اسامی کرم‌های غیرمجاز پوست منتشر شد (۲۶ مهر ۱۴۰۴) شناسایی اولیای‌دم، تنها گره پرونده قتل مرد کلاه‌گیسی! زلزله، کاریز در خراسان رضوی را لرزاند (۲۵ مهر ۱۴۰۴) آغاز پیش‌فروش بلیت قطار برای آبان از فردا (شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۴) تروما چیست؟ | ۹۰ درصد مردم در معرض آسیب روانی پنهان سقوط مینی‌بوس در گلبهار خراسان رضوی یک فوتی و ۱۹ مصدوم برجای گذاشت مدارس مشهد در روز شنبه (۲۶ مهر ۱۴۰۴) تعطیل شد شایعه «قتل عمد» در تصادفات مربوط به خودرو‌های دارای چراغ زنون کذب است ۳ روستای ایران در فهرست روستا‌های گردشگری جهان ثبت شدند (۲۵ مهر ۱۴۰۴) جزئیاتی تازه از حادثه در معدن پروده طبس (۲۵ مهر ۱۴۰۴) چهار کشته در پی تصادف خودروی سوخت بر قاچاق در جاده سرخس - مشهد (۲۵ مهر ۱۴۰۴) ورود دادستانی خراسان رضوی به موضوع رفتار نامتعارف کارفرما با کارگر زن (۲۵ مهر ۱۴۰۴) زمان پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری آبان ۱۴۰۴ اعلام شد+ جزئیات روز پیوند اولیا و مربیان، مسیری برای آینده روشن دانش‌آموزان | مشارکت و تعامل، حلقه مفقوده انجمن اولیا و مربیان است «شُله» جهانی‌ترین غذای مردمی در مشهد است | گفت‌وگو با یکی از شله‌پزهای جوان مشهدی که عاشقانه آن را پخت می‌کند دعوت انتقال خون خراسان رضوی از مردم برای مشارکت در پویش «یک درصد برای نجات جان انسان‌ها» نشانه‌های مسمومیت با ماهی را بشناسید آثار منفی آلودگی هوا بر سلامتی | دَم های بی بازدم سد شوریجه از ابتدای زمستان ۱۴۰۴، آب‌گیری می‌شود نماینده سازمان جهانی فائو در ایران: ۸۰۰ میلیون نفر از مردم دنیا دچار کمبود مواد غذایی هستند  کمبود این ویتامین‌ها در بدن منجر به زوال عقل می‌شود سومین همایش ملی امنیت غذایی در مشهد برگزار شد | چاره‌اندیشی نخبگانی برای بحران‌های غذایی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: چرا سازمان تأمین‌اجتماعی بعداز ۷ ماه انتظار، معوقات بازنشستگان را قطره‌چکانی پرداخت می‌کند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۴) | آلودگی دست از سر مشهد برنمی‌دارد! رصد بازار مشهد درخصوص عروسک‌های حاشیه ساز ابوظبی چگونه برای خارجی‌ها جذاب‌تر از دبی شده است؟ کمبود ۵۰ پایگاه اورژانس در مشهد کلاس‌های مجازی، دردسر حقیقی خانواده‌ها | روایت چالش‌های آموزش غیرحضوری در روز‌های غبارآلود مشهد آیا مصرف نوشیدنی‌های گازدار به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند؟
سرخط خبرها

ماری‌جوانا؛ یعنی نمره هوش منهای ۸

  • کد خبر: ۵۰۷۱۱
  • ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
ماری‌جوانا؛ یعنی نمره هوش منهای ۸
سیامک نویری - دکترای روان‌شناسی بالینی
چندی‌است که مصرف مواد مخدر در کشور و در میان زنان و مردان به حد چشمگیرتری افزایش پیدا کرده و در این بین ماری‌جوانا مقام نخست ابتلا را نصیب خود کرده است. توجیهاتی نظیر اعتیادآور نبودن، بی‌ضرری، خواص دارویی بی‌شمار، تمرکززایی و انرژی‌دهی و آزاد بودن در کشور‌های پیشرفته اروپایی و ایالات متحده آمریکا در ترویج و اشاعه مصرف خاصه در بین نسل جوان کشور، وسیله‌ای برای استفاده و فروش این ماده مخدر شده و ممکن است که به‌زودی معضلی سنگین‌تر بر پشت خمیده درمانی کشور شود.
 
ماری‌جوانا با جایگزین‌شدن با هورمون Endocannabinoids و کنترل مراکز معینی از مغز باعث ازدیاد اشتها و رفع تهوع، کاهش درد، فروکش کردن التهاب‌های عضلانی و بافت‌های غیرعصبی، و توقف و کُند شدن مراکز مسئول یادگیری و به‌خاطر آوردن می‌شود. دقیقا همین خصوصیات فیزیولوژیک ماری‌جوانا است که منجر به ادعای خواص دارویی آن شده است، اما مطالعات گسترده در بیش از چهار دهه گذشته نشان می‌دهد که مصرف مداوم و زیاد ماری‌جوانا به از دست دادن ۸ امتیاز هوشی در سنین ۱۳ تا ۳۸ سالگی منجر شده که در واقع سنین بیشترین رشد و شکل‌گیری مکانیزم خاطرات است.
 
عفونت‌های مکرر ریوی، حداقل افزایش ضربان قلب از ۲۰ تا ۱۰۰ در صد بلافاصله بعد از کشیدن که می‌تواند باعث نارسایی قلبی و خطر سکته قلبی شود، افزایش توهم و بدبینی به اطرافیان و نزدیکان، تشدید و پیدایش شیزوفرنی، افسردگی، اضطراب، میل به خودکشی، بی‌انگیزگی، اختلالات شدید رشدی در مغز جنین در دوران حاملگی، افزایش دو برابری میزان تصادفات رانندگی خصوصا با مصرف همزمان نوشیدنی‌های الکلی، و کُندی حرکات و عکس‌العمل‌ها همراه با ناهماهنگی دست‌ها و پا‌ها از عوارض مصرف ماری‌جواناست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->