بازگشایی سایت‌های تاریخی و تفریحی با هماهنگی شورای تامین استان‌ها رکورد بی‌سابقه در تولد یک گونه در معرض انقراض از کروکودیل‌ها قاتل قاچاقچی معروف مواد مخدر، برادرش بود دستگیری زن سارق در پوشش مسافرکش ! درخواست طلاق از مردی که بچه نمی‌خواهد قاتل ۴ زن به دار مجازات آویخته شد اعترافات تکان‌دهنده متهمان پرونده آدم ربایی و تجاوز موسوم «عقرب‌های هوسران» رشد ۴۰ درصدی سفر با ناوگان عمومی جاده‌ای در خراسان رضوی برگ درختی که از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند هشدار نسبت به انجام سلول‌ درمانی و اگزوزوم‌تراپی در مراکز فاقد مجوز شناسایی ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۱۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری دومین بازارچه شهاب سنگ در زرند تصویب طرح مدیریت زیست‌ بومی برای ۲ تالاب مهم در بوشهر پذیرش ۶۰۰ دانش‌آموز استعداد درخشان در مشهد | افزایش ۱۰ درصدی ظرفیت مدارس تیزهوشان در خراسان رضوی تأکید وزیر آموزش و پرورش بر ارتقای مهارت دعوت به انجام فریضه نماز به فرهنگیان، دانش‌آموزان و اولیاء مدارک فیزیکی برای دریافت خسارت درمانی بازنشستگان لازم نیست افزایش خطر عفونت‌های چشمی و آسیب به قرنیه در پی مالش چشم‌ها استرس چطور به دندان‌هایتان آسیب می‌زند؟ بحران آب ایران از نگاه هوش مصنوعی | کشاورزی در خطر، شهر‌ها در تنش بهره‌برداری از حدود ۴۷ هزار کلاس درس تا پایان سال ۱۴۰۴ کاهش دید و حساسیت شدید به نور، از علائم شایع آب مروارید است ثبت ۲ خانه تاریخی یزد در فهرست آثار ملی سلامت فرآورده‌های غذایی چگونه کنترل می‌شود؟ امتحانات نهایی در شرایط سالم برگزار شدند | شرکت یک میلیون و ۵۰۰ دانش‌آموز در امتحانات کشوری برخی عوامل داخلی مرتبط با حمله به زندان اوین شناسایی شدند ۴۳۵ نوزاد زیر پوشش خدمات بانک شیر بیمارستان‌ ام‌البنین(س) مشهد قرار گرفتند ثبت جهانی شهر یزد برای حفظ میراث تاریخی لازم است درباره باغ‌بام‌ها و روش‌های ایجاد آن در ساختمان‌ها | آسمان سبز رهاسازی بیش از ۵۰ پرنده شکاری در زیستگاه‌های طبیعی شهرری
سرخط خبرها

جزئیات برپایی حج ۱۴۰۰ در شرایط کرونایی

  • کد خبر: ۶۲۸۱۹
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶
جزئیات برپایی حج ۱۴۰۰ در شرایط کرونایی
در حالی که سه ماه تا آغاز اعزام زائران خانه خدا باقی مانده است، عربستان علاوه بر تزریق واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی، قرنطینه ۷۲ ساعته و انجام آزمایش کرونا پس از ورود به این کشور را از شروط پذیرش زائر خارجی اعلام کرده است.
به گزارش شهرآرانیوز، شیوع کرونا یک سال زائران حج تمتع از کشور‌های مختلف جهان را برای تشرف به سرزمین وحی محروم کرد و همچنان با وجود برقراری عمره مفرده برای افراد ساکن عربستان، سعودی‌ها زائران خارجی را پذیرش نمی‌کنند.

با این وجود، آن طوری که عربستان در حال برنامه‌ریزی است، به نظر می‌رسد حج تمتع سال جاری برای زائران خارجی هم با رعایت نکات بهداشتی برگزار شود. چرا که نیمه اسفندماه سال گذشته یعنی حدود ۶ ماه پس از انتظار کشور‌های اسلامی درباره تعیین تکلیف حج تمتع، یکی از رسانه‌های عربی به نقل از وزیر بهداشت سعودی با اشاره به لزوم تزریق واکسن برای تشرف به حج تمتع، اعلام کرد: «برای بهره برداری از امکانات بهداشتی مورد نیاز در مکه مکرمه، اماکن متبرکه و مدینه منوره و نقاط ورودی زائران حج امسال آماده شوید».

