سفارش فروش سهام عدالت را می‌توان لغو کرد؟ وام یک میلیون تومانی به حساب یارانه بگیران بدون درآمد ثابت واریز شد سهام عدالت چند؟ توافق اوپک پلاس بر سر افزایش تدریجی تولید نفت در سال ۲۰۲۱ + فیلم روش‌های جلوگیری از هک شدن سیستم امنیتی خودرو توسط سارقان مقابله با گران‌فروشی تخم‌مرغ در خراسان رضوی | نظارت‌ها تشدید می‌شود وام یک میلیون تومانی کرونا واریز شد + جزئیات پرداخت بازارخودرو از شنبه ۱۵ آذر فعالیت خود را آغاز می‌کند گوشت ارزان شد | نرخ هر کیلو شقه گوسفندی در بازار امروز چند؟ قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز ۱۳ آذر ۹۹ ارزش سهام عدالت امروز ۱۳ آذر ۹۹ | سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی چقدر می‌ارزد؟ قیمت خودرو در بازار در حال ریزش است + جدول قیمت  ۱۳۰۰ تُن کالای طرح تنظیم بازار در روستا‌های خراسان رضوی توزیع شد قیمت تلویزیون‌های پرفروش در بازار | گران‌ترین تلویزیون پرطرفدار، ۱۰۰ میلیون تومان جزئیات بیشتر درباره یارانه‌ها و افزایش حقوق در سال ۱۴۰۰ قیمت روز گوشی موبایل در بازار امروز ۱۳ آذر ۹۹ + جدول سهم خراسان رضوی از بودجه پیشنهادی ۱۴۰۰؛ نه چنان‌که انتظار می‌رفت ارزش سهام عدالت امروز ۱۲ آذر ۹۹ تغییر نحوه پیش‌گشایش معاملات بورسی از هفته آینده افزایش ۳ برابری درآمد‌های نفتی در آخرین بودجه دولت
خبر ویژه

مصرف گوشت شتر نیازمند فرهنگ‌سازی است

  • کد خبر: ۴۷۸۱۸
  • ۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
مصرف گوشت شتر نیازمند فرهنگ‌سازی است
مجری طرح ساماندهی شتر در خراسان رضوی گفت: افزایش مصرف گوشت شتر در سبد غذایی مردم باتوجه‌به خواصی که این گوشت دارد، نیازمند فرهنگ‌سازی است.

طنین همتی|شهرآرانیوز، امین هراتی، درباره وضعیت تولید، توزیع و مصرف گوشت شتر در استان خراسان رضوی تصریح کرد: جمعیت شتر استان اکنون حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر است که حدود ۶۰۰ نفر در شهرستان مشهد هستند. همچنین شهرستان‌های سبزوار، داورزن، بجستان، بردسکن و خواف عمده مناطق پرورش‌دهنده شتر در استان هستند.

این فعال حوزه دام‌پروری استان در ادامه اظهار کرد: باتوجه‌به کمبود نهاده‌های دامی و به این علت که گوشت شتر کم‌مصرف است و علوفه شتر از منابع و اراضی ملی تأمین می‌شود، از اداره منابع طبیعی استان خواهشمندیم برای پرورش این حیوان و تغذیه آن، اراضی ملی را در اختیار پرورش‌دهندگان قرار دهد.

دبیر کمتیه فنی شتر خراسان رضوی گفت: در مناطقی که خارشتر به‌صورت خودرو زیاد است، فراخوان دادیم که افراد این محصول را جمع‌آوری کنند. ضمن اینکه شرایط را در اتحادیه برای آن‌ها فراهم کردیم تا خارشتر را در اختیار مناطقی که نیازمند تغدیه دامشان هستند، قرار دهیم.

