نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

کاهش چشمگیر اهدای خون در زمان شیوع کرونا

  • کد خبر: ۷۷۹۹۵
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۲
کاهش چشمگیر اهدای خون در زمان شیوع کرونا
به گفته مدیرکل جذب و نگهداری سازمان انتقال خون ایران شیوع کرونا اهدای خون در کشور را ۸ درصد کاهش داد که البته این کاهش اهدای خون در بعضی از کشور‌ها به ۳۰ درصد هم رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بیتا ربانی ظهر امروز در بازدید از سازمان انتقال خون استان قزوین اظهار داشت: شیوع کرونا اهدای خون در کشور را در طول ۱۸ ماه اخیر ۸ درصد کاهش داد که البته این کاهش اهدای خون در بعضی از کشورها به ۳۰ درصد هم رسیده است. ضمن اینکه اپیدمی کرونایی میزان اهدای خون در همه دنیا را تا حدودی کاهش داده است.

وی اضافه کرد: با وجود ایجاد موج‌های چهارم و پنجم کرونا در سال جاری میزان اهدای خون در طول ۴ ماه ابتدایی سال ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. ضمن اینکه آمار اهدای ۴ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۸ که هنوز پای کرونا در میان نبود هم افزایش محسوسی داشته است.

ربانی ادامه داد: با توجه به افزایش یادشده در حوزه اهدای خون کشور ما دوباره رتبه اول منطقه در اهدای خون را به دست آورد و افت ایجادشده در سال‌ ۱۳۹۹ با افزایش اهدای خون در سال جاری جبران شد و دوباره به جایگاه نخست منطقه رسیدیم. ضمن اینکه با راه‌اندازی شبکه ملی خون‌رسانی مرزهای تأمین خون بین استان‌ها از بین رفته و شبکه ملی خون‌رسانی امکان ارسال بسته‌ها و محموله‌های خون را به همه استان‌ها مهیا کرده است.

فقط ۵ درصد اهداکنندگان زن هستند

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود میزان اهدای خون در میان زنان ایرانی را بسیار اندک دانست و گفت: در حال حاضر تنها ۵ درصد اهداکنندگان ما زن هستند؛ در حالی که در کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته این آمار به ۵۰ درصد هم می‌رسد. بنابراین برای افزایش مشارکت بانوان در حوزه اهدای خون طرح‌های اثرگذار و خلاقانه‌ای اجرا کنیم.

ربانی علت مشارکت پایین زنان در حوزه اهدای خون را باورهای نادرست فرهنگی توصیف کرد و افزود: متأسفانه باور اشتباهی از سوی بعضی از پزشکان در جامعه ترویج شده که اهدای خون زنان را به کم‌خونی دچار می‌کند که این باور غلط را باید با فرهنگ‌سازی و فعالیت‌های ترویجی رسانه‌ای و آگاهی‌بخش از میان ببریم.

وی ادامه داد: البته باید روش‌های جذب اهداکنندگان در میان بانوان را به روز کنیم و در این حوزه بنا داریم تا از تجربه‌های کشورهای موفق و پیشرفته در حوزه اهدای خون بهره بگیریم.

سن اهداکنندگان خون رو به افزایش است

مدیرکل برنامه‌ریزی، جذب و نگهداری سازمان انتقال خون ایران در ادامه بر لزوم استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی برای جلب مشارکت مردم در حوزه اهدای خون تأکید کرد و گفت: پیشتر برای تشویق مردم به اهدای خون از ورزشکاران و هنرمندان کمک می‌گرفتیم؛ در حالی که امروز باید از ظرفیت همه اقشار برای ترویج فرهنگ اهدای خون استفاده کافی کنیم.

ربانی تصریح کرد: متأسفانه سن اهداکنندگان خون در کشور ما رو به افزایش است و به همین جهت باید به فکر تشویق افراد جوان برای اهدای خون باشیم و در این راه از ارائه طرح‌های ایده‌محور و خلاقانه استقبال می‌کنیم. البته در حوزه اهدای خون جلب رضایت اهداکننده برای ما بسیار مهم است و به عنوان هدف نهم سازمان انتقال خون ایران مطرح شده است.

 

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->