تداوم روند کاهش قیمت طلا در مشهد (۶ اسفند ۱۴۰۳) سرازیر شدن پول حقیقی‌ها به بورس | شاخص کل ۵۶ هزار واحد مثبت شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) سبد معیشت ۲۳ میلیون تومانی کارگران واقعی نیست | هزینه‌های زندگی بیش از ۴۰ میلیون تومان است قیمت طلا در بازار‌های جهانی امروز (۶ اسفند ۱۴۰۳) چند؟ قیمت منطقی هر شانه تخم‌مرغ اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) گوشت، برنج، شکر و مرغ تنظیم‌بازار از شنبه آینده (۱۱ اسفند ۱۴۰۳) در مشهد توزیع می‌شود آفت نمایشگاه‌های مبلمان برای مبل‌سازان مشهدی | دلالان نمایشگاه‌های مبل مشهد را قبضه کردند قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۶ اسفند ۱۴۰۳) | افت قیمت در بازار طلا و سکه معافیت انواع گوشت و فراورده‌های آن از مالیات بر ارزش افزوده | قیمت گوشت کاهش می‌یابد وزیر جهاد کشاورزی: هیچ کمبودی در تأمین کالا‌های اساسی وجود ندارد کارخانه‌های روغن خوراکی خراسان رضوی در سراشیبی تعطیلی پیش‌بینی عضو کمیسیون تخصصی طلای اتاق اصناف ایران از قیمت طلا تا شب عید ۱۴۰۴ دومین عرضه‌اولیه این هفته اعلام شد | چهارشنبه (۸ اسفند ۱۴۰۳) منتظر عرضه‌اولیه «آلومینا» باشید + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد اعلام شد (۶ اسفند ۱۴۰۳) | گوجه‌فرنگی و بادمجان چند؟ سهم افزایش حقوق کارگران در تورم کمتر از ۱۳درصد است کدام قطعات سکه در حراج‌ها طرفدار بیشتری دارد؟ (۶ اسفند ۱۴۰۳) قیمت تمام‌شده ساخت مسکن به ۲۵ میلیون تومان رسید (اسفند ۱۴۰۳) مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو
سرخط خبرها

واکسیناسیون اشتغال یا بیماری تعطیلات؟

  • کد خبر: ۷۸۵۶۰
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
واکسیناسیون اشتغال یا بیماری تعطیلات؟
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی

تجربه زیستن در عصر کرونا و تعطیل‌کردن نیم بند و قرنطینه شکننده نشان داد که تمرکز سیاست‌های مهار این ویروس با تکیه بر تعطیلات بیشتر به زیان مردم و اقتصاد بوده است و ضرورت دارد رویکرد دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا به تسریع در واکسیناسیون تغییر کند. در هفته‌های گذشته اولویت‌های تزریق واکسن تا حدودی تغییر کرده و بیشتر مطالبات صنفی و شغلی حاکم شده است. دراین میان در برنامه واکسیناسیون به کارگران جامعه به عنوان خط مقدم جبهه اقتصادی برای سرپانگه‌داشتن تولید، کمتر توجه شده است و ایمن سازی بازار اشتغال از این مسیر همچنان برمبنای گزینه اولویت‌های سنی انجام می‌شود.


چرا تسریع در واکسیناسیون کارگران ضرورت دارد؟ حقیقت این است که تعطیل‌کردن واحد‌های تولیدی و خدماتی بیشترین ضربه را به معیشت آن‌ها و پایداری بازار کار و تولید کشور وارد کرده است و آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که بازار کار ایران از زمان شیوع کرونا بیشترین آسیب را متحمل شده است. دولت نیز بودجه‌ای برای حمایت مالی از جامعه بزرگ کارگری و صیانت از اشتغال در برابر حملات کرونا ندارد.

 

از این نظر کندشدن موتور رشد اقتصادی ایران به مثابه پاشنه آشیل در وعده‌ها و برنامه‌های اقتصادی دولت و تحقق مطالبات فعالان بازار کار عمل خواهد کرد. از سوی دیگر جامعه کارگران و شاغلان کشور به علت تنگنای معیشتی بیشترین آسیب را از روبه‌روشدن با کرونا می‌بیند؛ آن‌ها در تأمین هزینه‌های درمان و بهداشت و سلامت کم توان شده اند.

 

افزون بر این، هر نیروی کار در بخش‌های تولیدی و خدماتی به علت تضعیف قدرت خرید در برابر تورم، در صورت ابتلا به کرونا با خطر تزلزل در معیشت خانوار روبه‌رو می‌شود. دست کم به‌همین دلیل ضرورت دارد واکسیناسیون کارگران و شاغلان در اولویت قرار گیرد و بازار شکننده کار از پیامد‌های کرونا در امان بماند.


نکته دیگر اینکه تغییر رویکرد در واکسیناسیون بنا به درخواست‌های صنفی و کم توجهی به فعالان بازار کار در بخش‌های تولیدی و خدماتی، از یک سو هزینه تولید و قیمت تمام شده کالا‌ها و خدمات را افزایش می‌دهد و نوعی احساس تبعیض را تقویت می‌کند. البته ناگفته نماند که تأخیر در واکسیناسیون فعالان بخش اقتصادی به ویژه کارگران و ایمن سازی بنگاه‌های اقتصادی و بازار کار تهدیدی علیه بهداشت کار به‌عنوان یکی از بدیهی‌ترین حقوق کارگران خواهد بود.

 

افزون بر این، هزینه نهایی این تأخیر را دولت خواهد داد، زیرا از یک سو ناچار است بودجه بیشتر به بخش بهداشت و درمان تزریق کند و از سوی دیگر این احتمال جدی وجود دارد که درآمد‌های مورد انتظار دولت از محل مالیات‌ها نیز به سبب توقف یا کندشدن فعالیت‌های اقتصادی محقق نشود.


در سال جهش تولید، پشتیبانی از نیروی کار و برداشتن موانع یک ضرورت است و چه ضرورتی مهم‌تر از واکسیناسیون اقتصاد و صیانت از بازار کار و تقویت امنیت شغلی کارگران در برابر حملات کرونا. انتظار می‌رود دولت سیزدهم به این اولویت توجه ویژه نشان دهد و کارگران را دریابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->