روز پیوند اولیا و مربیان، مسیری برای آینده روشن دانش‌آموزان | مشارکت و تعامل، حلقه مفقوده انجمن اولیا و مربیان است «شُله» جهانی‌ترین غذای مردمی در مشهد است | گفتگو با یکی از شله‌پزهای جوان مشهدی که عاشقانه آن را پخت می‌کند دعوت انتقال خون خراسان رضوی از مردم برای مشارکت در پویش «یک درصد برای نجات جان انسان‌ها» نشانه‌های مسمومیت با ماهی را بشناسید آثار منفی آلودگی هوا بر سلامتی | دَم های بی بازدم سد شوریجه از ابتدای زمستان ۱۴۰۴، آب‌گیری می‌شود نماینده سازمان جهانی فائو در ایران: ۸۰۰ میلیون نفر از مردم دنیا دچار کمبود مواد غذایی هستند  کمبود این ویتامین‌ها در بدن منجر به زوال عقل می‌شود سومین همایش ملی امنیت غذایی در مشهد برگزار شد | چاره‌اندیشی نخبگانی برای بحران‌های غذایی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: چرا سازمان تأمین‌اجتماعی بعداز ۷ ماه انتظار، معوقات بازنشستگان را قطره‌چکانی پرداخت می‌کند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۴) | آلودگی دست از سر مشهد برنمی‌دارد! رصد بازار مشهد درخصوص عروسک‌های حاشیه ساز ابوظبی چگونه برای خارجی‌ها جذاب‌تر از دبی شده است؟ کمبود ۵۰ پایگاه اورژانس در مشهد کلاس‌های مجازی، دردسر حقیقی خانواده‌ها | روایت چالش‌های آموزش غیرحضوری در روز‌های غبارآلود مشهد آیا مصرف نوشیدنی‌های گازدار به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند؟ انجمن اولیا و مربیان محفلی برای هم‌افزایی ۲ نهاد خانه و مدرسه خودرو با نصف قیمت برای بازنشستگان آموزش و پرورش و فرهنگیان+ جزئیات وزیر آموزش و پرورش: نگاه تحولی دولت به عدالت آموزشی، آغاز یک جریان تمدنی در کشور محسوب می‌شود درباره کلاس‌های ۴۱ نفره در  ۲۱ محله مشهد که  فرصت  آموزش برابر را  از دانش آموزان می‌گیرد | سرانه؛ صفر مطلق پیش‌بینی بارش باران و وزش باد در برخی استان‌ها (۲۴ مهر ۱۴۰۴) فیش حقوقی بازنشستگان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود عوارض مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک که از آن‌ها بی‌خبرید  چند تمرین ساده برای تقویت ریه‌ها در هوای سرد موارد ابتلای تب دنگی در هرمزگان به ۷۰ نفر رسید (۲۴ مهر ۱۴۰۴) دادسرای جرائم پزشکی درباره تزریق بوتاکس در آرایشگاه‌ها هشدار داد جای پای حضرت زینب (س) در مصر: مسجدی که میزبان کاروان اسرای کربلا بود اعترافات تکان‌دهنده مردی که جسد دختر جوانش را خاکستر کرد! اخراج کادر خاطی مدرسه در پی انتشار فیلم تنبیه بدنی یک دانش‌آموز
سرخط خبرها

جزئیات برپایی حج ۱۴۰۰ در شرایط کرونایی

  • کد خبر: ۶۲۸۱۹
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶
جزئیات برپایی حج ۱۴۰۰ در شرایط کرونایی
در حالی که سه ماه تا آغاز اعزام زائران خانه خدا باقی مانده است، عربستان علاوه بر تزریق واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی، قرنطینه ۷۲ ساعته و انجام آزمایش کرونا پس از ورود به این کشور را از شروط پذیرش زائر خارجی اعلام کرده است.
به گزارش شهرآرانیوز، شیوع کرونا یک سال زائران حج تمتع از کشور‌های مختلف جهان را برای تشرف به سرزمین وحی محروم کرد و همچنان با وجود برقراری عمره مفرده برای افراد ساکن عربستان، سعودی‌ها زائران خارجی را پذیرش نمی‌کنند.

با این وجود، آن طوری که عربستان در حال برنامه‌ریزی است، به نظر می‌رسد حج تمتع سال جاری برای زائران خارجی هم با رعایت نکات بهداشتی برگزار شود. چرا که نیمه اسفندماه سال گذشته یعنی حدود ۶ ماه پس از انتظار کشور‌های اسلامی درباره تعیین تکلیف حج تمتع، یکی از رسانه‌های عربی به نقل از وزیر بهداشت سعودی با اشاره به لزوم تزریق واکسن برای تشرف به حج تمتع، اعلام کرد: «برای بهره برداری از امکانات بهداشتی مورد نیاز در مکه مکرمه، اماکن متبرکه و مدینه منوره و نقاط ورودی زائران حج امسال آماده شوید».

