معاون وزیر آموزش و پرورش: مشایعت حماسی مردم چشم دشمنان انقلاب و ایران را کور کرد حضور رئیس سازمان محیط زیست در مراسم تشییع پیکر شهدای اقتدار در تهران مهلت ثبت‌نام فرهنگیان در سامانه نقل و انتقالات تمدید شد (۷ تیر ۱۴۰۴) ۳ کشته و ۵ مصدوم در تصادف دو خودرو سواری در اردبیل (۷ تیر ۱۴۰۴) تاکسی گردشگری چیست و چه مزایایی دارد؟ | اجرای طرح در تهران، به‌زودی بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی مغایرت در عناوین شغلی و دستمزد را اطلاع بدهند اطلاعیه جدید سازمان بازنشستگی نیرو‌های مسلح درخصوص حقوق خرداد (۷ تیرماه ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۷ تیر ۱۴۰۴) | گرمای شدید در راه مشهد چگونه با پیاده‌روی کلسترول را به تعادل برسانیم؟ عادت‌هایی که متابولیسم را کند می‌کنند غربالگری سلامت روان در تمام مقاطع سنی برای مردان انجام می‌شود یک جامعه‌شناس: مسئله وطن بسیار مهم است | نقطه قوت ایران، مردم هستند رئیس سازمان محیط زیست: نباید از خسارات زیست‌محیطی جنگ غافل شویم معاون آموزش متوسطه آموزش‌ و پرورش: واحدهای آموزشی باید به هوش مصنوعی مجهز شوند پیش‌بینی هواشناسی کشور (۷ تیر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور چند نکته مهم درباره سلامت سالمندان هشدار سازمان تأمین اجتماعی درخصوص کلاهبرداری از پزشکان تشدید نظارت بازرسان بهداشتی در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ انجام ۱۰ پرواز از مدینه به مشهد در روز جاری (۶ تیر ۱۴۰۴) فراجا اعلام کرد: عدم تغییر در سیاست‌های فراجا درباره طرد اتباع غیرمجاز اسامی فرآورده‌های بهداشتی و تمیز کننده غیرمجاز منتشر شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: ذره‌ای در مسیر خدمت مجاهدانه و مخلصانه به مردم کم نگذاریم متروی تهران فردا رایگان است (۷ تیر ۱۴۰۴) دستور اخراج همه اتباع غیرمجاز از کشور صادر شد (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد، پدیده غالب جوی در سطح استان ۴ پروتکل بهزیستی برای حفاظت از سلامت روان کودکان تحت پوشش در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

درباره گندیده شدن سیب‌های‌ِ باغ‌های غرب کشور

  • کد خبر: ۸۶۴۰۳
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷
درباره گندیده شدن سیب‌های‌ِ باغ‌های غرب کشور
بوی سیب امروز به خوشی آن بوی سیب قدیم نیست، بلکه شاهد جمع شدن و آوار شدن سیب‌هایی هستید که یکی پس از دیگری در گونی‌های انباشته‌شده به‌جای فروش در بازارچه‌های ایرانی و خارجی به ضایعاتی‌ها فروخته می‌شود و دیگر کسی آن بوی خوش سیب را حس نمی‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این چند روز تصویر گندیده شدن سیب‌های‌ِ باغ‌های غرب کشور دست‌به‌دست می‌شود. با تأسف خوردن و نگرانی درباره آینده کشاورزان و گفتگو با آن‌ها و انتشارش توسط برخی خبرگزاری‌ها، کاری پیش نمی‌رود. سالانه حدود ۷۰میلیون تن سیب در جهان تولید می‌شود که کشور چین اولین تولیدکننده این میوه محسوب می‌شود و ایران با تولید ۲ میلیون‌و۸۰۰هزار تن در سال گذشته چهارمین رتبه تولید این محصول را به خود اختصاص داد.

آذربایجان‌غربی بزرگ‌ترین تولیدکننده سیب درختی کشور است و تولیدکننده ۴۰درصدی سیب کشور به‌شمار می‌آید. هرساله در اواخر تابستان و هم‌زمان با مشخص شدن تقریبی میزان برداشت سیب در مهاباد، بحث‌ها و حواشی درباره نرخ نگهداری این محصول در سردخانه‌ها به اوج خود می‌رسد.

خبری از بوی خوش سیب نیست

سال گذشته تعرفه نگهداری هرکیلو سیب در سردخانه‌ها ۵۱۷تومان بود که البته باتوجه‌به سرمای بهاره و تلف شدن میوه تعداد زیادی از باغ‌های مهاباد، میزان تولید این محصول به کمتر از ۸۶هزار تن رسیده بود و همین موضوع شاید به‌نوعی در پذیرش میوه باغداران با تعرفه فوق تأثیرگذار بود، ولی آیا امسال نیز باتوجه‌به گرانی‌ها و تورم افسارگسیخته، همچنان تعرفه بالا برای سردخانه‌داران اجراشدنی است؟ جالب‌تر اینکه کشاورزان می‌گویند در فصل فروش به ازای فروش هر تن، مبلغی افزون‌بر ۲میلیون تومان به دلال پرداخت می‌کنند تا محصولش را بفروشد و او دوساعته همه محصول را آب می‌کند.

قبل‌تر‌ها وقتی به ورودی شهر مهاباد در آذربایجان‌غربی یا مراغه در آذربایجان‌شرقی و مشکین‌شهر در استان اردبیل می‌رسیدید، بوی خوش سیب را استشمام می‌کردید، اما بوی سیب امروز به خوشی آن بوی سیب قدیم نیست، بلکه شاهد جمع شدن و آوار شدن سیب‌هایی هستید که یکی پس از دیگری در گونی‌های انباشته‌شده به‌جای فروش در بازارچه‌های ایرانی و خارجی به ضایعاتی‌ها فروخته می‌شود و دیگر کسی آن بوی خوش سیب را حس نمی‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->