قتل هولناک یک زن با ضربات چاقو در مشهد | آیا انگیزه قتل سرقت النگوهای مقتول بود؟ دستگیری «شبح مرگ» در مشهد؛ سرنوشت شوم انتقام‌جوی ۲۶ ساله پس از دو دهه توهم! درمان گرمازدگی حدود ۳۰۰۰ زائر اربعین در خاک ایران | انتقال ۶۷ نفر از زائران از عراق به کشور بهترین هتل های استانبول برای سفرهای خانوادگی؛ تجربه اقامتی راحت و امن نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است
سرخط خبرها

آیا کرونا به شکاف طبقاتی دامن زده است؟

  • کد خبر: ۸۱۱۴۸
  • ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۲
آیا کرونا به شکاف طبقاتی دامن زده است؟
کرونا شاید در انتقال عادل بود، ولی در خیلی چیز‌های دیگر نه. این ویروس باعث شد شکاف طبقاتی اقشار مختلف مردم بیشتر از گذشته آشکار شود. دوگانه آن‌هایی که توانستند هنگام مریضی مدت‌ها در خانه بمانند و استراحت کنند و نگران وضع مالی خودشان نباشند در مقابل کسانی که کرونا باعث تعطیلی کاروکاسبی شان شد.

گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ بعد از همه گیری کرونا یک جمله بین مردم دهن به دهن می‌چرخید. اینکه «کرونا عادل است.» فقیر و غنی نمی‌شناسد، هرکسی بی احتیاطی کند گرفتارش می‌شود، اما کرونا شاید در انتقال عادل بود، ولی در خیلی چیز‌های دیگر نه. این ویروس باعث شد شکاف طبقاتی اقشار مختلف مردم بیشتر از گذشته آشکار شود. دوگانه آن‌هایی که توانستند هنگام مریضی مدت‌ها در خانه بمانند و استراحت کنند و نگران وضع مالی خودشان نباشند در مقابل کسانی که کرونا باعث تعطیلی کاروکاسبی شان شد و ناچار شدند در روز‌های قرنطینه کار کنند و باعث انتقال ویروس به دیگر اعضای خانواده شوند. از طرف دیگر، حتی موقع ابتلا و طی کردن فرایند بهبودی، خورد و خوراک و تأمین کالا‌های اساسی زندگی هم شکاف طبقاتی به وضوع دیده می‌شد و در برخی مواقع به اوج خودش می‌رسید.

روزنامه «شرق» در گزارش مفصلی همراه با گفتگو با دکتر احمد بخارایی، جامعه شناس ایرانی، این موضوع را بررسی کرده است. او گفته: «افرادی که مجبورند به دلایلی در جامعه حضور پیدا کنند، جبر اجتماعی و اقتصادی به این مسئله منجر می‌شود، همان طور که می‌دانید جایی هم در این مدت وجود نداشت تا به این افراد در زمان شیوع کرونا درآمد ماهانه بدهد تا به دلیل خطر ابتلا و رعایت قوانین در خانه بمانند.»

بخارایی گفته در برخی از کشور‌ها حتی افراد مجاز به فعالیت اقتصادی هم گاه به دولت اعلام کردند که ترجیح می‌دهند در خانه بمانند و تحت پوشش حمایت اقتصادی ۸۰ درصد دولت قرار گرفتند، اما در روز‌های اوج شیوع کرونا این اقشار آسیب پذیر بودند که ناچار شدند برای گذران زندگی روزمره فعالیت بیشتری داشته باشند و نتوانستند مقررات مربوط به کرونا را رعایت کنند.

بخارایی گفته: «مثلا فردی که یک کاسب جزء است، با وسیله نقلیه کار می‌کند یا دست فروش است، کاملا در معرض ابتلا قرار دارد، ولی در این شرایط باید برای زنده ماندن در جامعه حضور داشته باشد و برخی از قوانین مربوط به محدودیت‌های کرونا را هم زیر پا بگذارد.»

این جامعه شناس ایرانی البته با این مسئله که کرونا دلیل اصلی شکاف اجتماعی در بین طبقات مختلف مردم شده، مخالف است و اعتقاد دارد این شکاف نه حالا که بعد از سال‌های جنگ به وجود آمده است: «به نظر می‌رسد این دوقطبی شدن‌ها در حوزه‌های مختلف حالا بیشتر از قبل به نمایش درآمده است؛ یعنی آنچه پنهان بود بیشتر عرض اندام کرده و به واسطه کرونا بیشتر گردوغبارهایش کنار رفته و خود واقعی اش مشخص‌تر شده است.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->