آموزش چند حرکت ورزشی ساده برای تمرین در خانه همه چیز در مورد لوزه سوم در کودکان شینا انصاری: اگر سازمان برنامه و بودجه اعتباری برای احیای دریاچه ارومیه در نظر دارد، اعلام کند اهدای اعضای بیمار مرگ مغزی مشهدی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ مهر ۱۴۰۴) چکاپ خودرو، راهی برای کاهش آلودگی هوا سلامت دست‌ها | پویش جهانی «شستن دست‌» برای ارتقای سلامت و ایمنی بدن مشهد، مقصد اول گردشگران خارجی | ورود حدود ۳.۵ میلیون گردشگر به کشور در نیمه اول سال ۱۴۰۴ + فیلم تشکیل پرونده قضایی برای مدیر یک مدرسه در قزوین به دلیل تنبیه بدنی دانش‌آموز خراسان رضوی، در صدر حوادث جاده‌ای | ثبت ماهانه ۸۰ نفر فوتی در جاده‌های استان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۳ مهر ۱۴۰۴) | از امروز مشهد سرد می‌شود کشف بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در مشهد از ابتدای مهر ۱۴۰۴ انتقاد نماینده مجلس به آموزش و پرورش | چرا از معلولان در وزارت استفاده نمی‌شود؟ راهکارهای آموزش و پرورش خراسان رضوی برای پوشش دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل | شناسایی بازماندگان هفتمی و دهمی چالش‌برانگیز است اجرای طرح ملی هفته ماموگرافی رایگان در سراسر کشور از ۲۶ مهرماه تا ۳ آبان‌ماه ۱۴۰۴ کاهش ۹ درصدی آمار ولادت‌ها در ۳ ماه نخست سال ۱۴۰۴ پلیس ۱۱۰ یک جوان مشهدی را از مرگ حتمی نجات داد + جزئیات رئیس دیوان عدالت اداری در مشهد: وجود چند نظر در یک موضوع خاص، احساس بی‌عدالتی ایجاد می‌کند چگونه پرخاشگری کودکمان را کنترل کنیم؟ هشدار اورژانس پیش‌بیمارستانی مشهد: سالمندان و بیماران قلبی و تنفسی از تردد غیرضروری خودداری کنند (۲۳ مهر ۱۴۰۴) رئیس سازمان محیط زیست: زنان روستایی اولین مدافعان طبیعت هستند شدیدترین آلودگی هوا در خراسان رضوی مربوط به خواف، تایباد و صالح‌آباد است + فیلم رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی: معوقات بازنشستگان در حال واریز است (۲۳ مهرماه ۱۴۰۴) آیا لایه سفید روی آب خیارشور‌های فله خطرناک است؟ ماجرای مشاهده دود در فرودگاه شهرکرد چه بود؟ (۲۳ مهر ۱۴۰۴) + جزئیات قاتلی که چند سال قبل تا پای چوبه دار رفته بود در بازسازی صحنه قتل تازه‌اش: من جانی نیستم! مستمری مهرماه ۱۴۰۴ بازنشستگان نفت به همراه ۳ مبلغ مناسبتی پرداخت شد خمیر دندان ایرانی بهتر است یا خارجی؟ اصلاح قانون مشاغل سخت و زیان‌آور نیازمند همکاری مجلس و تأمین اجتماعی گلایه خانواده‌ها از نحوه اجرای طرح جوانی جمعیت و خانه‌دارشدن | چالش زمین فرزند سوم
سرخط خبرها

یک رژیم متفاوت تابستانه | با گرمازدگی خداحافظی کنید

  • کد خبر: ۷۱۶۰۵
  • ۰۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱
یک رژیم متفاوت تابستانه | با گرمازدگی خداحافظی کنید
انگار صورتت را شسته‌ای و خیس است، اما خیس از عرق! آفتاب وسط سرت نشسته است و سایه‌ای هم برای فرار از داغی آن یافت نمی‌شود؛ با خودت می‌گویی کاش تمام تابستان، جمعه بود و تعطیل!

جانقربان | شهرآرانیوز- انگار صورتت را شسته‌ای و خیس است، اما خیس از عرق! آفتاب وسط سرت نشسته است و سایه‌ای هم برای فرار از داغی آن یافت نمی‌شود؛ با خودت می‌گویی کاش تمام تابستان، جمعه بود و تعطیل!

در این روزهایی که دمای هوا درحال رکوردزدن است، شاید شما هم به‌دنبال راه‌هایی برای فرار از گرمازدگی باشید؛ راه‌هایی که کمی تا قسمتی جان شما را خنک کند.

یک کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با شهرآرانیوز، راهکارهایی برای ما و شما که از گرما بی‌تاب شده‌ایم، بیان می‌کند. نسرین مرادی‌زاده راهکارهای زیر را پیشنهاد می‌کند:

آب را به خود زنجیر کنید

اگر بخواهیم خیلی واضح و راحت بگوییم، باید این‌طور مطرح کنیم که در فصل تابستان و گرما آن‌قدر مصرف مایعات به‌ویژه آب ضروری است که همیشه و همه‌جا باید یک بطری آب همراه داشته باشیم و آن را به خودمان زنجیر کنیم.

