سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ افغانستان آب و هوایی گرم در فصل تابستان دارد و در فصلهای سرد سال همچون زمستان دمای آن به شدت کاهش پیدا میکند. با تغییر فصل غذاها و دسرهایی که در رستورانها و خانههای افغانستان سرو میشود نیز تغییر میکند تا بتواند نیازهای افراد را در فصول مختلف برآورده کند.
یکی از دسرهای خوشمزهای که در افغانستان سرو میشود، فرنی است. این دسر طرفداران زیادی در ایران هم دارد و به یکی از غذاهای خوشمزه این دو کشور تبدیل شده است. در این کشور به جای استفاده از برنج برای تهیه فرنی از نشاسته ذرت استفاده میکنند و آن را با شیر و شکر میپزند.
شیر یخ یکی از مهم ترین و پرطرفدارترین دسرهایی است که می توانید در کشور افغانستان پیدا کنید. اگر در تابستان هوس یک بستنی خوشمزه و لذیذ را کردید، شیریخ همان چیزی است که دوست خواهید داشت.
در کشور افغانستان برای تهیه شیر یخ از شیر، شیر خشک، وانیل، هل، زعفران، نشاسته و پسته استفاده میکنند.
یکی از دسرهای خوشمزهای که معمولا در عروسیها و سایر رویدادهای مهم سرو م شود مالیده است. نانی که با خمیر مایه، آرد، روغن، جوش شیرین و آب تهیه شده است را خرد می کنند و آن را با روغن داغ، شکر و کمی هل ترکیب می نمایند. مخلوطی که به دست میآید را مالیده میگویند.
یکی از دسرهای سنتی و خوشمزهای که در افغانستان سرو میشود شیر پیره است. اگر هوس یک غذای شیرین و البته خوشمزه را کردهاید و میخواهید یک طعم جدید را هم امتحان کنید باید شیر پیره را هم در برنامههایتان داشته باشید. این دسر خوشمزه با شیر خشک، هل، گلاب و آجیل های خرد شده تهیه می شود و طعم منحصر به فردی دارد.
این دسر خوشمزه و بی نظیر برای عید نوروز تهیه میشود. برای افرادی که به دنبال تقویت بدن خود هستند و میخواهند یک دسر با خاصیت را هم امتحان کنند دسر هفت میوه بهترین انتخاب خواهد بود. این دسر ترکیبی از میوههای خشک و آجیل است و طعم بسیار لذیذی دارد.
برای اینکه بتوانید دسر هفت میوه را تهیه کنید، باید مواد تشکیل دهنده اش را تهیه نمایید. قبل از هر چیز کشمش سبز و قرمز، مویز، زردآلو، سنجد، بادام، آلوی خشک، مغز گردو، پسته، هل را آماده کنید و در ظرف بریزید. سپس به سراغ سایر مواد بروید.
گوش فیل یکی از شیرینیهای خوشمزهای است که برای شب یلدا سرو میشود. این شیرینی لذیذ یکی از خوشمزه ترین دسرهای افغانستان است و طرفداران زیادی در این کشور دارد.
پودینگ ها جزء خوشمزه ترین دسرهایی است که در کشورها مختلف به شیوه های متفاوت سرو می شود. این دسر یکی از دسرهای افعانستان نیز است. برای تهیه پودینگ به شیر، پودر پودینگ ، خلال پسته و بادام نیاز خواهید داشت.
زمانی که صحبت از باقلوا به میان میآید خیلی ها ذهن شان به سمت باقلوای ترکیه می رود. با این حال در کشور افغانستان نیز باقلواهای خوشمزهֱای طبخ می شود. این خوراکی یکی از خوشمزه ترین دسرهای افغانستان است. برای تهیه این دسر معمولا از خمیر مخصوص، کره، دارچین، هل، بادام و آب لیموی تازه استفاده می شود.
اگر دوست دارید طعم کلوچه های افغانی را هم بچشید دست به کار شوید و کلوچه ختایی را در منزل تهیه کنید. این کلوچه یکی دیگر از دسرهای سنتی است که در کشور افغانستان طبخ می شود و در میان مردمان آن از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.
برای تهیه این کلوچه به آرد، شکر، روغن، هل و پسته نیاز خواهید داشت. فر را از قبل گرم کنید. آرد و شکر را با هم ترکیب نمایید و سپس هل را به آن اضافه کنید. روغن را به ظرف اضافه کنید و خوب هم بزنید.
حالا خمیر آماده شده را به شکل دایرههای کوچک در بیاورید و برای ۱۵ دقیقه داخل فر بگذارید. بعد از اینکه کلوچه هایتان آماده شد می توانید آن را با پسته تزیین کنید و از طعم بی نظیرش لذت ببرید. این کلوچه خوشمزه اگرچه مواد اندکی دارد اما طعم منحصر به فرد آن برای همیشه در خاطرتان خواهد ماند.
بیشتر بخوانید:
قابلی غذای محبوب افغانستانیها
طرز تهیه «آی خانم» غذای مردم شمال افغانستان + فیلم
طرز تهیه منتو غذای خوشمزه افغانستانی + فیلم