۲ دختربچه در بندرعباس قربانی حریق خانگی شدند کل و بز ایرانی؛ گونه‌های در معرض خطر دیده می‌شوند + ویدئو آتش‌سوزی گسترده کارگاه گاز مایع در شیراز مهار شد پیش‌دبستانی در یک قدمی اجباری شدن ثبت ۱۲۸ زلزله در کشور طی یک هفته گذشته (۱۰ آبان ۱۴۰۴) | خراسان رضوی در صدر لرزه‌خیزترین استان‌ها جهان وارونه شد | سالمندان جلوتر از جوانان در ماراتن دیجیتال! توضیحات تأمین اجتماعی در خصوص کسر یک درصد از حقوق بازنشستگان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در خراسان رضوی (۱۰ آبان ۱۴۰۴) ارائه تسهیلات و تخفیفات ویژه اقامتی به بازنشستگان و وظیفه‌بگیران کشوری از روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) نارضایتی بازنشستگان از قرارداد بیمه تکمیلی حق مناطق جنگی به کدام بازنشستگان پرداخت می‌شود؟ +جزئیات حکمت کارت آبان بازنشستگان لشکری شارژ شد (۱۰ آبان ماه ۱۴۰۴) + مبالغ واریزی واریز معوقات بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در هفته جدید ادامه دارد (۱۰ آبان‌ماه ۱۴۰۴) بازداشت مأمور پلیس در پرونده تیراندازی جاده رودان هرمزگان معجزه کاهش وزن با مصرف عصاره یک چای معروف پانسمان بیماران پروانه‌ای، قربانی تحریم‌های آمریکا تفاوت آنفلوانزا با دیگر بیماری‌های ویروسی تنفسی چیست؟ خوردنی‌هایی برای کاهش علائم اختلال عاطفی فصلی انسداد ۸ سایت غیرقانونی فروش بلیت هواپیما | مسافران پیش از خرید، استعلام مجوز سایت را بگیرند پاسخ فرودگاه مشهد به خبر «درهای بسته» بر روی مسافران | اختلال در اتوماتیک، علت تأخیر ورود بود (۱۰ آبان ۱۴۰۴) + فیلم کلاهبردار حرفه‌ای با اعتراف به ۱۷ فقره کلاهبرداری میلیاردی دستگیر شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) اولین پرواز مستقیم تهران-وین روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) انجام خواهد شد بیش از نیم‌میلیون تولد در هفت‌ماهه نخست ۱۴۰۴ برخورد یک هواپیما با ساختمان مجاور فرودگاه در تبریز + جزئیات (۱۰ آبان ۱۴۰۴) راهکار‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت در کودکان مدیرعامل راه آهن: مسافران ایرانی با قطار پُرسرعت به آنکارا می‌روند سرطان پروستات دومین سرطان شایع مردان ایرانی | سالانه ۱۰ هزار مورد جدید در کشور ثبت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر بارش باران باشند  مصدومیت ۱۳ مسافر بر اثر واژگونی اتوبوس در شهرستان گلبهار خراسان رضوی (۱۰ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

در رژیم‌های غذایی از این اشتباهات پرهیز کنید

  • کد خبر: ۸۸۸۰۱
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۰
در رژیم‌های غذایی از این اشتباهات پرهیز کنید
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به رعایت و توجه سه اصل تعادل، تنوع و میانه‌روی در تمام رژیم‌های غذایی تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا یاری متخصص تغذیه و رژیم درمانی، در خصوص نوشیدنی‌های رژیمی، اظهار کرد: مصرف این نوشیدنی‌ها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرآیند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینی‌جات شده و نمی‌تواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.

وی همچنین درباره برخی تصورات غلطی که در مسیر کاهش وزن میان مردم رواج دارد، عنوان کرد: افزایش مصرف برخی مواد غذایی همچون میوه و سبزی و در مقابل کاهش یا قطع مصرف غلات و پروتئین به ویژه نان و برنج با هدف کاهش وزن، اقدامی اشتباه است و باید توجه داشت میزان مصرف تمام مواد غذایی در روند رژیم باید کنترل شده باشد.

وی با بیان اینکه در تمام رژیم‌های غذایی باید به سه اصل تعادل، تنوع و میانه‌روی توجه کرد، افزود: میوه‌ها علی‌رغم فوایدی که برای بدن دارند، مصرف زیاد آن‌ها می‌تواند باعث افزایش قندخون،  چربی خون و حتی بروز کبد چرب شود.  

به گفته وی، رژیم‌های غذایی تک ماده‌ای و تجویز مصرف فقط یک نوع میوه یا سبزی در طول روز به جای غلات،  لبنیات و پروتئین در طولانی مدت آسیب‌های جبران ناپذیری به سلامت فرد وارد می‌کند.

یاری، کالری مصرف یک واحد از برخی میوه‌ها را با یک واحد غلات که شامل پنج قاشق برنج یا یک کف دست نان است، برابر دانست و گفت: هیچ گروهی از این مواد غذایی نمی‌توانند جایگزین گروه دیگر باشند؛ چراکه از لحاظ ارزش غذایی و میزان کنترل احساس گرسنگی تفاوت بسیاری دارند.

وی در خصوص زمان مصرف میوه‌ها در طول روز، تصریح کرد: توصیه می‌شود سه یا چهار واحد میوه مورد نیاز بدن در طول روز در میان وعده ۱۰ الی ۱۱ صبح، ۴ الی ۵ عصر و در صورت مصرف شام زودهنگام و سبک، ۹ الی ۱۰ شب، به صورت تکی مصرف شود. خوردن میوه بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی، موجب دریافت کالری مازاد و در طولانی مدت بروز کبد چرب خواهد شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: به طور کلی صرف وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها در فواصل زمانی مشخص نقش موثری در کنترل اشتها و کاهش وزن دارد. در همین راستا خودن صبحانه پیش از ساعت ۹ صبح، میان وعده ساعت ۱۰ تا ۱۱ صبح، ناهار ساعت ۱ تا ۲ ظهر، میان وعده ساعت ۴ تا ۵ عصر و شام قبل از ساعت ۸ شب توصیه می‌شود.

یاری در خصوص نوشیدنی‌های رژیمی نیز عنوان کرد: مصرف این نوشیدنی‌ها در زمان مصرف وعده غذایی یا بلافاصله بعد از آن موجب اختلال در فرایند هضم، افزایش اشتها و میل به خوردن شیرینی‌جات شده و نمی‌تواند موفقیت ما را در کنترل قندخون و کاهش وزن تضمین کند.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با اشاره به مضرات خوردن مایعات بلافاصله قبل، بعد و حین مصرف غذا، عنوان کرد: با صرف غذا، شیره گوارشی به منظور هضم و جذب مواد غذایی، ترشح می‌شود و خوردن مایعات در این میان یا بلافاصله بعد از صرف وعده اصلی موجب رقیق شدن شیره گوارشی، اختلال در هضم و در نهایت آسیب‌های گوارشی خواهد شد. توصیه می‌شود از نیم تا یک ساعت قبل و یک تا ۲ ساعت بعد از وعده غذایی، مایعات نوشیده نشود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->