نرخ احیای قلبی ۷۰ درصد در اورژانس حرم مطهر رضوی، رکوردی جهانی در دارالشفاء امام مهربانی‌ها مراسم استقبال از مدال آوران مشهدی مسابقات جهانی دانش آموزی زیست و هوش مصنوعی برگزار شد + ویدئو محل برگزاری فشن‌شوی قانون‌شکن پلمب شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۵ استان در پی پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) دانش آموزان خراسان رضوی متقاضی تحصیل در هنرستان‌ چرا جنگل‌های ارسباران تا کنون ثبت جهانی نشده‌اند؟ مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: فقط از تیم‌های رسمی المپیادی حمایت و پشتیبانی مالی می‌شود + فیلم نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی آیا سالاد جایگزین شام می‌شود؟ توزیع بیش از ۸ هزار بسته ورزشی مدارس در آغاز سال تحصیلی جدید در خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | بارش پراکنده و وزش باد با احتمال رعدوبرق در برخی مناطق کشور صدور بیش از ۵ میلیون کارت هوشمند ملی در خراسان رضوی | چرا کارت‌های ملی با تأخیر به دست مردم می‌رسد؟ بحران کمبود پرستار و افت کیفیت مراقبت در آینده نزدیک | دستورالعمل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از اساس مشکل دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | احتمال وقوع رگبار و رعدوبرق در برخی نقاط سه رکن اصلی پیشگیری از «آلزایمر» کدام‌اند؟ چه کسانی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ متهم به قتل همسر در بازسازی صحنه جنایت: همسرم مقصر بود! حریق کشتی حامل پناهندگان سودانی ۵۰ کشته بر جای گذاشت تمدید مهلت دفاع از پایان‌نامه و رساله دانشجویی تا پایان مهر ۱۴۰۴ نیاز حدود ۹۰۰ هزار دانش‌آموز به کتاب‌های بریل | ۲۲ هزار جلد تأمین شده است گلایه شهروندان مشهد از فضای غیراستاندارد و چالش‌های نقل مکان پایگاه‌های بهداشت | کوچ اجباری بهداشت! دادستان کل کشور: هوش مصنوعی در راستای حاکمیت قانون استفاده شود بازنشستگان نگران نباشند؛ حقوق و مزایای بازنشستگان با ادغام صندوق‌ها تغییر نمی‌کند نقدی بر رویکرد تقلیل‌گرایانه به آموزش‌و‌پرورش کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، یکی از محور‌های اصلی برنامه هفتم توسعه است پایان پرداخت معوقات حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی در مهرماه | حدود ۳۷۰ هزار نفر به عنوان بازمانده مطلقه، مستمری دریافت می‌کنند
سرخط خبرها

هشدار پلیس فتا: لینک‌های ناشناس را به امید دریافت جایزه بازنشر نکنید

  • کد خبر: ۶۲۱۶۹
  • ۰۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
هشدار پلیس فتا: لینک‌های ناشناس را به امید دریافت جایزه بازنشر نکنید
از بازکردن لینک‌های ناشناس و بازنشر آن برای دیگران به امید دریافت جایزه خودداری کنید.

طنین همتی| شهرآرانیوز، شگرد جدیدی از کلاهبرداری در فضای سایبری درحال شکل‌گرفتن است که لینک‌هایی به امید دریافت جایزه بازنشر می‌شود و نتیجه آن کلاهبرداری از حساب بانکی و قبض‌های تلفنی چندمیلیونی است.

 

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی دراین‌باره گفت: متأسفانه معضل دیگری که باعث سوءاستفاده از ساده‌انگاری شهروندان می‌شود، لینک‌های هدیه است که بین شهروندان دست‌به‌دست می‌شود و فرد با واردشدن به آن لینک و به امید دریافت جایزه، هر درخواستی از جمله تماس با شماره بین‌المللی را انجام می‌دهد که در آخر قبض چندین میلیونی برای او باقی می‌ماند.


سرهنگ جهانشیری افزود: در وهله اول، ما نباید وارد لینک‌های ناشناسی شویم که افراد مختلف برای ما می‌فرستند و نکته مهم‌تر اینکه از فرستادن این لینک‌ها برای دیگران خودداری کنیم.


