نامۀ فرمانده کل ارتش به رهبر معظم انقلاب: ضربات قاطعی به پیکر رژیم جعلی صهیونیستی وارد خواهیم کرد انهدام ۴۴ پهپاد و ریزپرنده رژیم منحوس صهیونیستی در مرزهای کشور طی ۴۸ ساعت گذشته (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی سخنگوی دولت با مردم، هر روز ساعت۱۳ از شبکه خبر دستگیری ۲ نفر از اعضای تیم تروریستی موساد توسط فراجا + فیلم (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) جلسات علنی مجلس این هفته طبق روال برگزار خواهد شد یک کارشناس مصری: حمله رژیم صهیونیستی به ایران، زمینه‌ساز نابودی اسرائیل است برگزاری اجلاس کمیته سیاسی APA به میزبانی مشهد به زمان دیگری موکول شد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: وعده صادق ۳، آغاز مسیر انتقام ملی است دبیر اول حزب کارگزاران سازندگی ایران-خراسان رضوی: مذاکره براساس شرایط فعلی عادلانه نخواهد بود | این جنگ منطقه را نیز آرام نمی‌گذارد ماجرای شنیده‌شدن صدای مهیب در تربت‌حیدریه چه بود؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) خبر‌های مبنی بر حمله به پالایشگاه اصفهان کذب است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) یحیی سریع: با هماهنگی ارتش و سپاه پاسداران ایران، یافا در سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار دادیم عراقچی: اسرائیل با حمله به تأسیسات هسته‌ای، خط قرمز جدیدی را نقض کرد | حملات ایران به اسرائیل ادامه خواهد داشت + فیلم ترامپ: آمریکا هیچ ارتباطی با حمله دیشب اسرائیل به ایران نداشت (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) واکنش بقائی به اظهارات وقیحانه مقامات آلمانی | تاریخ را به خاطر داشته باشید تظاهرکنندگان آمریکایی با پلیس درگیر شدند (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) الجزیره: ایران حملات خود علیه اسرائیل را تشدید خواهد کرد موج سوم حملات موشکی ایران به رژیم صهیونیستی + تلفات اسرائیل و جزئیات (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) اعلام بیش از ۱۰۰ زخمی در حمله جدید موشکی ایران به اسرائیل (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) واشنگتن: اتباع آمریکایی هرچه سریع‌تر ایران را ترک کنند آکسیوس از درخواست کمک اسرائیل از آمریکا خبرداد | ان بی سی: پنتاگون در جلسه‌ای اضطراری درخواست اسرائیل را بررسی می‌کند گروسی: تاسیسات غنی‌سازی فردو و رآکتور آب سنگین خنداب آسیب ندیده‌اند تمسخر گنبد آهنین اسرائیل توسط یک شهروند کرانه باختری + فیلم جزئیات موج جدید حملات پهپادی ایران به اسرائیل در روز دوم وعده صادق ۳ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) موشک‌های روز دوم وعده صادق ۳ چه ویژگی‌هایی داشت؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) ایجاد آشوب میان شهرک‌نشینان اسرائیل پس از حمله موشکی ایران (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) عکس‌هایی از تخریب موشک‌های ایرانی در شهر‌های اسرائیل (۲۵ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نگاهی به پیامد‌های یک «هزینه و فایده» کردن تاریخی!

  • کد خبر: ۷۰۷۹۰
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۱
نگاهی به پیامد‌های یک «هزینه و فایده» کردن تاریخی!
سخنان «حیدر مصلحی» درباره رد صلاحیت مرحوم هاشمی، بمب خبری این روز‌ها بود، با واکنش‌های بسیار گسترده‌ای همراه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات دولت محمود احمدی‌نژاد، اخیرا در برنامه‌ای تلویزیونی صریحا اعلام کرد که در جریان یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال۱۳۹۲ اکبر هاشمی رفسنجانی به توصیه او رد صلاحیت شده است. مصلحی در فیلمی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، می‌گوید در گزارشی به شورای نگهبان وقت، هاشمی رفسنجانی را برنده انتخابات پیش بینی کرده و با برشمردن «هزینه‌ها و فواید» تایید یا رد صلاحیت او را استدلال کرده و در نهایت گفته که رد صلاحیت او به نفع نظام و مصلحت آن است. این اظهارات مصلحی که به نوعی تایید اظهارات پیش‌گفته هاشمی‌رفسنجانی است، با واکنش‌های بسیار گسترده‌ای همراه شده است.

