تور موسیقی عرفان طهماسبی به بوشهر رسید فصل دوم لایواکشن وان پیس (One Piece) به زودی آغاز می‌شود + زمان پخش رونمایی از پوستر «مجنون» در آستانه فروش چند میلیاردی + عکس آغاز پیش‌تولید سریالی با موضوع قاچاق دارو انتخاب امیر جعفری برای نقش فردوسی در «سی‌صد» نهایی شد چاپ دوم رمان «پرتگاه پشت پاشنه» راهی بازار کتاب شد | داستان جوانی که همه چیزش را داد تاعشق را تجربه کند اسپانیا میزبان جدید پروژه وودی آلن شد باشگاه نوجوانان رادیو جوان سه ساله شد تالار وحدت میزبان اجرای مشترک ارکستر ملی ایران و مختاباد شد تصویربرداری سریال «دو نیمه ماه» با حضور ۲۸۰ بازیگر در حال انجام است کال آف دیوتی (Call of Duty) بالاخره فیلم می‌شود «نردبان» به احترام محیط‌بانان روی آنتن می‌رود تحلیل «بچه مردم» و واکاوی «ایران‌هراسی در هالیوود» در «هفت» امشب (۹ آبان ۱۴۰۴) وکیل پژمان جمشیدی: موکلم وثیقه را خودش داده و ممنوع‌الکار نیست درخشش خبرنگاران شهرآرا در سومین جشنواره مطبوعات شرق کشور | شهرآرا، سرمایه فرهنگی مشهد است برگزیدگان جشنواره ملی عکس زعفران معرفی شدند + تصاویر برگزیده مناسبت‌ها و تقویم فرهنگی‌هنری امروز (شنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۴) مناسبت‌ها و تقویم فرهنگی‌هنری امروز (جمعه، ۹ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مجسمه فردوسی چقدر به چهره واقعی او شبیه است؟

  • کد خبر: ۷۰۸۳۰
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
  • ۲
مجسمه فردوسی چقدر به چهره واقعی او شبیه است؟
معروف است کمال الملک بسیار آرزو داشت روزی تصویری از فردوسی بکشد، اما هرچه می‌کشید مورد قبولش نبود، تا اینکه این دغدغه باعث شد شبی خواب ببیند. در حالت رؤیا و خواب دید که فردوسی پشت پنجره اتاقش آمده است و او را نگاه می‌کند.

شهرآرانیوز، معروف است کمال الملک بسیار آرزو داشت روزی تصویری از فردوسی بکشد، اما هرچه می‌کشید مورد قبولش نبود، تا اینکه این دغدغه باعث شد شبی خواب ببیند. در حالت رؤیا و خواب دید که فردوسی پشت پنجره اتاقش آمده است و او را نگاه می‌کند، این تصویر در ذهن کمال بود و بلافاصله فردا آن را با کیفیتی که در ذهن داشت، رسم کرد و که بعد‌ها نیز همان تصویر مبنای کار پیکرتراشان بود.


لبوفروشی در میدان فردسی که شبیه فردوسی بود

دکتر حسین بنایی نیز تعریف کرده است که «من دلم می‌خواست تصویری از فردوسی بکشم و هرچه فکر می‌کردم چه چیزی مناسب فردوسی است، برایم جا نمی‌افتاد، تا اینکه روزی از خیابانی که بعد‌ها به‌نام فردوسی در مشهد نام‌گذاری شد، عبور می‌کردم. مردی لبوفروش را دیدم و گفتم این باید فردوسی باشد، فوری چهره او را کشیدم و در خانه تکمیل کردم. این تصویر چندان با تصویر کمال‌الملک بیگانه نیست.

 

 

مجسمه فردوسی چقدر به چهره واقعی او شبیه است؟

نقاشی فردوسی از رسام ارژنگی

نقاشی رسام ارژنگی از فردوسی

رسام ارژنگی از نقاشان معروف ایرانی است که در مسکو درس هنر آموخته بود. او وقتی به ایران آمد، در تهران به دیدار کمال‌الملک رفت و ایده مجسمه‌ها و تابلو‌های فردوسی را پیشنهاد کرد. ارژنگی گفته که در سال۱۳۰۲ یک زرتشتی در یکی از خیابان‌های تهران قرائت‌خانه‌ای به‌نام فردوسی تأسیس کرده بود و از من خواست تصویر فردوسی را در مراسم افتتاح آن قرائت‌خانه به نمایش بگذارم. خودم نیز در آن مراسم شرکت کردم، از میرزاده عشقی نیز برای خواندن شعری به‌نام فردوسی دعوت کرده بودند که شعر را خواند، اما از کار من نام نبرد، من بعد از جلسه به او گفتم که شما باید از کار من یاد می‌کردید که عذرخواهی کرد. این نخستین تصویر از فردوسی بوده که تا مدت‌ها وجود داشته، اما بعد از بین رفته است، زیرا سقف گالری ارژنگی در یک بارندگی فرو می‌ریزد و همه آثار او از جمله تصویر فردوسی از بین می‌رود.

 

 

مجسمه فردوسی چقدر به چهره واقعی او شبیه است؟

تصویری بازسازی شده از نقاشی کمال‌الملک درباره فردوسی

 

تصویری که از روی نقاشی کمال‌الملک ماندگار شد

اما اولین‌بار میراث فرهنگی امروز، به ابوالحسن صدیقی، هنرمند معروف، پیشنهاد می‌کند که تندیسی از فردوسی تهیه کند و صدیقی که شاگرد کمال‌الملک بوده است و تصویر فردوسی را از کمال‌الملک دیده بود، با همان انگاره مجسمه‌ای می‌سازد و در تصویر فردوسی که اکنون معروف است و در میدان فردوسی تهران و آرامگاه فردوسی مشهد قرار داد، مبنای کار صدیقی قرار می‌گیرد.


دکتر محمدجعفر یاحقی در نشست مجازی « سرفرازی سردیس‌ها و تندیس‌ها»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۶
0
0
متن کوتاههههه
کارو
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
0
0
جالب است که شعرای غیرفارس زبان به خواب کسی نمی آیند و این داستانها فقط برای شعرایی پیش آمده که به فارسی شعر سروده اند!
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->