پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

تعطیلی دوباره مدارس، افت ۶۰ درصدی فروش لوازم‌تحریر را به‌دنبال دارد

  • کد خبر: ۷۹۳۴۷
  • ۱۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۴
تعطیلی دوباره مدارس، افت ۶۰ درصدی فروش لوازم‌تحریر را به‌دنبال دارد
تعطیلی مدارس برای دومین سال متوالی افت ۶۰ درصدی فروش لوازم‌تحریر را به‌همراه خواهد داشت و احتمالا باعث خروج ۲۰ درصدی اصناف از این صنف خواهد شد.

طنین همتی|شهرآرانیوز، امسال دومین سال متوالی است که بازگشایی مدارس تحت تاثیر کرونا در ابهام است. از طرفی، تولیدکننده و واردکننده تا زمانی که از این بازار مطمئن نشوند، اقدام به تولید و واردات نخواهند کرد.

دبیر اتحادیه صنف کتب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد درباره وضعیت بازار نوشت‌افزار تحت‌تأثیر کرونا و کاهش تقاضا اظهار کرد: شاهد ۵۰ تا ۶۰ درصد افت فروش لوازم‌تحریر بودیم و حتی در بعضی از اقلام این عدد به ۷۰ درصد هم رسید. اگر قرار بر این باشد که مدارس باز نشوند، این وضعیت ادامه خواهد داشت. چه‌بسا اصنافی که در این مدت به مشاغل دیگر روی آوردند هم با این اتفاق اقدام به ابطال پروانه کسب خود کنند.


کسادی در صنف نوشت‌افزار، تورم واقعی را در این صنف رقم نزد

علی روان در ادامه گفت: در یک سال گذشته حدود ۱۰ درصد صنف کتب و نوشت‌افزار پروانه کسبشان را باطل کردند و رسما از این صنف خارج شدند. در کنار این موضوع حدود ۲۰ درصد اصنافی را داریم که تعطیل‌اند و موقت و تا بهترشدن وضعیت و بازگشایی مدارس به مشاغل دیگر مشغول شده‌اند و پروانه کسبشان را باطل نکرده‌اند.

به گفته وی، در یک سال گذشته که مدارس حضوری نبود و به‌صورت مجازی برگزار شد، در بحث لوازم‌تحریر پیرو خیلی از کالا‌های دیگر در یک سال گذشته تورم داشتیم، اما به‌دلیل اینکه این بازار تقاضای آن‌چنان نداشته، تورم واقعی که حدود ۴۰ درصد است، رقم نخورده است. حتی بعضی از کسبه با قیمتی کمتر کالای خود را فروختند تا حداقل سرمایه‌شان برگردد.

 

حذف توزیع کتب درسی از اصناف، تیر خلاصی به این صنف

دبیر اتحادیه صنف کتب، نوشت‌افزار و صحاف مشهد با بیان اینکه صنف نوشت‌افزار در سال‌های اخیر به دلایل مختلف ضعیف بود، اما در یک‌سال‌ونیم گذشته تحت‌تأثیر شیوع کرونا بسیار ضعیف‌تر شد، اضافه کرد: در کنار این مسئله، برخی اقدامات آموزش‌وپرورش نیز تیر خلاص به این صنف زد. برای مثال حذف توزیع کتب درسی از طریق اصناف و حذف سود جزئی که پیش‌تر از این طریق نصیبشان می‌شد. آموزش‌وپرورش خودش فروش کتاب را در دست گرفت و همین سود حداقلی را هم از این صنف گرفت.

 

احتمال کمبود در برخی اقلام لوازم‌تحریر با بازگشایی مدارس

این تولیدکننده لوازم‌تحریر تصریح کرد: حدود ۴۰ درصد لوازم‌تحریر ما وارداتی است. اتفاق دیگر در یکی‌دو سال گذشته افتاد؛ در زمان کرونا واردکنندگان کالایی وارد نکردند و هرچه که در بازار است، مربوط به سال ۹۸ است. اکنون هم که در سال ۱۴۰۰ هستیم، به این دلیل که وضعیت بازگشایی مدارس مشخص نیست، بسیاری از واردکنندگان بازهم کالا وارد نکردند. اگر مدارس به‌صورت حضوری باز شود، پیش‌بینی می‌شود برخی کالا‌ها که بیشتر جنبه جانبی و آموزشی دارد، کمیاب شود.

 

واردکنندگان لوازم‌تحریر تولیدکننده شدند

روان ابراز کرد: خبر خوش اینکه در در ۳ سال گذشته به‌دلیل مشکلاتی که در بحث واردات بود، خیلی از واردکنندگان به تولیدکننده تبدیل شدند و با ورود ماشین‌آلات، این صنعت را در دست گرفتند. حدود ۶۰ درصد بازار لوازم‌تحریر در دست تولیدکننده داخلی است و مشکلی از این نظر نداریم.

 

دولت هیچ کمکی به این صنف در زمان کرونا و تعطیلی مدارس نکرد

به گفته دبیر اتحادیه، در یک‌سال‌ونیم گذشته دولت هیچ کمکی به این صنف نکرد. ما انتظار کمک مالی و یارانه‌ای هم نداشتیم. دولت تمام حق و حقوق خود ازجمله مالیات را با ۲ ماه تأخیر از اصناف گرفت و هیچ کمکی هم به اصناف نکرد. اصناف هم مجبورند با همین وضعیت و کسادی بازار و حمایت‌نشدن از سوی دولت این شرایط را تحمل کنند.

وی درباره فروش آنلاین اصناف در این حوزه گفت: در یک سال گذشته فروش آنلاین بخش عمده‌ای از همکاران ما بهتر و بیشتر و همین باعث شد خیلی از همکاران ما ساختار فروششان را تغییر بدهند که هم به نفع مصرف‌کننده و هم تولیدکننده بود.

وی در پایان تأکید کرد: واردکننده زمانی می‌تواند کالا وارد کند که از تقاضا در بازار مطمئن باشد و وقتی مطمئن نیست که بازار باز شود، چرا باید جنس وارد کند. همکاران ما در یک سال گذشته آن‌قدر ضرر کردند که دیگر در این شرایط رغبتی برای تولید و ریسک در تولید و واردات ندارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->