پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

تاثیر وسایل برقی غیراستاندارد بر مصرف برق یک خانوار

  • کد خبر: ۸۸۶۰۴
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۳
تاثیر وسایل برقی غیراستاندارد بر مصرف برق یک خانوار
بررسی‌های شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) نشان می‌دهد که استفاده از تجهیزات با بازدهی انرژی پایین می­‌تواند سبب افزایش مصرف برق شود.

به گزارش شهرآرانیوز، نزدیک به  ۸۶ درصد مشترکان خانگی کمتر از ۳۰۰ کیلووات ساعت (مصرف تا الگوی مصرف در ماه‌های گرم) در ماه برق مصرف می­‌کنند، این درحالی است که اگر مشترکان دقت لازم در استفاده از تجهیزات برقی را نداشته باشند این امر می­‌تواند سبب شود تا مشترک بیش از سقف الگوی تعیین شده مصرف، برق بیشتری استفاده کند.

اما چه اموری سبب افزایش مصرف برق شده و به دنبال آن رشد هزینه را در پی دارد؟ مهمترین این عوامل استفاده از تجهیزات کم‌بازده به‌ویژه یخچال و فریزر، استفاده از چند یخچال، بی‌توجهی به خاموش کردن تجهیزات برقی در صورت  نیاز نداشتن به آنها از جمله تلویزیون، لامپ اضافه و کولر و نیز استفاده از کولر گازی در مناطق مرکزی و شمالی کشور است.

علاوه بر آن، استفاده از یک انشعاب خانگی برای چند مکان، استفاده از انشعاب خانگی برای مصارف دیگر از جمله برق عمومی، چاه آب، استفاده از تجهیزات خاص برای بیماران (البته برای بیماران خاص تسهیلاتی دیده شده است) و  استفاده از لامپ‌های پرمصرف، از عوامل دیگری است که سبب افزایش مصرف و گران شدن قبض برق می‌شود.

طبق اعلام وزارت نیرو،  ۳۵درصد مصرف در تابستان و مناطق غیر گرم اختصاص به کولرهای آبی، ۲۷ درصد به یخچال و فریزر، ۲۰ درصد به تجهیزات صوتی و تصویری، پنج درصد به روشنایی و بقیه به سایر تجهیزات از جمله جاروبرقی، ماشین لباس‌شویی، اتو، سشوار  اختصاص دارد.

تاثیر وسایل برقی غیراستاندارد بر مصرف برق یک خانوار

بررسی‌های شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) نشان می‌دهد که استفاده از تجهیزات با بازدهی انرژی پایین می­‌تواند سبب افزایش مصرف برق شود.

براین اساس، در انتخاب و تهیه کالا به‌ویژه وسایل برقی توجه به مواردی چون شکل ظاهری، مدل، کارخانه سازنده و فناوری ساخت، شرط‌های لازم در انتخاب یک کالا محسوب می‌شوند. اما توجه به نشان استاندارد و برچسب انرژی از شرط‌های ضروری در انتخاب و تهیه وسایل برقی خانگی است، زیرا این علائم اطلاعات بسیار مفیدی را در زمینه ایمنی، بازدهی و میزان مصرف انرژی وسایل برقی با توجه به خدماتی که ارائه می‌دهند، در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال یک کولر گازی با بازده ۷.۵ بی.تی. یو به ازای هر وات ۲ برابر یک کولر گازی با راندمان ۱۵ بی.تی. یو به ازای هر وات مصرف برق دارد. یا یک یخچال با رده انرژی E  دو برابر یک یخچال مشابه با رده انرژی A مصرف برق دارد.

تاثیر استفاده از کولر گازی در مصرف برق هر مشترک

استفاده از کولرهای گازی در مناطق مرکزی و شمال کشور سبب افزایش چشمگیر قیمت قبض برق خواهد شد. به‌عنوان مثال اگر در شهر تهران یک کولر گازی ۲۴ هزار روزانه ۱۰ ساعت روشن باشد، مصرف برق آن در ماه نزدیک به ۶۶۰ کیلو وات ساعت خواهد بود و با اضافه کردن مصرف برق سایر تجهیزات این رقم به ۸۶۰ کیلووات ساعت در ماه افزای می‌یابد.

بهای برق دو ماه یک مشترک که متوسط مصرف ماهانه آن ۸۶۰ کیلووات ساعت است نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. در صورت استفاده از کولر آبی و سایر تجهیزات معمول، مصرف برق ماهانه کمتر از ۳۰۰ کیلووات ساعت بوده که بهای برق دو ماه آن برابر با ۵۴ هزار تومان خواهد شد. به‌عبارتی با افزایش ۲.۹ برابری مصرف، مبلغ برق ۲۲ برابر افزایش خواهد یافت.

بر اساس این گزارش،‌ پیش از این سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه قبض برق ۲۵ میلیون مشترک کمتر از ۳۰ هزار تومان است، گفت: تعداد مشترکان پر مصرف پنج میلیون نفر است که از این تعداد ۸۵۰ هزار نفر ۲ برابر الگو، برق مصرف می‌کنند.

«مصطفی رجبی‌مشهدی» افزود: رفتار مصرفی مشترکان پرمصرف به گونه‌ای است که گاه بین ۱۵ تا ۲۰ برابر یک مشترک کم‌مصرف، از برق استفاده می‌کنند. 

وی با اشاره به بررسی‌های انجام شده از آثار منفی این روند مصرفی، خاطرنشان‌کرد: بررسی‌ها نشان‌دهنده آن است که اگر این مشترکان در پیک (اوج بار) تابستان امسال مصرف خود را مدیریت می‌کردند، دچار خاموشی نمی‌شدیم.

رجبی‌مشهدی با تقسیم مشترکان به سه گروه کم‌مصرف یا خوش‌مصرف، پرمصرف و بسیار پرمصرف، ادامه‌داد: از بین ۳۰ میلیون مشترک خانگی، ۸۵ درصد یعنی نزدیک به ۲۵ میلیون در رده کم‌مصرف و خوش‌مصرف قرار می‌گیرند که قبض برق آنان به‌طور میانگین کمتر از ۳۰ هزار تومان است. 

سخنگوی صنعت برق، تعداد مشترکان پرمصرف را حدود پنج میلیون مشترک عنوان کرد گفت: از این بین حدود ۸۵۰ هزار مشترک بسیار پرمصرف هستند که بیش از ۲ برابر الگو برق مصرف می‌کنند. 

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->