توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات ارزان در فروشگاه‌ها، روستا بازار‌ها و غرف سازمان تعاون روستایی عراقچی: سه کشور اروپایی مشروعیت حقوقی و سیاسی برای فعال‌سازی سازوکار‌های برجام را از دست داده‌اند ۶۶ درصد صهیونیست‌ها از آینده «اسرائیل» ناامید شده‌اند کالابرگ دهک‌های پرداخت‌نشده بزودی واریز می‌شود رهبر انصارالله: دو میلیارد مسلمان صرفاً تماشاگر گرسنگی شدید در غزه هستند ویدئو| توضیحات وزیر نفت درباره ماجرای بنزین ماشین رئیس‌جمهور ویدئو| سیر تا پیاز مکانیزم ماشه دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت: مردم از خبرنگار‌ها زودتر خبر‌ها را دارند+ فیلم کشتار دام‌های مولد در کمیسیون کشاورزی مجلس بررسی می‌شود المیادین: مذاکرات ایران با نمایندگان تروئیکا، در هفته آینده برگزار می‌شود (۲۹ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان: بحران آب از آنچه امروز درباره آن صحبت می‌شود، جدی‌تر است درگیری‌ها در السویداء در جنوب سوریه ازسر گرفته شد گزارش آکسیوس از اختلاف ترامپ و نتانیاهو درباره جنگ سوریه تنش‌های ترامپ با رئیس بانک مرکزی آمریکا ادامه دارد آیا تهران اول مرداد ۱۴۰۴ تعطیل است؟ درخواست دروزی‌ها برای خروج تمامی نیرو‌های الجولانی از السویداء صدور کیفرخواست پرونده کوروش کمپانی+ جزئیات (۲۹ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست پرونده کوروش کمپانی+ جزئیات (۲۹ تیر ۱۴۰۴) کرملین: پوتین و لاریجانی دیدار کردند (۲۹ تیر ۱۴۰۴) روسیه برای ادامه مذاکرات صلح اوکراین اعلام آمادگی کرد غذای فاسد کار دست نتانیاهو داد معاون اول رئیس جمهور به محتکران کالاها هشدار جدی داد فارین افرز: ایران تنها کشوری است که یک قدرت هسته‌ای را به‌شدت هدف قرار داد دستور رئیس‌جمهوری به ۳ وزیر در زمینه امنیت غذایی ایران درباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، در شورای امنیت گزارش رسمی ثبت کرد وزیر نیرو بابت مشکل آب از مردم عذرخواهی کرد + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: تعامل توأم با رفاقت، رمز پیروزی در جبهه فرهنگی است | ضرورت حفظ و تحکیم انسجام اجتماعی
سرخط خبرها

بازیگران کلیدی دولت طالبان + بیوگرافی

  • کد خبر: ۷۹۹۴۸
  • ۱۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۹
بازیگران کلیدی دولت طالبان + بیوگرافی
سه شنبه طالبان اسامی اعضای دولت جدید را اعلام کرد این درحالی است که در کابینه جدید برخلاف تعهد رهبران طالبان از دولت فراگیر خبری نیست و این کابینه سیاسی تقریبا از یک قوم است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یورو نیوز عربی در گزارشی به معرفی اجمالی اسامی برجسته دولت طالبان در افغانستان پرداخت.

 

محمد حسن آخوند

سرپرست نخست‌وزیری جدید افغانستان که از قندهار است، از نزدیک‌ترین افراد و مشاور سیاسی ملاعمر بنیانگذار طالبان بود که در سال ۲۰۱۳ درگذشت. وی همچنین در اولین دولت طالبان معاون وزیر خارجه و والی ولایت قندهار بود.

 

محمد حسن آخوند که نام وی در فهرست تحریم‌های شورای امنیت مربوط به "اقدامات و فعالیت‌های طالبان" قرار دارد، به عنوان یکی از "موثرترین رهبران طالبان" شناخته می‌شود.