در فصول گرم چون تعریق زیاد است، باید آب بدن تأمین شود، همچنین آب کافی باعث کنترل فشارخون، گردش مناسب آن و کنترل ضربان قلب می‌شود.

برای نوشیدن آب به‌هیچ‌وجه خساست به خرج ندهید و در فصول گرم روزانه ۱۰ تا ۱۲لیوان را حتما میل کنید. اگر با طعم آب ارتباط خوبی ندارید، می‌توانید کمی آب‌لیمو به آن بیفزایید. همچنین اگر کمی هم خاکشیر به ظرف آب بیفزایید، بسیار عالی است، البته بدون شکر که باعث چاقی نشود.

ساعت۱۰ و ۱۶ را حذف کنید

تا حد امکان در ساعت‌های گرم از خانه خارج نشوید و زیر نور شدید خورشید نروید. نور شدید و گرما باعث گرمازدگی شما خواهد شد و حالاتی مانند سردرد، سرگیجه و تهوع را به‌همراه دارد. در این روزهای گرم در ساعات۱۰ و ۱۶ گرمای بیشتری داریم که توصیه می‌شود در این ساعت‌ها بیرون نروید و اگر قصد ورزش و پیاده‌روی هم دارید، آن را به ساعت‌های اولیه و آخر شب منتقل کنید.

غذاهای چرب را کنار بگذارید

غذاهای چرب در این فصل سال دشمن بدن شما هستند. روزهایی که قصد خروج از خانه را دارید، در وعده صبحانه، خامه، کله‌پاچه، سرشیر و کره مصرف نکنید و درکل دور شیرینی‌های تر خط بکشید. نان و پنیر و گردو می‌تواند برای این روزها پیشنهاد خوبی باشد، ضمن اینکه مصرف یک تا 2 قاشق عسل هم می‌تواند انرژی خوبی به شما بدهد. پیشنهاد می‌شود که اگر کارمند هستید و در هوای گرم به خانه برمی‌گردید، در وعده نهار نیز غذای پرچرب مصرف نکنید و ماست را با ترکیباتی مانند خیار، سیر یا نعناع سر سفره بیاورید. یادتان باشد که در مصرف خوراکی‌های سرد هم زیاده‌روی نکنید.

لباس‌های نخی و روشن بخرید

پیشنهاد دیگری که زیاد آن را نشنیده‌اید، استفاده از لباس‌های نخی با رنگ‌های روشن است. حتی اگر مجبور به پوشیدن لباس‌های تیره در محل کار هستید، لباس‌های زیرین را روشن بپوشید و روزانه این لباس‌ها را تعویض کنید و بشویید.

میوه فصل بخورید

اگر قیمت میوه‌های این فصل اجازه دهد، گزینه‌های خوب و سازگاری با گرما هستند و طبع سردی دارند. یک برش هندوانه، خربزه یا طالبی خنک دمای بدن را پایین می‌آورد و قند بدن را نیز کنترل می‌کند. دیگر میوه‌ها نیز مانند آلبالو، گیلاس، آلو سیاه یا زرد، هلو و شلیل هم خوراکی‌های خوبی هستند که در تعداد کم مانند ۵ تا ۷گیلاس یا یک عدد هلو در روز توصیه می‌شود. بهتر است بدانید که اگر در مصرف میوه‌ها زیاده‌روی کنید نیز چاقی سراغتان خواهد آمد.

دوش آب سرد را فراموش نکنید

دوش آب ولرم رو به سرد از ضروریات این فصل است. دوش علاوه بر خنک‌کردن بدن و سردی رگ‌ها باعث رفع بوی بد ناشی از تعریق نیز خواهد شد. با دوش‌گرفتن روزانه نه‌تنها به خود، بلکه با اطرافیانتان هم لطف بزرگی می‌کنید!

برنامه‌ریزی کنید

زندگی در فصل گرم مانند زندگی در تمام فصول نیازمند برنامه است. برای رفت‌وآمدها، خریدها، ورزش، لباس‌ها و خوردوخوراکتان در فصل گرما برنامه‌ریزی کنید و اجازه ندهید گرمای هوا شما را از فعالیت‌های روزانه باز دارد یا توان شما را هدف بگیرد و روی اعصابتان بیاید.

اگر گرمازده شدید...

درنهایت هم اگر با همه توصیه‌ها علائمی مانند سردرد، سرگیجه و تهوع دارید و ساعت زیادی زیر نور آفتاب و در دمای هوای بیش از ۳۰درجه بوده‌اید، به‌احتمال زیاد گرمازده شده‌اید. در این شرایط بهترین کار خنک‌کردن بدن با دوش آب ولرم و نوشیدن آب است. پاشویه با آب خنک هم توصیه می‌شود. چنان‌چه با این اقدامات مشکل رفع شد هیچ، ولی اگر همچنان علائم داشتید باید برای تجویز داروهای لازم به پزشک مراجعه کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->