جانقربان | شهرآرانیوز- پنیر از آندست خوراکیهایی است که در سفره هر روز ما ایرانیها اگر نباشد، روز در میان آن را در سفره جا میدهیم و در کنار نان داغ، گوجهفرنگی و خیار و البته اگر جیبمان اجازه بدهد، با کمی گردو از آن بهعنوان صبحانه و حتی گاهی شامی سبک استفاده میکنیم.
خانمهای هنرمند میدانند که درستکردن یک پنیر خوشمزه خانگی نهتنها کار مشکلی نیست، بلکه با صرف کمتر از یک ساعت زمان میتوان به نفع جیب خانواده هم کار کرد و با قیمتی بسیار کمتر از محصولات بازاری، در خانه پنیرهایی با طعمهای مختلف درست کرد و با اطمینان کامل از سلامت آن بدون هیچ مواد افزودنی، پنیری سالم در منزل میل کرد.
برای درستکردن یک پنیر خوشمزه به چند کیلو شیر، چند قاشق ماست، اگر نبود چند قاشق سرکه سفید نیاز دارید. برای اولینبار از آنجایی که درحال تجربهکردن هستید، بهتر است یک کیلو شیر را امتحان کنید. برای یک کیلو شیر شما به 4 قاشق ماست یا 3 قاشق سرکه سفید نیاز دارید.
ابتدا بگذارید شیر جوش بیاید. برای درستکردن شیر باید ماست را اصطلاحا ببرانیم. این کار را با چند قاشق ماست و سرکه انجام میدهیم. درحالیکه شیر میجوشد، زیر آن را کم کنید و برای یک کیلو شیر 4 قاشق ماست یا 3 قاشق سرکه سفید به شیری که روی گاز است بیفزایید و هم بزنید تا شیر بریده و گلولهگلوله شود. در همین مرحله مقداری نمک به اندازهای که تمایل دارید پنیر شما طعم شوری بگیرد، بیفزایید. کسانی که پنیرهای طعمدار دوست دارند، میتوانند در همین مرحله طعمی مانند زیره یا سبزیجات را به پنیرشان بیفزایند. بهعنوان مثال مقداری زیره یا مقداری شوید به آن بیفزاید.
زیر گاز را خاموش کنید و مایعی را که داخل قابلمه است، در دستمال یا کیسه تمیزی که از قبل آماده کرده و
داخل صافی گذاشتهاید، بریزید. در این مرحله میخواهیم آب پنیر را بگیریم و بگذاریم که خودش را بگیرد و سفت شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که حتما آبی را که از صافی رد میکنید، نگه دارید تا بعد بهعنوان آب پنیر استفاده کنید و پنیرتان را برای نگهداری در داخل یخچال در آن بخوابانید.
بعد از اینکه مایع را داخل کیسه ریختید، کمی آن را ورز دهید تا چسبندگی مواد بهتر و یکدستی آن بیشتر شود. در کیسه را ببندید و روی آن وسیله سنگینی مانند هاونگ بگذارید و بهمدت چهارپنج ساعت به آن دست نزنید تا سفت شود. این نکته را مدنظر داشته باشید که مایع پنیر را خیلی نازک و یا خیلی ضخیم داخل کیسه نریزید و با حدود قطر یک سانت آن را پهن کنید. بعد از چهارپنج ساعت پنیر شما دقیقا به همان شکلی درمیآید که آن را پهن کرده بودید.
بعد از زمان اعلامشده سراغ دستپختتان بروید و از محصول بینظیری که تولید کردهاید لذت ببرید. قالب پنیر را از کیسه بیرون بیاورید و آن را برش بزنید. بسته به میزان شوری مورد علاقهتان میتوانید آبی را که از قبل نگه داشته بودید، نمک بزنید و پنیر را داخل آن بخوابانید. توجه کنید که حتما روی سطح پنیر باید با آب پوشانده شود و آن را در ظرفی درپوشیده در یخچال نگهداری کنید.
اگر از میزان شوری پنیرتان آگاهی ندارید، میتوانید کمی از آن بچشید. این پنیر بهدلیل اینکه هیچ مواد افزودنی صنعتی در خود ندارد تا چند هفته داخل یخچال میماند، اما پیشنهاد ما این است که کم درست کنید و تازهبهتازه میل بفرمایید.