ویدئو| مصائب یک زخم کاری | زخم‌پای دیابتی چه عارضه‌ای را برای مبتلایان به مرض قند درپی دارد؟ پلمب ملک مجری معروف صداوسیما درپی صدور حکم تخلیه علیه مستأجرانش معدن زغال‌سنگ کلات غرب در آزادشهر استان گلستان ریزش کرد (۲۴ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات نگاهی به اثربخشی گیاهان دارویی در حوزه داروسازی مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری ۱۴۰۴، امروز (۲۴ آبان ۱۴۰۳) پایان می‌یابد واکسیناسیون ۱۰۰ درصدی سگ‌های صاحب‌دار در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۳ دلیل اجرا نشدن حکم قصاص قاتل جوان بسیجی در تهران چه بود؟ + عکس مرگ مشکوک ۳ برادر ایرانی در ترکیه + فیلم بلاهایی که مصرف بی‌رویه «آموکسی‌کلاو» بر سرمان می‌آورد پلیس مخالف تاریکی معابر و قطع برق بزرگراه‌هاست کشف ۲.۵ میلیارد تومان انواع داروی قاچاق در غرب تهران گره‌های ترافیکی درپی خاموشی چراغ‌های راهنمایی | تقاطع بی‌برقی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۲۴ آبان ۱۴۰۳) | افزایش دما در مشهد تا ۱۳ درجه طی روز جمعه پروتئینی که وجودش باعث گسترش بیماری پارکینسون در بدن می‌شود حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بعد از متناسب‌سازی چقدر می‌شود؟ + فیلم نحوه محاسبه افزایش حقوق متناسب‌سازی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقی قانونی است سبقت مشهد از تهران در حوزه درمان سرطان آسیب‌های برخی از محصولات دیابتی | حقایقی تلخ از خوراکی‌های بیماری شیرین برنامه «طرح پزشک خانواده» چیست؟ تصادف در کاشمر ۴ کشته و مصدوم بر جای گذاشت (۲۴ آبان ۱۴۰۳) توصیه‌هایی برای پیشگیری از دیابت زلزله ۴.۱ ریشتری بهاباد یزد را لرزاند (۲۴ آبان ۱۴۰۳) زلزله در کاشمر ۱۱ مصدوم بر جای گذاشت (۲۴ آبان ۱۴۰۳) پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از دوشنبه (۲۸ آبان ۱۴۰۳) زنی که شوهرش با کلنگ ۳ ضربه به سرش زده بود، دیروز جان باخت | جنایت در خانه تاریک مظفری: پژوهش اولویت اول کشور و استان است | رونمایی از پوستر نمایشگاه هفته پژوهش در خراسان رضوی مهار آتش سوزی در شهرک صنعتی نور مازندران| خسارات بسیار سنگین برآورد می‌شود وزارت کشور عهده‌دار تأمین امنیت امتحانات نهایی شد مردی که بعد از قتل همسرش، اموال او را تصاحب کرد برف و باران جاده‌های خراسان رضوی را لغزنده کرد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) قصاص برای مردی که برای دومین بار، زن کشت قتل رفیق قدیمی با شلیک مرگبار مرد شکارچی
سرخط خبرها

آشنایی با انواع و اقسام کوفته که در گذشته طبخ می‌شده است

  • کد خبر: ۵۱۵۴۸
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
آشنایی با انواع و اقسام کوفته که در گذشته طبخ می‌شده است
امروز بیشتر ما کوفته را به ۲ نوع ساده و تبریزی می‌شناسیم و در کتاب‌های آشپزی دستور پخت همین ۲ نوع کوفته موجود است. در گذشته انواع و اقسام دیگری از کوفته هم رواج داشته و از سفره رعیت تا پادشاه با این غذای لذیذ مزین می‌شده است.
یوسف انصاری | شهرآرانیوز؛ امروز بیشتر ما کوفته را به ۲ نوع ساده و تبریزی می‌شناسیم و در کتاب‌های آشپزی دستور پخت همین ۲ نوع کوفته موجود است. کوفته تبریزی امروز شهرت جهانی دارد و مهارت پخت سنتی کوفته تبریزی به‌عنوان اثر ناملموس در فهرست آثار ملی ثبت شده است. در گذشته انواع و اقسام دیگری از کوفته هم رواج داشته و از سفره رعیت تا پادشاه با این غذای لذیذ مزین می‌شده است.
 