 

عبدالغنی برادر

مقام دوم را در دولت جدید به عهده خواهد گرفت و بنیانگذار جنبش طالبان به همراه ملاعمر است. گفته می‌شود که وی پس از مداخله آمریکا و سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱، بخشی از گروه کوچکی از شورشیان بود که مایل به امضای توافق برای به رسمیت شناختن دولت جدید کابل بود اما واشنگتن این ابتکار را رد کرد و فصل جدیدی از جنگ را آغاز کر که ۲۰ سال به طول انجامید.

 

برادر زمانی که در سال ۲۰۱۰ در کراچی پاکستان دستگیر شد، فرمانده نظامی طالبان بود. وی در سال ۲۰۱۸ تحت فشار واشنگتن آزاد شد و سپس در قطر به عنوان رئیس دفتر سیاسی جناح‌های طالبان تعیین شد.

 

برادر مذاکرات دوحه با آمریکایی‌ها را رهبری کرد که منجر به خروج نیروهای خارجی از افغانستان شد. وی دو روز پس از قدرت گرفتن طالبان به استان قندهار در افغانستان بازگشت و سپس به کابل رفت.

 

عبدالسلام حنفی

معاون دیگر نخست‌وزیر جدید که نام وی نیز در لیست سیاه سازمان ملل قرار دارد. او معاون وزیر آموزش و پرورش در اولین دولت طالبان بود که ورود دختران به مدرسه را ممنوع کرد و ممنوعیت سفر سازمان ملل برای وی لغو شد تا بتواند به عنوان بخشی از تیک مذاکرات سیاسی دوحه در مذاکرات شرکت کند.

 

پس از برکناری طالبان از قدرت در سال ۲۰۰۱، وی ایالت جوزجان (شمال) را که تحت کنترل جنبش بود تصاحب کرد و شورای امنیت سازمان ملل متحد او را متهم به مشارکت در تجارت مواد مخدر کرد.

 

الحاج ملا سراج الدین حقانی

وی سرپرست وزارت کشور در کابینه دولت طالبان را عهده‌دار خواهد بود. ملا سراج الدین پسر جلال الدین حقانی از فرماندهان سرشناس طالبان است که رهبری شبکه حقانی را بر عهده داشت.

 

واشنگتن شبکه حقانی را که پدر سراج الدین آن را تاسیس کرد "تروریستی" خواند و همواره آن را یکی از خطرناک‌ترین گروه‌هایی می‌دانست که با نیروهای افغان و ناتو طی دو دهه گذشته می‌جنگید.

 

اف‌بی‌آی برای ارائه هرگونه اطلاعاتی که منجر به دستگیری سراج الدین حقانی شود، مبلغ پنج میلیون دلار پاداش تعیین کرده است. شبکه حقانی به استفاده از عناصر انتحاری معروف است و بیشتر حملات خشونت‌آمیز در افغانستان در سالهای اخیر به این شبکه نسبت داده می‌شود.

 

این شبکه همچنین متهم به ترور برخی از مقامات ارشد افغانستان و گروگان گیری غربی‌ها و آزادی آنها در ازای دریافت فدیه یا آزادی افغان‌ها است؛ مانند بوئی برگدال، سرباز آمریکایی که پنج سال توسط شبکه حقانی اسیر شده بود و در سال ۲۰۱۴ در ازای آزادی پنج زندانی افغان در زندان گوانتانامو، آزاد شد.

 

مولوی محمد یعقوب مجاهد

که به عنوان سرپرست وزارت دفاع در دولت طالبان تعیین شده، پسر ملاعمر است. او رئیس کمیته نظامی طالبان است که جهت‌های استراتژیک در جنگ علیه دولت افغانستان را تعیین می‌کرد. روابط او با پدرش که به عنوان رهبر طالبان مورد احترام بود، او را به یک شخصیت متحد در یک حرکت بزرگ تبدیل کرده است.

 

اما نقش دقیق او در جنبش طالبان هنوز محل بحث است و برخی تحلیلگران معتقدند انتصاب وی به عنوان رئیس کمیته نظامی این جنبش در سال ۲۰۲۰ یک حرکت کاملاً نمادین بود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->