شعاری که دارد به صاحبانش برمی‌گردد مجروح شدن ۸ غیرنظامی در پی حملات آمریکا به یک منطقه مسکونی در پایتخت یمن (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهباز شریف از اعلام آمادگی ایران برای کمک به تنش‌زدایی میان پاکستان و هند استقبال کرد پیام تسلیت و همدردی امیر قطر با رئیس جمهور در پی انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عربستان: آماده کمک به برادران ایرانی هستیم پزشکیان: صلح و اعتماد، گم‌شده‌های امروز بشر هستند قتل نمازگزاری در فرانسه با ده‌ها ضربه چاقو واکنش ترامپ به حملات اخیر روسیه به کی‌یف یمن به ۲ هدف راهبردی در یافا و عسقلان و ناو‌های آمریکایی حمله پهپادی کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) با تحلیل شرایط، احساسی عمل نکنیم توضیحات عراقچی در پایان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا+ فیلم زمان و مکان دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد دور سوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه امدادرسانی برای حادثه انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور رئیس جمهور پزشکیان برای بررسی وضعیت و علل حادثه بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی درباره دیدار با ترامپ: «بسیار نمادین» بود و می‌تواند «تاریخی» شود بقائی از ادامه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در فضای جدی خبرداد توضیحات بقائی درباره جزئیات دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا کورسک روسیه آزاد شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله پهپادی ارتش ترکیه به شمال عراق (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین درباره ادامه مذاکرات (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهادت ۵۶ فلسطینی در غزه | شمار شهدا به ۵۱ هزار و ۴۹۵ نفر رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به پایگاه هوایی صهیونیست‌ها (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست دستور ویژه وزیر کشور به استاندار هرمزگان در پی انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین پیشنهاد حماس برای تحقق آتش‌بس ۵ ساله در غزه تظاهرات مردم آلمان در محکومیت کشته‌شدن جوان سیاه‌پوست به دست پلیس جان کری: ترامپ به دنبال صلح بین اوکراین و روسیه است
سرخط خبرها

نمایندگان آمریکا با طالبان دیدار کردند | زلمی خلیلزاد غایب دیدار دوحه

  • کد خبر: ۸۳۲۷۷
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵
نمایندگان آمریکا با طالبان دیدار کردند | زلمی خلیلزاد غایب دیدار دوحه
خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام ارشد امریکایی گزارش کرده است که یک هیأت آمریکایی نخستین بار پس از خروج آمریکا و سقوط افغانستان با نمایندگان ارشد طالبان در دوحه، پایتخت قطر دیدار می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این دیدار که اولین ملاقات رودررو در سطح بالا از زمان خروج نیرو‌های امریکایی از افغانستان و تصرف این کشور توسط طالبان است، قرار است امروز و فردا (شنبه و یک‌شنبه) در دوحه انجام شود.

مقام‌هایی که نامی از آن‌ها برده نشده به رویترز گفته‌اند که «تام وست»، معاون نماینده‌ وزارت خارجه و «سارا چارلز»، مقام ارشد بشردوستانه اداره توسعه‌ای آمریکا (USAID) در ترکیب هیأت امریکایی حضور دارند.

زلمی خلیل‌زاد، نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای صلح افغانستان که نزدیک به دو سال مذاکرات با طالبان را رهبری کرد، در این دیدار حضور نخواهد داشت.

از طرف طالبان نیز شماری از اعضای کابینه در دیدار حضور خواهند داشت. امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ی طالبان روز گذشته در رأس هیأتی از طالبان عازم دوحه شد.

طبق گزارش رویترز، هیأت امریکایی طالبان را تحت فشار قرار خواهد داد تا از خروج ایمن شهروندان امریکایی و دیگران از افغانستان اطمینان دهند و مارک فرریش، شهروند ربوده‌شده‌ی امریکایی نیز آزاد شود.

رویترز در ادامه نوشته است که اولویت دیگر این است که در این دیدار تأکید خواهد شد تا طالبان به تعهدات‌شان پایبند بمانند و اجازه ندهند که افغانستان دوباره به لانه‌ی امن القاعده و یا دیگر افراط‌گرایان تبدیل شود.

رویترز گفته است که هیأت امریکایی همچنین از طالبان خواهد خواست تا دسترسی به کمک‌های بشردوستانه را تسهیل کند؛ زیرا افغانستان با چشم‌انداز «واقعا شدید» مواجه است و احتمال دارد نتواند از «رکود اقتصادی» جلوگیری کند.

یکی از مقام‌های ارشد دولت امریکا به رویترز گفته است که این جلسه در مورد به رسمیت شناختن و یا دادن مشروعیت به طالبان نیست، بلکه هر گونه مشروعیتی باید از طریق اقدامات خود طالبان به‌دست آید.

این مقام تأکید کرده است: «این ملاقات در ادامه‌ی تعاملات عملگرا با طالبان است که بر موضوعات مربوط به منافع حیاتی ملی امریکا تأکید کرده‌ایم.»

در گزارش رویترز آمده است که هیأت امریکایی طالبان را تحت فشار قرار خواهد داد تا به حقوق همه افغان‌ها، از جمله زنان و دختران احترام بگذارند و یک دولت فراگیر با حمایت گسترده تشکیل دهند.

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->