عربستان درباره وضعیت حج تمتع ۱۴۰۰ و سهمیه کشور‌ها اظهار نظر نکرده است

البته هنوز با وجود اینکه کمتر از سه ماه تا آغاز اعزام زائران به سرزمین وحی طبق روال سال‌های گذشته باقی مانده است، هنوز دستورالعمل و مصوبه خاصی برای اعزام زائران اعلام نکرده است و یکی از دلایل این امر را نامشخص بود وضعیت حج تمتع از سوی عربستان اعلام می‌کند؛ چرا که سعودی‌ها همچنان با هیچ کشوری برای حضور زائران کشور‌های مختلف تفاهم‌نامه امضا نکردند و سهمیه کشور‌ها با توجه به شرایط کرونا و لزوم رعایت فاصله اجتماعی اعلام نشده است.

شروط جدید سعودی‌ها برای پذیرش زائر؛ قرنطینه ۷۲ ساعته و انجام آزمایش کرونا پس از ورود به عربستان

همچنین در روز‌های اخیر عربستان، داشتن جوابیه منفی آزمایش کرونا ٧٢ ساعت قبل از ورود به این کشور و قرنطینه ٧٢ ساعته پس از ورود به عربستان و همچنین انجام مجدد آزمایش کرونا پس از ۴۸ ساعت را از دیگر ضوابط پذیرش زائر عنوان کرده است که مرعشی در این رابطه نیز با بیان اینکه با توجه به استمرار کرونا معاینات زائران برای تأیید استطاعت جسمی در حج تمتع سال جاری با اعمال محدودیت و بر اساس پروتکل‌های بهداشتی خواهد بود، می‌افزاید: ما پس از اعلام طرف سعودی درباره سهمیه و نحوه پذیرش زائران، اقدام به معاینات پزشکی می‌کنیم و به طور حتم اعزام افراد پرخطر و آن‌هایی که بیماری زمینه‌ای دارند، با شرایط موجود منتفی خواهد بود.

سازمان حج و زیارت به عنوان متولی اعزام زائران به حج تمتع، از سال گذشته که برپایی حج تمتع برای زائران خارجی لغو شد، برنامه‌ها را برای آمادگی زائران به منظور اعزام به سرزمین وحی ادامه داد؛ تا جایی که حتی زائران خانه خدا برای بالا نرفتن هزینه سفر به حج تمتع، همه هزینه این سفر که ۳۲ تا ۴۱ میلیون تومان بود، پرداخت کردند.

اکبر رضایی، معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت نیز با بیان اینکه وضعیت روشنی درباره حج تمتع ۱۴۰۰ از سوی عربستان اعلام نشده است، به خبرنگار فارس گفت: مهم‌ترین موضوع در اعزام به حج تمتع، حفظ سلامت زائران است و تدابیر ما نیز برای اعزام کاروان‌ها مبتنی بر این امر برنامه‌ریزی می‌شود. البته هنوز ما همچون سایر کشور‌ها تفاهم‌نامه حج را با عربستان امضا نکردیم که بتوانیم به درستی تصمیم‌گیری کنیم.

این امر در حالی است که تفاهم‌نامه حج تمتع با کشور‌های اسلامی هر سال در ماه‌های جمادی الاول و جمادی‌الثانی منعقد می‌شد، اما اکنون با گذشت سه ماه همچنان سعودی‌ها درباره امضای تفاهم‌نامه چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین اظهارنظری نکرده‌اند و کشور‌های اسلامی برای تشرف به حج تمتع بلاتکلیف هستند.

عربستان چگونه محدودیت اقامت زائران با شرایط کرونایی را مدیریت می‌کند؟

یکی دیگر از محدودیت‌های جدیدی که برای اعزام زائران به حج تمتع از سوی وزارت بهداشت عربستان اعلام شده است، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در محل اقامت حجاج به میزان یک متر و نیم است که با این وضعیت به طور حتم عربستان با توجه به امکانات و محدودیت در اقامت زائران به ویژه در مدینه منوره، برای پذیرش زوار محدودیت‌هایی همچون کاهش سهمیه کشور‌ها در نظر خواهد گرفت که البته هنوز با توجه به اینکه سعودی‌ها در این باره اظهارنظر نکردند، متولیان حج و زیارت نمی‌توانند به طور مشخص در این رابطه تصمیم‌گیری کنند.

حج تمتع سال گذشته با توجه به شیوع کرونا فقط برای افراد ساکن عربستان برگزار شد. البته سعودی‌ها یک ماه پس از شیوع کرونا از کشور‌های اسلامی خواستند برای تشرف به سرزمین وحی برنامه‌ریزی نکنند و پس از این اظهارنظر برخی کشور‌ها با تداوم کرونا از حضور در حج تمتع انصراف دادند تا اینکه در نهایت چند روز قبل از آغاز عملیات حج تمتع، عربستان از نپذیرفتن زائر خارجی برای انجام مناسک حج تمتع خبر داد و در نهایت حج سال ۹۹ برای حدود ۱۰ هزار ساکن عربستان صورت گرفت.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->