به‌گفته وی، در گذر از ایام سنتی به مدرنیته، باید نحوه استفاده درست از فضای مجازی را یاد بگیرم و معایب و مزایای آن را بدانیم. در این ایام تعطیل نیز شهروندان باید وقتی را هم صرف یادگیری کارهایی برای امنیت بیشتر خود در فضاهای مجازی کنند.

 

مجرمان در انتظار ایام فراغت شهروندان‌اند

به گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، تعطیلات نوروز به‌دلیل دسترسی کمتر شهروندان به مراکز رسیدگی به شکایات فضای سایبری، فرصت بهتری برای افراد کلاهبردار است. در ایام فراغت ۲ اتفاق می‌افتد؛ یکی اینکه شهروندان فرصت بیشتری برای وقت‌گذاشتن در فضای مجازی دارند و اطلاعات شخصی خود را به نمایش می‌گذارند و دیگر اینکه دسترسی به مراکز رسیدگی به شکایت، کمتر است و این فرصتی به مجرمان می‌دهد که از اطلاعات افراد در فضای مجازی سوءاستفاده کنند.


به‌گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، سایت‌های واسطه‌ای در کشورهای دیگر در ایجاد فضای امن موفق‌تر عمل کردند و به اندازه سایت‌های واسطه‌ای ما قربانی ندارند و میزان جرائمشان بسیار کم است.
جهانشیری افزود: پرونده‌های کلاهبرداری اقتصادی در اسفندماه افزایش چشمگیری داشته است که این افزایش آمار ناشی از افزایش گردش‌های مالی در این ماه است.


وی اضافه کرد: به‌ویژه سایت واسطه‌ای مثل دیوار، که مبادلات کالایی و مالی انجام می‌دهد و از طرفی ممکن است هویت واقعی افراد نشان داده نشود و گستره فعالیتشان مرز جغرافیایی ندارد و همچنین محدودیت زمانی برای کلاهبرداری هم ندارد، زمینه را برای افزایش این‌دسته کلاهبرداری‌ها بیشتر کرده است.


رئیس پلیس فتای خراسان رضوی ادامه داد: در پرونده‌های سایت واسطه‌ای دیوار، بیشتر مشکل ما ساده‌انگاری مردم است؛ بارها به مردم گفته شده است که معامله‌ای را غیرحضوری انجام ندهند و حتما کالا را رؤیت کنند و با اهمال‌کاری و فقط با دیدن یک تصویر، بیعانه‌ای برای معامله پرداخت نکنند، زیرا این‌ها زمینه‌ای برای کلاهبرداری‌های این‌چنینی است. اگر فردی قصد خرید کالا از سایت‌های واسطه‌ای مثل دیوار را دارد، باید دقت کند که با هر فردی که تماس می‌گیرد، اطلاعات هویتی‌اش را مشاهده کند و با همان شخص معامله کند و مطمئن شود شماره‌حساب برای واریز مربوط به همان شخص است. فضای مجازی به وجود آمده است تا کار ما را آسان کند و درنهایت مبادله‌ای راحت‌تر انجام دهیم، نه اینکه زمینه را برای کلاهبرداری افراد با سهل‌انگاری‌هایشان به وجود بیاوریم.


وی تصریح کرد: باتوجه‌به شیوع کرونا، امسال در ایام نوروز دیدوبازدیدها محدود شده است و مردم بیشتر وقت خود را در فضای مجازی می‌گذرانند. در این بین ممکن است به‌نمایش‌گذاشتن روزمرگی در فضای مجازی، زمینه کلاهبرداری از افراد یا حتی سرقت را فراهم کند. این بخش به فرهنگ‌سازی نیاز دارد، به‌عنوان مثال اگر فردی تماس ویدئویی برقرار کرد، مردم باید محتاطانه به آن جواب بدهند، چون ممکن است شخصی قصد سوءاستفاده داشته باشد.

به گفته پلیس فتا خراسان رضوی، شهروندان در صورت مشاهده هر گونه کلاهبرداری سایبری با تماس ۰۹۶۳۸۰ و آدرس الکترونیکی پلیس فتا مراتب را اطلاع دهند. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->