 

در یکی از نخستین واکنش‌ها، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، در توئیتی نوشت: «آقای مصلحی هرگز چنین مطلبی را در جلسه شورا بیان نکرد و نسبت‌به دیگر مطالب کلی ایشان نیز به شدت اعتراض شد و اعضا آن را قبول نداشتند. نمی‌خواهم برخورد آقایان را در جلسه با ایشان بگویم. شورا گزارش نهاد‌های قانونی را بررسی می‌کند و نهایتا براساس تشخیص و رأی اعضا نتیجه اعلام می‌گردد.»


بی سامانی سیاسی

همچنین غلامعلی رجایی، مشاور مرحوم آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی، در گفتگو با «جماران» درباره اظهارات اخیر مصلحی گفت: «اصل این حرف درست است که ایشان رفته و گفته ساعت به ساعت دارد رأی آقای هاشمی بالا می‌رود و مصلحت نیست که ایشان رئیس جمهور شود. اما مگر آقای مصلحی معیارسنجش مصلحت نظام شده است؟!» علی ربیعی، سخنگوی دولت، نیز در‌این‌باره گفت: «من درباره صحت و سقم این ادعا بی‌اطلاعم. ظاهرا این مسئله‌ای بین ایشان و شورای نگهبان است، اما این‌گونه بیانات چه درست باشد و چه نباشد بیش از هر چیز نشان دهنده بی‌سامانی سیاسی و به انحراف رفتن حاکمیت مطلق قانون است. این گونه مسائل می‌تواند هشداری به افزایش ناهنجاری سیاسی در کشور باشد. این مسائل باید به‌صورت دقیق روشنگری شود.»


نگرانی از آینده مردم‌سالاری دینی

محسن هاشمی‌رفسنجانی نیز درباره عملکرد شورای نگهبان و ماجرای ردصلاحیت پدرش نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب نوشت که در بخش‌هایی از آن آمده است: «اکنون که این مسائل صراحتا درباره آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی مطرح شده، از جناب‌عالی درخواست تظلم‌خواهی دارم. شما بار‌ها فرموده‌اید «انقلاب را بدون مردم بی‌معنا می‌دانید»، اما به نظر اراده‌ای که در کشور درحال تقویت نیز هست، نظر مردم را تزئینی فرض کرده و از هر وسیله‌ای برای تحقق اهداف خود بهره می‌برند.»


بیگانگی شورای نگهبان با روش هزینه و فایده

آیت‌ا... سیدمحمدرضا مدرسی یزدی، عضو فق‌های شورای نگهبان، درباره اظهارات اخیر مصلحی و در پاسخ به انتقادات گفت: «بهترین توجیه من این است که گوینده این کلمات در شرایط خاصی قرار گرفته و آنچه را که دوست داشته یا فکر کرده که این‌چنین است، تصویری از واقع دانسته است. روش هزینه و فایده از تصمیمات شورای نگهبان بیگانه است و شورای نگهبان براساس قانون اساسی و معیار‌های اصل ۱۱۵ بررسی، تحقیق و صحبت می‌کند.»


یک اصلاحیه؛ عقب‌نشینی مصلحی

به‌دنبال انتقادات گسترده از مصلحی، وی در پستی اینستاگرامی توضیحاتی را منتشر کرده که به‌نوعی عقب‌نشینی از سخنان جنجالی پیشینش است. در بخش‌هایی از این پست اینستاگرامی آمده است: «فیلم منتشرشده در فضای مجازی بخشی از نظرات این‌جانب درخصوص فرایند تایید صلاحیت‌ها در سال ۹۲ می‌باشد که ناقص بیان شده است. لازم به ذکر است شأن و منزلت شورای محترم نگهبان والاتر از آن است که بدین گونه در فضای مجازی مورد هجمه قرار گیرد. در آخر با توجه به اطلاعات دقیقی که دارم، شورای نگهبان به یک گزارش استناد نکرده و بعد از بررسی نهایی صلاحیت‌ها را اعلام می‌کنند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->