دستگیری ۲ شکارچی غیرمجاز در خراسان جنوبی پلیس فتا ادعای لو رفتن سؤالات آزمون سمپاد را رد کرد ساخت بیش از ۷ هزار مدرسه در راستای تحقق عدالت آموزشی در سال ۱۴۰۴ بیمه زنان سرپرست خانوار در روستاها رایگان شد شناسایی ۲۷۷ مبتلا به تب دنگی در کشور (۲۹ تیر ۱۴۰۴) بیش از ۳.۷ میلیون لیتر سوخت قاچاق در دو عملیات بزرگ مرزبانی کشور کشف شد نشانه‌های گرمازدگی کدام‌اند؟ افزایش سقف حمایت بیمه‌ای برای بیماران خاص در سال ۱۴۰۴ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ تیر ۱۴۰۴) شیرخشک رژیمی فقط با تأیید پزشک معتمد عرضه می‌شود مراقبت‌های بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌ها در اربعین آسمان خالی، سد‌های خالی‌تر | ایران در مدار خشکسالی پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد شدید و گرد و خاک در نقاط مختلف کشور زلزله ۵.۱ ریشتری در گلستان (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | اعزام تیم‌های هلال‌احمر به مناطق زلزله‌زده ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آلاینده‌های هوا سبب بروز افسردگی می‌شوند

  • کد خبر: ۸۷۷۸۱
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
آلاینده‌های هوا سبب بروز افسردگی می‌شوند
یک مطالعه جدید به تأثیر آلودگی بر خطر افسردگی در افراد دارای استعداد ژنتیکی می‌پردازد.

به گزارش شهرآرانیوز، قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض آلاینده‌های هوا علاوه بر تأثیر مضر بر سلامت جسمانی، با اثرات نامطلوب سلامت روان نیز همراه است.

مطالعات نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا با نقایص شناختی و افزایش خطر افسردگی مرتبط است.

مطالعه اخیر به بررسی این موضوع پرداخت که چگونه آلاینده‌های هوا بر شبکه‌های مغز تأثیر می‌گذارند تا با ایجاد تغییرات در عملکرد شناختی، خطر افسردگی را افزایش دهد.

نتایج نشان می‌دهد که آسیب پذیری ژنتیکی در برابر افسردگی همراه با میزان بالای قرارگیری در معرض آلودگی هوا تأثیر نامتناسبی بر شبکه‌های مغزی درگیر در شناخت و استرس دارد.

قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های هوا با فعال شدن شبکه‌های مغزی که ژن‌های مرتبط با افسردگی را بیان می‌کنند، همراه بود، که نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ممکن است با عمل بر روی همان شبکه‌های مغزی مرتبط با مکانیسم‌های ژنتیکی افسردگی، اثرات نامطلوبی بر سلامت روان داشته باشد.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که افراد دارای استعداد ژنتیکی ابتلاء به افسردگی ممکن است در برابر اثرات نامطلوب آلودگی هوا بر سلامت روان آسیب پذیرتر باشند.

این مطالعه برای اولین بار نشان می‌دهد که چگونه آلودگی هوا و ژن‌ها با یکدیگر تعامل می‌کنند تا بر مدار‌های مهم شناختی و عاطفی مغز تأثیر بگذارند. آلودگی هوا بیان ژن‌هایی را که منجر به افسردگی می‌شوند تغییر می‌دهد.

ذرات ریز که با نام PM ۲.۵ نیز شناخته می‌شود، از ذرات کوچک قابل استنشاق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون تشکیل شده است. این ذرات معمولاً از منابع صنعتی و وسایل نقلیه منتشر می‌شوند.

این مطالعه شامل ۳۵۲ شرکت‌کننده سالم ساکن پکن در چین بود. پکن دارای سطوح نسبتاً بالایی از آلودگی هوا، از جمله غلظت بالای PM ۲.۵ است.

آن‌ها دریافتند که قرار گرفتن در معرض PM ۲.۵ با عملکرد ضعیف در تست‌های شناختی شامل استدلال و حل مسئله مرتبط است. اضطراب و افسردگی بالاتر نیز با قرار گرفتن در معرض PM ۲.۵ همراه بود.

منبع:  جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->