 
حاج علی‌اکبرخان آشپزباشی در کتاب سفره اطعمه، انواع کوفته را که در سفره ناصرالدین‌شاه قاجار چیده می‌شده، چنین شرح داده است: «خوان ششم کوفته است و در آن ۱۰ کاسه است: کاسه اول کوفته معلاست و طبخ آن چنان باشد که جعفری و نعناع را خرد کرده، گوشت را هم با پیاز خوب کوبیده، لپه و برنج چلاوی کرده و ادویه و زعفران و نمک مخلوط نموده، در صافی گذارده، لایش تخم‌مرغ نپخته و آلوی بخارایی یا گوجه برقانی یا قیصی خشک با مرغ بریان، درسته گذارده در دیگ. آب را جوش آورده، بیندازند. همین‌که نیم‌پز شد، صافی را بازنمایند و در شکم مرغ زرشک بی‌دانه و خلال بادام و پسته و خلال نارنج گذارند. بعد از پخته‌شدن، سرکه‌شیره یا سکنجبین زده، نعناع داغ نموده، درسته توی ظرف گذارند و آبش را هم رویش ریزند.
 

کاسه دویم کوفته سفید است و طبخ آن چنان باشد که تره و شبت و ترخان و مرزه را خرد کرده، گوشت را با پیاز کوبیده، با برنج خیسانده و لپه مخلوط کرده و نمک و فلفل زده و دانه‌دانه گلوله کرده، در دیگ در آب جوش اندازند. اگر خواهند آش‌دار باشد، برنج و لپه و سبزی هم بعد از کوفته به فاصله چند جوش که کوفته روی آب آمد، توی آن ریخته، بپزند و پیاز داغ کنند. اگر خواهند تخم‌مرغ نپخته و آلوی بخارایی یا گوجه برقانی یا قیصی در آن گذارند.
 

کاسه سیُم کوفته ریحان است و آن چنان باشد که سبزی ریحان را به‌تن‌هایی مانند کوفته سفید بپزند. آبدار باشد بی‌آش؛ و پیاز داغ کنند.
 
کاسه چهارم کوفته تبریزی است و آن چنان باشد که تره و شبت و گوشت دنبه‌دار و برنج چلاوی کرده و پیاز فراوان و لپه پخته و ادویه زیاد را کوفته کنند. آبدار باشد بی‌آش.
 
کاسه پنجم کوفته سرکه‌شیره است و آن چنان باشد که سبزی آش، سرکه‌شیره و گوشت و پیاز را کوبیده و ادویه زده، کوفته کنند. خواهند آش‌دار کنند، خواهند آبدار (آش‌دار به‌معنای لعاب‌دار است و آبدار به معنای رقیق و بدون لعاب).
 
کاسه ششم کوفته سماق است. آن هم مانند کوفته سرکه‌شیره پخته شود، اما آش‌دار باشد.
 
کاسه هفتم کوفته آب‌غوره است و آن مانند کوفته سماق آش‌دار باشد.
 
کاسه هشتم کوفته زرشک است. آن هم مانند کوفته سماق آش‌دار باشد. کاسه نهم کوفته نخودچی است و آن چنان باشد که گوشت را با پیاز کوبیده و نخودچی را هم جدا کوبیده و الک کرده، مخلوط گوشت نموده و گلوله‌گلوله کوچک‌تر از کوفته کرده و سرخ نموده در آب انداخته، بپزند. اگر خواهند سرکه‌شیره زنند و نعناع داغ کنند، آبدار باشد. کاسه دهم کوفته‌ریزه است و آن چنان باشد که گوشت را با پیاز کوبیده، آب که جوش آمد، به‌قدر سر گنجشک آن را گلوله‌گلوله نموده، بیندازند. آبدار باشد. نمک و فلفل زنند.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->