عربستان درباره وضعیت حج تمتع ۱۴۰۰ و سهمیه کشور‌ها اظهار نظر نکرده است

البته هنوز با وجود اینکه کمتر از سه ماه تا آغاز اعزام زائران به سرزمین وحی طبق روال سال‌های گذشته باقی مانده است، هنوز دستورالعمل و مصوبه خاصی برای اعزام زائران اعلام نکرده است و یکی از دلایل این امر را نامشخص بود وضعیت حج تمتع از سوی عربستان اعلام می‌کند؛ چرا که سعودی‌ها همچنان با هیچ کشوری برای حضور زائران کشور‌های مختلف تفاهم‌نامه امضا نکردند و سهمیه کشور‌ها با توجه به شرایط کرونا و لزوم رعایت فاصله اجتماعی اعلام نشده است.

شروط جدید سعودی‌ها برای پذیرش زائر؛ قرنطینه ۷۲ ساعته و انجام آزمایش کرونا پس از ورود به عربستان

همچنین در روز‌های اخیر عربستان، داشتن جوابیه منفی آزمایش کرونا ٧٢ ساعت قبل از ورود به این کشور و قرنطینه ٧٢ ساعته پس از ورود به عربستان و همچنین انجام مجدد آزمایش کرونا پس از ۴۸ ساعت را از دیگر ضوابط پذیرش زائر عنوان کرده است که مرعشی در این رابطه نیز با بیان اینکه با توجه به استمرار کرونا معاینات زائران برای تأیید استطاعت جسمی در حج تمتع سال جاری با اعمال محدودیت و بر اساس پروتکل‌های بهداشتی خواهد بود، می‌افزاید: ما پس از اعلام طرف سعودی درباره سهمیه و نحوه پذیرش زائران، اقدام به معاینات پزشکی می‌کنیم و به طور حتم اعزام افراد پرخطر و آن‌هایی که بیماری زمینه‌ای دارند، با شرایط موجود منتفی خواهد بود.

سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزام زائران به حج تمتع، از سال گذشته که برپایی حج تمتع برای زائران خارجی لغو شد، برنامه‌ها را برای آمادگی زائران به منظور اعزام به سرزمین وحی ادامه داد؛ تا جایی که حتی زائران خانه خدا برای بالا نرفتن هزینه سفر به حج تمتع، همه هزینه این سفر که ۳۲ تا ۴۱ میلیون تومان بود، پرداخت کردند.

اکبر رضایی، معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت نیز با بیان اینکه وضعیت روشنی درباره حج تمتع ۱۴۰۰ از سوی عربستان اعلام نشده است، به خبرنگار فارس گفت: مهم‌ترین موضوع در اعزام به حج تمتع، حفظ سلامت زائران است و تدابیر ما نیز برای اعزام کاروان‌ها مبتنی بر این امر برنامه‌ریزی می‌شود. البته هنوز ما همچون سایر کشور‌ها تفاهم‌نامه حج را با عربستان امضا نکردیم که بتوانیم به درستی تصمیم‌گیری کنیم.

این امر در حالی است که تفاهم‌نامه حج تمتع با کشور‌های اسلامی هر سال در ماه‌های جمادی الاول و جمادی‌الثانی منعقد می‌شد، اما اکنون با گذشت سه ماه همچنان سعودی‌ها درباره امضای تفاهم‌نامه چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین اظهارنظری نکرده‌اند و کشور‌های اسلامی برای تشرف به حج تمتع بلاتکلیف هستند.

عربستان چگونه محدودیت اقامت زائران با شرایط کرونایی را مدیریت می‌کند؟

یکی دیگر از محدودیت‌های جدیدی که برای اعزام زائران به حج تمتع از سوی وزارت بهداشت عربستان اعلام شده است، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در محل اقامت حجاج به میزان یک متر و نیم است که با این وضعیت به طور حتم عربستان با توجه به امکانات و محدودیت در اقامت زائران به ویژه در مدینه منوره، برای پذیرش زوار محدودیت‌هایی همچون کاهش سهمیه کشور‌ها در نظر خواهد گرفت که البته هنوز با توجه به اینکه سعودی‌ها در این باره اظهارنظر نکردند، متولیان حج و زیارت نمی‌توانند به طور مشخص در این رابطه تصمیم‌گیری کنند.

حج تمتع سال گذشته با توجه به شیوع کرونا فقط برای افراد ساکن عربستان برگزار شد. البته سعودی‌ها یک ماه پس از شیوع کرونا از کشور‌های اسلامی خواستند برای تشرف به سرزمین وحی برنامه‌ریزی نکنند و پس از این اظهارنظر برخی کشور‌ها با تداوم کرونا از حضور در حج تمتع انصراف دادند تا اینکه در نهایت چند روز قبل از آغاز عملیات حج تمتع، عربستان از نپذیرفتن زائر خارجی برای انجام مناسک حج تمتع خبر داد و در نهایت حج سال ۹۹ برای حدود ۱۰ هزار ساکن عربستان صورت گرفت.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->