تنش خشکسالی ۴۰ درصدی | کشاورزان قربانی کمبود آب و قطعی برق انگشت ماشه‌ای و گردن پیامکی، عوارض استفاده زیاد از گوشی‌های هوشمند یبوست ناگهانی در سنین بالا را جدی بگیرید توزیع دارو در موکب‌ها ممنوع است وزیر دادگستری: مردم کشور ما در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه پای آرمان‌های نظام و انقلاب ایستادند وقوع حریق در مجتمع تجاری کاسپین انزلی؛ آتش نشانان در تلاش هستند آتش‌سوزی در مجتمع تجاری کاسپین منطقه آزاد انزلی (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم کشف حدود ۴ هزار تن کالای احتکاری در سراسر کشور کاهش چشمگیر نرخ بلیت پروازهای اربعین در روزهای کم‌تقاضا جزئیات بیشتر از افزایش سن و سابقه بازنشستگی تأمین اجتماعی با دلالان و مدعیان نفوذ برخورد می‌کند کشف یک کارگاه تولید و توزیع قرص‌های غیرمجاز در البرز استرداد کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور | به دام انداختن ۱۶ مهره اصلی از پازل تبهکاری جهانی جمع‌آوری شربت «سگانوز» از بازار سارقان حرفه‌ای اربعین شناسایی و ممنوع‌الخروج شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۸ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش دما از روز دوشنبه اخاذی و اغفال دختران توسط یک شیطان‌صفت به بهانه فروش سوالات کنکور ! این دمنوش‌ها را بخورید تا گرمازده نشوید عمل پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) چگونه از بروز سنگ کیسه صفرا جلوگیری کنیم؟ آبونمان متغیر تلفن ثابت! مصرف غذا‌های «پُرچرب» در تابستان به حداقل برسد زائران اربعین از غذا‌های خشک و کنسروی استفاده کنند توصیه‌های تخصصی برای پیاده‌روی ایمن در مسیر اربعین اهدای عضو جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) قتل هولناک یک زن با ضربات چاقو در مشهد | آیا انگیزه قتل سرقت النگوهای مقتول بود؟ دستگیری «شبح مرگ» در مشهد؛ سرنوشت شوم انتقام‌جوی ۲۶ ساله پس از دو دهه توهم! درمان گرمازدگی حدود ۳۰۰۰ زائر اربعین در خاک ایران | انتقال ۶۷ نفر از زائران از عراق به کشور بهترین هتل های استانبول برای سفرهای خانوادگی؛ تجربه اقامتی راحت و امن
سرخط خبرها

بالغ بر ۴۰ درصد ایرانی‌ها به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند

  • کد خبر: ۸۷۴۳۵
  • ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۶
بالغ بر ۴۰ درصد ایرانی‌ها به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند
رئیس سیزدهمین همایش بین‌المللی غدد درون ریز و متابولیسم از ابتلای بیش از ۴۰ درصد ایرانی‌ها به بیماری پوکی استخوان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، فریدون عزیزی، رئیس سیزدهمین همایش بین‌المللی غدد درون ریز و متابولیسم روز چهارشنبه در مراسم گشایش مجازی سیزدهمین همایش بین المللی غدد و متابولیسم افزود: پوکی استخوان به معنی کاهش تراکم استخوان است که بدنبال آن قدرت و استحکام استخوان کم شده و تحت این شرایط استخوان در معرض آسیب و شکستگی قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: پوکی استخوان معمولا بتدریج پیشرفت می‌کند و در ابتدا، هیچ علامتی از خود بروز نمی‌دهد تا وقتی که شکستگی ایجاد شود. این بیماری‌ می‌تواند در هر استخوانی از بدن ایجاد شود و شکستگی ناشی از آن، دراستخوان‌های ستون مهره‌ها، لگن و ران بیشتر دیده می‌شود.

عزیزی با بیان اینکه زنان بعد از یائسگی بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌گیرند، تصریح کرد: نداشتن تحرک بدنی  مناسب و کافی، کمبود مواد معدنی مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین دی و بیماری‌هایی مانند پرکاری تیروئید، دیابت در بروز پوکی استخوان نقش دارند.

رئیس مرکز غدد و متابولیسم کشور ادامه داد: در رژیم‌های غذایی نامناسب افراد دچار کمبود مواد معدنی می‌شوند و بدن این کمبود‌ها را از بافت‌های استخوانی تامین می‌کند و این روند، در طول زمان باعث فقر استخوان‌ها و در نتیجه پوکی استخوان خواهد شد.

وی ادامه داد: بیش از ۴۰ درصد ایرانیان پوکی استخوان دارند که در ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد منجر به شکستگی و بی‌حرکتی می‌شود.

۱۱ درصد جمعیت کشور دیابت دارند

به گفته عزیزی، دیابت از بیماری‌های قرن ۲۱ به شمار می‌روند و اکنون ۱۱ درصد جمعیت کشور دچار دیابت بوده و به عبارتی دیگر در افراد بالای ۶۰ سال از سه نفر، ۲ نفر به این بیماری مبتلا هستند.

وی افزود: درصد ابتلا به تیروئید پرکار و کم کار نیز در میان مردم افزایش یافته و این بیماری به علت عدم شیوه زندگی سالم باعث شده شیوع این بیماری رو به افزایش باشد.

کرونا بیماری چاقی را تشدید کرد

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: چاقی نیز رو به افزایش است و کرونا در طی دو سال اخیر این بیماری را تشدید کرده است، این عارضه در کودکان به دلیل کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی مناسب رو به گسترش است.

عزیزی خاطرنشان کرد: مصرف زیاد غذا‌های آماده فست و فود باعث افزایش روند چاق شدن افراد بویژه  چاقی شکمی شده که می‌تواند باعث بروز بیماری‌های غیرواگیر مانند قلبی و عروقی و دیابت شود.

همایش بین المللی غدد و متابولیسم در روز‌های ۱۹ تا ۲۱ آبان که به صورت آنلاین با حضور اساتید برجسته از کشور‌های اروپایی و آمریکایی  برگزار می‌شود و این کنگره با بررسی دستاورد‌های روز درمانی اختلالات آندوکرین به ویژه در زمینه تیروئید، بارداری، دیابت و چاقی است که در ارتقای دانش پزشکان و ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران قطعا موثر و حائز اهمیت خواهد بود.

سیستم اندوکرین از شبکه ه­ایی از غدد در بدن تشکیل شده که هورمون مورد نیاز برای تعامل سلول­‌ها را تولید می­ کنند. این غدد تقریبا مسولیت تمام سلول، اندام و عملکرد‌های بدن را برعهده دارند، اگر سیستم اندوکرین سالم نباشد، افراد هنگام بلوغ، بارداری یا کنترل اضطراب به مشکل برمی خورند و همچنین ممکن است سریعا چاق شوند، استخوان­هایتان ضعیف شود یا انرژی پایینی داشته باشند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->