دبیر کمیته فنی شتر خراسان رضوی یادآور شد: اتحادیه صنعت دامپروری استان به عنوان دبیر کمیته فنی شتر استان، هم‌زمان پیگیر بحث اموزش علاقه‌مندان به پرورش شتر می باشد و همچنین در تأمین خوراک و در نهایت عرضه تولیدات شتر هم نقش خواهد داشت. به نحوی که تا کنون ظرف یک ماه گذشته برای اولین بار توزیع جو دولتی را برای مصرف خوراک شتر از طرف این اتحادیه داشته ایم که مستقیما از سهمیه ملی دریافت و تخصیص داده شد و بر اساس برنامه ریزی معاونت بهبود تولید دامی استان مقرر شد از این پس سهمیه نهاده جو برای شتر به صورت ماهیانه اختصاص یابد. ضمن اینکه همزمان با توزیع نهاده عملیات پلاک کوبی و هویت گذاری شتر هم در استان در حال انجام است.

رئیس اتحادیه دام‌پروری خراسان رضوی اظهار کرد: با ارتباطی که با شترداران استان داریم، می‌توانیم شتر را به‌صورت مستقیم کشتار کنیم، یعنی عرضه کشتار روز مستقیم از خود دامدار انجام شود. این امر به حذف دلال و واسطه‌گری منجر می‌شود و ما بر اساس کشتار روز، تولیدات را به مصرف‌کننده عرضه می‌کنیم. برای توزیع محصول، به مراکزی مثل رستوران‌ها و اداره‌ها و دستگاه‌ها اطلاع دادیم که با اتحادیه ارتباط بگیرند و از این گوشت‌ها مصرف کنند.

به‌گفته هراتی اختلاف قیمت گوشت شتر نسبت به گوشت گوساله و گوسفند در حد20 تا 30 هزار تومان است که آن هم به این دلیل است که جمعیت شتر نسبت به گاو و گوسفند کم است و این گوشت باتوجه‌به فوایدی که دارد، خیلی در بازار جا نیفتاده است و نیازمند فرهنگ‌سازی است. مسلما عموم مردم وقتی از کیفیت و مزایای این گوشت آگاه شوند، حتما برای مصرف آن تشویق می‌شوند.
دبیر کمیته فنی شتر و مجری طرح ساماندهی شتر در استان درباره ایجاد زنجیره توزیع گوشت تأکید کرد: عرضه مستقیم از دامدار به مصرف‌کننده را با گوشت شتر شروع کردیم و در سایر دام‌ها هم تلاش می‌کنیم گوشت را مستقیم عرضه کنیم، ولی گام اول فعالیتمان اکنون توزیع گوشت شتر است.

وی با اشاره به مصرف کم گوشت شتر نسبت به گوشت گاو تصریح کرد: برنامه‌ریزی کردیم مصرف گوشت شتر را افزایش دهیم تا هم مصرف‌کننده از نظر کیفی بهره‌مند شود و هم در استان تولید آن را رونق دهیم.
هراتی تأکید کرد: اگر منابع طبیعی کمک کند، زمین‌های مستعد را در اختیار پرورش‌دهندگان شتر در استان قرار می‌دهیم تا شتر بتواند از تغدیه طبیعی برخوردار شود.

به گزارش شهرآرانیوز، گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با گوشت سایر دام‌های اهلی مقداری تفاوت دارد. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین و چربی کمتری برخوردار است و در مقایسه با سایر گوشت‌های دیگر حاوی سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است.
 
 
گوشت شتر غنی از پروتئین است و دارای کلسترول کمی می‌باشد. افراد مبتلا به دیابت و کلسترول بالا می‌توانند از گوشت شتر استفاده کنند، زیرا این گوشت برای آن‌ها بسیار مفید است. سطح کلسترول موجود در گوشت شتر حتی نسبت به گوشت گاو، بز، شتر مرغ و طیور نیز پایین‌تر است؛ بنابراین گوشت شتر به دلیل داشتن چربی کم و کلسترول پایین می‌تواند به عنوان جایگزین گوشت گاو مخصوصا برای افراد کهنسال استفاده شود.
اما متاسفانه با تمام خواص گفته شده مصرف این گوشت نسبت به سایر گوشت های موجود در بازار استقبال کمتری دارد.

 

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
سرخط خبرها
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}