تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران
سرخط خبرها

راه‌اندازی سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک، منوط به الزام برای حذف دفترچه‌های درمانی

  • کد خبر: ۵۳۶۰۴
  • ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۲
راه‌اندازی سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک، منوط به الزام برای حذف دفترچه‌های درمانی
مدیر فناوری و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زیرساخت اجرای نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک در مشهد فراهم است و اجرای آن در مطب‌ها و داروخانه‌های بخش خصوصی به فرهنگ‌سازی و الزام کشوری نیاز دارد.

طنین همتی|شهرآرانیوز، پروژه نظام ارجاع الکترونیکی جزو پروژه‌های حوزه فناوری اطلاعات وزارت بهداشت و درمان بوده است. در نظام ارجاع الکترونیکی یک قسمت آن بحث نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک است، به این مفهوم که در مطب پزشک چه خصوصی، چه درمانگاه یا بیمارستان، پزشک می‌تواند از طریق سامانه نسخه بنویسد و داروخانه‌های شهر که سامانه مخصوص و دسترسی دارند، نسخه نوشته‌شده پزشک را می‌بینند و نسخه را می‌نویسند. بنابراین عنوان آن در داروخانه می‌شود نسخه‌پیچی الکترونیک و در مطب می‌شود نسخه‌نویسی الکترونیک.

 

سادات، مدیر فناوری و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه خوشبختانه خراسان رضوی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بحث نظام ارجاع الکترونیک و سطح‌بندی ارائه خدمات پزشکی پیشرو بوده است، تصریح کرد: یگانه دانشگاه کشور بودیم که نقشه ارجاع الکترونیک داشتیم و از طریق پیام‌رسان داخلی گپ توانستیم امکان نشان‌دادن و ارسال نوبت به فرد را پیاده‌سازی کنیم و همین‌طور نسخه‌نویسی را در بخش دولتی و خصوصی پیش‌بینی کردیم.


وی ادامه داد: از طریق سامانه سینا (سامانه اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی مشهد) نسخه‌نویسی الکترونیکی را در مراکز بهداشتی راه‌اندازی کردیم و در مطب‌های خصوصی هم با هماهنگی با سازمان نظام پزشکی، 4 سامانه را که توانستند گواهی‌نامه سپاس (گواهی‌نامه سرویس پرونده الکترونیک سلامت) اخذ کنند، به پزشکان شهر معرفی کردیم تا در مطب‌هایشان این سامانه را نصب و راه‌اندازی کنند.


سادات تصریح کرد: باتوجه‌به اینکه این سامانه‌ها همگی گواهی‌نامه سپاس دارند و استانداردهای لازم را برای ارسال دیتا و اطلاعات داشتند، این امکان فراهم شد که پزشکان هم در مطب‌هایشان بتوانند الکترونیکی نسخه بنویسند. از طرفی بعضی داروخانه‌های شهر نرم‌افزارهایشان را ارتقا دادند به نرم‌افزاری که نسخه نوشته‌شده در مطب یا سطح یک سامانه سینا یا دانشگاه علوم پزشکی را ببینند و فرایند نسخه‌نویسی را انجام دهند.
به‌گفته این مدیر حوزه ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی مشهد، باتوجه‌به شیوع کرونا، سایر بیمه‌ها هم تا حدودی وارد کار شدند و موازی وزارتخانه و سامانه سپاس، سامانه‌های خودشان را راه‌اندازی کردند.


وی اضافه کرد: اکنون، هم بیمه تأمین اجتماعی و هم خدمات درمانی یا همان بیمه سلامت، سامانه دارند و سامانه‌ای از سوی بعضی پزشکان در مطب‌ها و درمانگاه‌ها به میل خودشان نصب شده است که بیمار امکان ثبت نسخه را در آن سامانه دارد. از طرفی اگر کسی به داروخانه مراجعه و مطالبه کند، به‌راحتی می‌تواند این نسخه را ببیند و بپیچد.


سادات یادآور شد: تأمین اجتماعی هم به‌دنبال این است که دفترچه‌های کاغذی را حذف کند و زیرساختی به وجود آورد که وقتی فرد با کد ملی به داروخانه مراجعه می‌کند، دارویی را که پزشک معالج در سامانه ثبت کرده است، مشاهده کند.
وی افزود: در سامانه سینا و سپاس وزارتخانه این موضوع کاملا انجام‌شدنی است، ولی دفترچه کاغذی باعث شده است که این امر به‌خوبی جا نیفتد. همه ما می‌دانیم تا زمانی که این دفترچه‌های کاغذی باشد، کسی به‌سراغ این روش الکترونیک نمی‌رود. برای مثال کارت ملی را ذکر می‌کنم؛ تا زمانی که بانک‌ها کارت ملی قدیمی را قبول می‌کردند، خیلی‌ها برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام نکردند.
سادات یادآور شد: باتوجه‌به اینکه از ابتدای سال 97 به‌صورت مستقیم درگیر نظام ارجاع و نسخه‌نویسی الکترونیک بودیم، پیش‌بینی می‌کنم تا زمانی که بیمه‌ها به‌صورت کامل دفترچه‌های کاغذی را جمع نکنند، مردم و پزشکان به این سمت نروند. در دانشگاه علوم پزشکی مشهد زیرساخت اجرای نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی سطح 1 و 2 را داریم که اجرای آن در مطب‌ها و داروخانه‌های بخش خصوصی به فرهنگ‌سازی و الزام کشوری نیاز است.


مدیر فناوری و ارتباطات دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره زیرساخت پزشکی از راه دور گفت: مشهد شهر زائرپذیری است، اگر به‌فرض الزام کنیم که دفترچه در مشهد قبول نمی‌کنیم، این موضوع برای بیمارهایی که از شهرهای دیگر مراجعه می‌کنند هم فرهنگ‌سازی می‌شود. این موضوع سیاست‌گذاری‌هایی کلان‌تر از شهر و استان می‌طلبد تا جمع‌شدن دفترچه‌های بیمه عملیاتی شود. اما زیرساخت این موضوع را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمان خودش کاملا پیش‌بینی کردیم و حتی جزو دانشگاه‌های پیشرو در کشور هستیم.

ایجاد زیرساخت پزشکی از راه دور

سادات تصریح کرد: باتوجه‌به اینکه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد زیرساخت الکترونیک داریم، اکنون به‌عنوان اولین دانشگاه پایلوت در شرق کشور، موضوع telemedicine یا پزشکی از راه دور را برنامه‌ریزی می‌کنیم تا جزو اولین کلان‌شهرهایی باشیم که می‌توانیم پزشکی راه دور را راه‌اندازی کنیم. خود این پزشکی از راه دور، ویزیت از راه دور و عکس‌برداری از راه دور را شامل می‌شود.
اگر این موضوع اتفاق بیفتد، باتوجه‌به شرایط کرونا و پیش‌بینی همه‌گیری‌های دیگری از این دست، خیلی می‌تواند در استان به مردم کمک کند. در نتیجه اگر فردی از منطقه‌ای دورافتاده‌ بیمار دارد، لازم نیست برای ویزیت فوق‌تخصص به مشهد مراجعه کند و از طریق این بستر الکترونیک، پزشک از راه دور بیمار را می‌بیند و ویزیت می‌کند. این امر قطعا به موضوع درمان استان کمک شایانی می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->