ریزش شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نوسان منفی دلار در کانال ۸۲ هزار تومان تعرفه‌های جدید برق ابلاغ شد | اجرا از اول خرداد ۱۴۰۴ + سند وزیر صمت: تجارت جهانی ایران با رشد ۱۱ درصدی به ۱۳۰ میلیارد دلار رسید ارسال پیامک حذف به متقاضیان نهضت ملی مسکن خسارت خودرو‌های سوخته بندر شهید رجایی چگونه جبران می‌شود؟ اقدام غیرمنتظره صاحب‌خانه‌ها در بازار مسکن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز می‌شود جزئیات طرح جدید برای دهک‌بندی خانوارها اعلام شد قیمت جهانی طلا امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد |طلای جهانی دوباره ریخت کاهش میزان توزیع روغن در بازار مشهد | بازار تشنه روغن نایاب کالاهای گمرک شهید رجایی تا ۲۴ ساعت آینده ترخیص می‌شود پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)| اصلاح هیجانی ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت سکه و طلا (دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی رشد کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرانی در خانواده کوییک و شاهین دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود پرمصرف‌ها منتظر قبوض میلیونی باشند آسان‌شدن جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید انهدام ۸۳ تن کالای غیرقابل مصرف در انبارهای اموال تملیکی خراسان رضوی چه کالا‌هایی در بندر شهید رجایی سوختند؟ نصب پنل خورشیدی در ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان | خراسان رضوی می‌تواند نیمی از برق تجدیدپذیر کشور را تأمین کند فشار فروش در بورس | خروج سنگین پول حقیقی از بازار (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار نیروهای پالایش و پخش در بندر شهید رجایی ایران پنجمین مصرف‌کننده بزرگ طلا در جهان است توجه ویژه به تأمین مواد اولیه داخلی برای کاهش هزینه‌های تولید در خراسان رضوی نوسانات طلا، بازار را دچار التهاب کرد | مشهد، قطب جدید طراحی طلا در کشور پرواز قیمت طلا در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تاثیر ابتلای ترامپ به کرونا بر بازار ارز ایران

  • کد خبر: ۴۵۴۵۷
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴
تاثیر ابتلای ترامپ به کرونا بر بازار ارز ایران
دلار چند ده تومان تا ۳۰ هزار تایی شدن فاصله داشت که خبر ابتلای ترامپ به کرونا، این پیشروی را حداقل فعلا منتفی کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، نرخ هر دلار آمریکا در روز پنج‌شنبه تا چند قدمی ۳۰ هزار تومان پیش رفته بود. اگرچه لباس ۳۰ هزار تومانی بر تن دلار ننشست، اما در کانال‌ها و فضای مجازی، دلار آمریکا با ۳۰ هزار تومان صدا زده می‌شد. واکنش‌های طنزآمیز نیز به دلار ۳۰ هزار تومانی و ارزش پول پایین کشور آغاز شده بود؛ واکنش‌هایی که البته برای هضم درد شدید، به طنز روی آورده بودند.

 

اما واقعیت بازار این بود که دلار هنوز به ۳۰ هزار تومان نرسیده بود، اگر ۲۹,۹۶۰ تومان با دلار تنها ۴۰ تومان فاصله دارد و این فاصله از نظر مردم کاملا بی‌معنا است؛ اما واقعیت بازار این است که اعداد و کانال‌های جدید، حکم اعداد مقدس را دارند و تابوشکنی در بازار به راحتی اتفاق نمی‌افتد. کما اینکه در طول روز‌های گذشته دلار با سرعت بسیار کندی به سمت سطح ۳۰ هزار تومان حرکت کرد، در حالیکه اعداد ۲۶، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ به راحتی لمس شد. در نتیجه ۳۰ هزار تومان عدد مقدس دلار در شرایط فعلی به حساب می‌آید.

 

خبر ترامپ کافی بود که ترس معامله‌گران از سطح ۳۰ هزار تومان تشدید شود. پیش از این، بسیاری معتقد بودند که نرخ فراتر از ۳۰ هزار تومان، برای بسیاری ترس‌آور خواهد بود. بسیاری از تحلیلگران تکنیکال، مرز ۳۰ هزار تومان را پایان رالی صعودی دلار می‌دانستند و معتقد بودند که بازار منتظر یک خبر بنیادی برای ریزش است. برای برخی، این خبر بنیادی انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا بود. اما از آن طرف برخی تحلیلگران معتقد بودند که بازار فعلا، ترامپ را رئیس جمهور آتی می‌داند و این خبر هیچگاه در واقعیت اتفاق نمی‌افتد.

 

اما به نظر تیر غیب از راه رسید؛ خبر ابتلای ترامپ به کرونا، شوکی بود که در روز تعطیل هم حتی بر معاملات پشت‌خطی موثر بود و آثارش را می‌شد دید. حداقل اکنون فاصله دلار از مرز ۳۰ هزار تومان از چند ده تومان، به چند صد تومان افزایش یافته است. اگر برنامه‌های انتخاباتی ترامپ مختل شود، تلقی بازار از برنده انتخابات ۱۳ آبان نیز تغییر خواهد کرد و این یعنی، علامت انتظارات منفی به مثبت تغییر می‌کند و بازار فاصله بیشتری از مرز ۳۰ هزار تومان خواهد گرفت. اما اگر ترامپ به کارزار انتخاباتی با قوت ادامه دهد یا از موقعیت جدید، بتواند فرصتی برای خودش خلق کند، کماکان انتظارات تا برگزاری انتخابات آمریکا معلق خواهد ماند.

 

یک حالت دیگر هم این است که با وجود ابتلای ترامپ به کرونا، بازار آن را جدی نگیرد. در این حالت، بازار نشان خواهد داد که علاوه بر ریسک سیاسی انتخابات آمریکا، فاکتور‌های دیگری نیز بر تهییج انتظارات موثر بوده است. یکی از این فاکتور‌ها می‌تواند ضعف‌ها در سمت عرضه بازار باشد که البته رئیس کل بانک مرکزی در روز گذشته خبر از تقویت سمت عرضه بازار در نیما را داد؛ اگر بازار نیما در سمت عرضه تقویت شده باشد و ابتلای ترامپ به کرونا بر شانسش در انتخابات ماه آینده اثر محسوس بگذارد، بازار ارز از شر انتظارات منفی برای مدتی خلاص خواهد شد و اصلاح قیمت‌ها کلید می‌خورد.

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->