ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

درباره کلاهبرداری با خرید و فروش حواله‌های خودروهای ایرانی

  • کد خبر: ۶۹۶۵۷
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
درباره کلاهبرداری با خرید و فروش حواله‌های خودروهای ایرانی
قصه پر‌غصه کلاهبرداری و جعل که همچنان بر روی امواج سهل‌انگاری مردم سوار است.

مهدی قرآنی | شهرآرانیوز؛ زمانی به خودت می‌آیی که دیگر کار از کار گذشته است و همه سرمایه ات سوخت شده است. ریال ریالی که با هزار خون دل در این اوضاع بد اقتصادی روی هم گذاشته‌ای یکجا در چاه ویلی سرازیر می‌شود که بازگشت آن به کارت بانکی ات کار کرام الکاتبین است. جعل و کلاهبرداری که شگردی حرفه‌ای برای تصاحب مال مردم است این روز‌ها از سوی افرادی سودجو در بستر فضای مجازی مدیریت می‌شود و همچنان قربانی می‌گیرد.


یکی را با جعل سند شش دانگ خانه تلکه می‌کنند و شخص دیگری را با فروش شارژ ارزان قیمت تلفن همراه. پول‌های فردی را از طریق فیشینگ اطلاعات بانکی اش سرقت می‌کنند و شخصی را از طریق سرمایه گذاری در سایت‌های شرط بندی و قمار.
اگر چه تاکنون مطالب زیادی درباره مقابله با جعل و کلاهبرداری از تریبون شهرآرا مطرح شده، اما هنوز هم شاهد سهل انگاری شهروندانی هستیم که با وعده‌های پوچ و توخالی عده‌ای تبهکار خام شده و سرمایه خود را دودستی تقدیم این مجرمان کلاهبردار می‌کنند.


با اینکه همه می‌دانیم خرید و فروش حواله‌های خودرو امری غیر قانونی بوده و امکان نقل و انتقال آن وجود ندارد، اما فضای مجازی پر شده از آگهی‌های فروش حواله خودرو‌های ایرانی که حالا با سیستم قرعه کشی نصیب برخی افراد می‌شود.
پرونده امروز مربوط به یکی از همین مرجوعه‌های پر تکرار قضایی است که فردی از طریق جعل سند خودرو ده‌ها میلیون تومان یک شهروند مشهدی را بالا کشیده است.


نشر آگهی در دیوار فراوانی جرم

مال باخته که مردی جوان است و قصد خرید یک خودرو ایرانی را داشته، در سایت‌های واسطه‌گر با آگهی فروش حواله یک دستگاه تیبا روبه رو می‌شود. با توجه به شگرد ثابت همه کلاهبرداران، در پانوشت تصویر حواله تیبای سفیدرنگ، منتشرکننده آگهی از نیاز مالی شدید خود به پول و تخفیف ویژه به خریدار اصلی سخن گفته بود و همین امر موجب به دام افتادن طعمه اش شد. مرد جوان با استثنایی بودن پیشنهاد صاحب آگهی بلافاصله با او تماس می‌گیرد و حواله تیبا را به مبلغ ۷۰ میلیون تومان از این فرد خریداری می‌کند. اما زمانی ورق این معامله پوشالی برمی گردد که مال باخته متوجه جعلی بودن سند تیبا می‌شود. او ۷۰ میلیون ناقابل از سرمایه اش را برای یک برگه سیاه و سفید بی ارزشی خرج کرده بود که نه دیگر خبری از فروشنده بود و نه تلفنش را پاسخ می‌داد.


موضوع که به پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی اعلام شد، تیمی از کارشناسان این پلیس تخصصی ابتدا با شناسایی شماره حساب بانکی که مبلغ ۷۰ میلیون تومان به آن انتقال داده شده بود، آن را مسدود کردند و در قدم بعدی به شناسایی متهم این پرونده پرداختند.


نیاز شدید مالی داشتم

تحقیقات این پرونده ادامه داشت تا اینکه متهم پرونده در یکی از مناطق شهر مشهد شناسایی شد و بعد هم در عملیاتی غافل گیرانه به دام مجریان قانون افتاد. مرد جوان که از این حرکت پلیس شوکه شده بود برای اینکه خود را بی گناه جلوه دهد، از پایه و اساس اتهام وارده علیه خود را کذب دانست و مدعی شد که هیچ گونه خطایی از وی سر نزده است.


رویارویی اش با شاکی پرونده هم نتیجه نداد و مرغ او برای بی گناه جلوه دادن خود یک پا داشت. شواهد و ادله کافی علیه این فرد وجود داشت و کارشناسان پلیس این مرد جوان را در مقابل این مستندات قرار دادند و همین امر موجب شد تا قفل دهان متهم بشکند و در نهایت به جرمش اعتراف کند.
مرد جوان انگیزه خود را از ارتکاب این جرم نیاز شدید مالی معرفی کرد و معترف شد که با جعل سند حواله یک دستگاه خودرو سواری تیبا و آگهی آن در سایت دیوار با درج مبلغی وسوسه کننده شاکی را ترغیب به خرید کرده است.


این داستان ادامه دارد

اگرچه متهم پرونده بعد از کلی ضدونقیض گویی سرانجام جرمش را پذیرفت و با قرار قضایی راهی زندان شد، اما هنوز هم افرادی هستند که فریب وعده‌های پوچ و یا آگهی‌های وسوسه کننده عده‌ای سودجو را می‌خورند و خود را وارد بازی یکسر باخت آن‌ها می‌کنند. موضوعی که رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی به آن تأکید می‌کند و از شهروندان می‌خواهد در معاملات اقتصادی خود تابع قانون باشند و از اقدامات غیر مجازی که متولیان مربوط آن را خلاف مقررات تلقی کرده اند، پرهیز کنند.

 

به گفته سرهنگ جواد جهانشیری شهروندان باید قبل از خرید و پرداخت هرگونه وجهی در فضای مجازی از صحت و سقم اطلاعات درج شده در آگهی اطمینان حاصل نمایند و ترجیحا در صورت حصول اطمینان کامل از واقعی بودن کالا یا خدمات منطبق بر مشخصات فروشنده یا خریدار، اقدام به معامله کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->