پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی ۱۰۵ هزار زوج نابارور در کشور درمان شدند شوک در دادگاه کیفری خراسان رضوی؛ فاش شدن جزئیات قتل ناموسی با نقشه‌ای شیطانی در خانه وحشت هتل‌های پنج‌ستاره جدید در مشهد احداث می‌شوند | افزایش ظرفیت اسکان پنج‌ستاره زائران تا پایان سال ۱۴۰۴ خانه‌مسافر‌ها در کمتر از ۷ روز رسمی می‌شوند | راه‌اندازی دبیرخانه دائمی شورای راهبردی گوهرسنگ‌ها در مشهد کشف ۱۵ قطعه چکاوک وحشی در مرز دوغارون تایباد سرقت موتورسیکلت در مشهد مقابل چشمان حیرت‌زده مالک! رمزگشایی از قتل مرد ۵۰ساله در بولوار شهید کریمی مشهد | قاتل معتاد در تور نورافکن پلیس و دستور محرمانه قاضی سانحه رانندگی در محور تایباد | ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت
سرخط خبرها

نقاط اشتراک ما کجاست؟

  • کد خبر: ۵۸۳۰۱
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷
نقاط اشتراک ما کجاست؟
حجت الاسلام محمدرضا زائری - پژوهشگر دینی
همه مردم برای تعامل با یکدیگر و در روابط‌اجتماعی بر نقاط مشترک تکیه می‌کنند و بدون آنکه بدانند، بر اساس اشتراکات با یکدیگر نخستین لایه‌های ارتباطی یعنی رابطه کلامی را برقرار می‌سازند. برای همین ساده‌ترین گفتگو میان افرادی که نخستین بار یکدیگر را می‌بینند و با هم آشنا می‌شوند، «روز خوبی داریم» یا سخنانی درباره آب‌وهواست.
 
با تمرکز بر نقاط مشترک، افرادی از طیف‌ها و فضا‌های گوناگون می‌توانند تفاوت‌های ناگزیر و طبیعی را کنار بگذارند و با وجود فاصله‌های بسیار زیاد در مواضع فکری و عقاید دینی و دیدگاه‌های سیاسی، با هم در آن موضوع مشترک هم‌دل و هم‌داستان شوند. همه موفقیت‌ها و درخشش‌ها و پیروزی‌ها درست از همین همراهی بر سر یک نقطه مشترک شکل می‌گیرد؛ چه پیروزی یک تیم در مسابقه‌ای ورزشی باشد و چه کامیابی ساکنان یک شهر در حل یک مشکل زیست‌محیطی.
 
اکنون نوبت طرح یک سؤال جدی و بسیار مهم است؛ نقطه اشتراک ما مردم ایران، یعنی حدود ۸۵ میلیون نفر ساکنان این سرزمین، کجا و چیست؟ اگر این نقطه را درست و دقیق نشناسیم و راهکار‌های تحکیم اشتراک خود بر آن را روشن و شفاف ندانیم، همه اظهار هم‌دلی‌ها و همراهی‌ها مقطعی و گذرا خواهد بود. اگر این نقطه خاک ایران و جغرافیاست، اگر پرچم ایران و تاریخ است، اگر سرود ملی و آرزو‌های مشترک همه ما برای آینده است هرچه هست باید آن را به‌درستی و روشنی بشناسیم و برای تقویت آن بکوشیم.
 
فقط در صورتی هم‌دلی و همراهی عمومی بر آن نقطه مشترک می‌تواند ریشه‌دار شود و بنیان محکم داشته باشد که آگاهانه به آن برسیم و برای تبیین آن در گروه‌های مختلف سنی و لایه‌های گوناگون اجتماعی بکوشیم. فقط در این صورت است که بنیانی محکم برای شکل‌گیری روابط کلان اجتماعی در سطح همه شهروندان خواهیم داشت، وگرنه روابط درون‌گروهی طبقات مختلف به‌هم پیوند نخواهد داشت و هیچ نقطه اتصال و اشتراکی برای چسباندن پاره‌های مختلف به یکدیگر پیدا نمی‌کنیم و با تهدید جدی گسست اجتماعی روبه‌رو خواهیم بود.
 
بی‌تردید برای تحقق این هدف به کار‌های تبلیغاتی و نمایش هنری برای تحریک عواطف عمومی نیاز داریم، اما اگر در این سطح متوقف شویم و کارمان از حدواندازه نصب پرچم‌های رنگارنگ و تبلیغات محیطی یا پخش سرود‌های میهنی و انقلابی جلوتر نرود، از تمرکز و توافق بر آن نقطه‌های مشترک محروم می‌مانیم. همه ما ایرانیان، همه این جمعیت ۸۵ میلیونی، باید برای بیمه‌کردن کشور و آینده فرزندان خود، به چنین اشتراک باور و اتفاق نظری برسیم و بر سر نقطه‌ها یا نقطه‌ای یک‌دل و یک‌رأی شویم. برای حفظ ایران، برای حفظ آرمان‌ها، برای استمرار ارزش‌های مشترک و برای مقابله با تهدیدها، راهی جز این هم‌دلی و هم‌داستانی نداریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->