این افراد به کمتر از دو ماه کاهش یافته و برای خانواده آنها نیز تسهیلاتی در زمینه روادید و تحصیل فرزندان در نظر گرفته شده است.

معاون علمی رئیس‌جمهور با تکذیب شایعات درباره ورود خودرو‌های لوکس بدون ضابطه تأکید کرد این تسهیلات فقط برای نخبگانی است که بازگشت و استقرار آنها از سوی بنیاد نخبگان تأیید شود. موضوع مسکن آنها نیز با حمایت وزارت راه و شهرسازی پیگیری می‌شود.

افشین از نخبگان خارج از کشور خواست با پر کردن فرم‌های مربوط در معاونت علمی از این حمایت‌ها استفاده کنند و گفت این آیین‌نامه برنامه‌ای مشابه استاندارد‌های بین‌المللی برای جذب و حفظ سرمایه‌های انسانی کشور است.

سازوکار تأمین مالی بازسازی دانشگاه‌ها

تأمین اعتبار بازسازی زیرساخت‌های فناوری آسیب‌دیده از جنگ با سازوکار اعتبار مالیاتی، در تفاهم‌نامه میان معاونت علمی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و صندوق نوآوری و شکوفایی دنبال می‌شود.

این موافقت‌نامه با هدف تأمین منابع مورد نیاز بازسازی زیرساخت‌های آزمایشگاهی، پردازشی و فناورانه آسیب‌دیده و با استفاده از ظرفیت اعتبار مالیاتی ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان به امضا رسید.

بر اساس این توافق، بازسازی چهار دانشگاه با مشارکت وزارت اقتصاد، معاونت علمی، سازمان امور مالیاتی، چهار بانک عامل، دانشگاه‌های آسیب‌دیده و صندوق نوآوری و شکوفایی انجام خواهد شد. موضوع همکاری نیز تخصیص اعتبار مالیاتی برای تجهیز مجدد زیرساخت‌های فناوری و جایگزینی تجهیزات آسیب‌دیده است.

سازمان امور مالیاتی موظف است با استفاده از مقررات موجود، زمینه کاهش ریسک مؤدیان در تخصیص مالیات به این طرح‌ها را فراهم کند. صندوق نوآوری و شکوفایی نیز مسئول راستی‌آزمایی، تخصیص و تسویه اعتبار مالیاتی مرتبط با طرح‌ها خواهد بود.

وزارت اقتصاد مسئول تسهیل فرایند تأمین اعتبار و صدور برگه قطعی مالیاتی است و معاونت علمی نیز فرایندی برای ارزیابی سریع طرح‌های بازسازی طراحی می‌کند تا حداکثر ظرف یک ماه، شرایط اولیه طرح‌ها برای بررسی و تأیید نهایی مشخص شود.

دانشگاه‌های آسیب‌دیده باید طرح سرمایه‌گذاری خود را بر اساس گزارش رسمی ارزیابی خسارت تدوین و بر اجرای آن نظارت کنند و بانک‌های عامل نیز مسئول تخصیص منابع مالی از محل اعتبار مالیاتی خواهند بود.

ادامه برنامه بازسازی مراکز علمی

این موافقت‌نامه در ادامه توافق‌های ماه‌های گذشته معاونت علمی و وزارت اقتصاد برای بازسازی زیرساخت‌های فناورانه مراکز علمی آسیب‌دیده منعقد شده است. در نشست مشترک این دو مجموعه در اردیبهشت‌ماه نیز مقرر شد منابع مورد نیاز از ظرفیت اعتبار مالیاتی بانک‌ها تأمین و با عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی، پس از ارزیابی خسارت‌ها و طرح‌های بازسازی، در اختیار مراکز آسیب‌دیده قرار گیرد.

بر اساس این برنامه، دانشگاه‌های صنعتی شریف، شهید بهشتی، صنعتی اصفهان و علم و صنعت ایران در شمار مراکز دارای زیرساخت‌های راهبردی آسیب‌دیده قرار دارند و هر یک از این مراکز از طریق سازوکار تعیین‌شده به بانک عامل متصل خواهند شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.