طنین همتی|شهرآرانیوز، امین هراتی، درباره وضعیت تولید، توزیع و مصرف گوشت شتر در استان خراسان رضوی تصریح کرد: جمعیت شتر استان اکنون حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر است که حدود ۶۰۰ نفر در شهرستان مشهد هستند. همچنین شهرستانهای سبزوار، داورزن، بجستان، بردسکن و خواف عمده مناطق پرورشدهنده شتر در استان هستند.
این فعال حوزه دامپروری استان در ادامه اظهار کرد: باتوجهبه کمبود نهادههای دامی و به این علت که گوشت شتر کممصرف است و علوفه شتر از منابع و اراضی ملی تأمین میشود، از اداره منابع طبیعی استان خواهشمندیم برای پرورش این حیوان و تغذیه آن، اراضی ملی را در اختیار پرورشدهندگان قرار دهد.
دبیر کمتیه فنی شتر خراسان رضوی گفت: در مناطقی که خارشتر بهصورت خودرو زیاد است، فراخوان دادیم که افراد این محصول را جمعآوری کنند. ضمن اینکه شرایط را در اتحادیه برای آنها فراهم کردیم تا خارشتر را در اختیار مناطقی که نیازمند تغدیه دامشان هستند، قرار دهیم.
دبیر کمیته فنی شتر خراسان رضوی یادآور شد: اتحادیه صنعت دامپروری استان به عنوان دبیر کمیته فنی شتر استان، همزمان پیگیر بحث اموزش علاقهمندان به پرورش شتر می باشد و همچنین در تأمین خوراک و در نهایت عرضه تولیدات شتر هم نقش خواهد داشت. به نحوی که تا کنون ظرف یک ماه گذشته برای اولین بار توزیع جو دولتی را برای مصرف خوراک شتر از طرف این اتحادیه داشته ایم که مستقیما از سهمیه ملی دریافت و تخصیص داده شد و بر اساس برنامه ریزی معاونت بهبود تولید دامی استان مقرر شد از این پس سهمیه نهاده جو برای شتر به صورت ماهیانه اختصاص یابد. ضمن اینکه همزمان با توزیع نهاده عملیات پلاک کوبی و هویت گذاری شتر هم در استان در حال انجام است.
رئیس اتحادیه دامپروری خراسان رضوی اظهار کرد: با ارتباطی که با شترداران استان داریم، میتوانیم شتر را بهصورت مستقیم کشتار کنیم، یعنی عرضه کشتار روز مستقیم از خود دامدار انجام شود. این امر به حذف دلال و واسطهگری منجر میشود و ما بر اساس کشتار روز، تولیدات را به مصرفکننده عرضه میکنیم. برای توزیع محصول، به مراکزی مثل رستورانها و ادارهها و دستگاهها اطلاع دادیم که با اتحادیه ارتباط بگیرند و از این گوشتها مصرف کنند.
بهگفته هراتی اختلاف قیمت گوشت شتر نسبت به گوشت گوساله و گوسفند در حد20 تا 30 هزار تومان است که آن هم به این دلیل است که جمعیت شتر نسبت به گاو و گوسفند کم است و این گوشت باتوجهبه فوایدی که دارد، خیلی در بازار جا نیفتاده است و نیازمند فرهنگسازی است. مسلما عموم مردم وقتی از کیفیت و مزایای این گوشت آگاه شوند، حتما برای مصرف آن تشویق میشوند.
دبیر کمیته فنی شتر و مجری طرح ساماندهی شتر در استان درباره ایجاد زنجیره توزیع گوشت تأکید کرد: عرضه مستقیم از دامدار به مصرفکننده را با گوشت شتر شروع کردیم و در سایر دامها هم تلاش میکنیم گوشت را مستقیم عرضه کنیم، ولی گام اول فعالیتمان اکنون توزیع گوشت شتر است.
وی با اشاره به مصرف کم گوشت شتر نسبت به گوشت گاو تصریح کرد: برنامهریزی کردیم مصرف گوشت شتر را افزایش دهیم تا هم مصرفکننده از نظر کیفی بهرهمند شود و هم در استان تولید آن را رونق دهیم.
هراتی تأکید کرد: اگر منابع طبیعی کمک کند، زمینهای مستعد را در اختیار پرورشدهندگان شتر در استان قرار میدهیم تا شتر بتواند از تغدیه طبیعی برخوردار شود.