شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستور رئیس‌جمهور برای اقدام فوری در زمینه کودکان بازمانده از تحصیل توضیحات قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده کرسنت و حساب بانکی بابک زنجانی در مالزی سقوط مرگبار کارگر جوان از ساختمان در حال احداث مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲۵۹ معتاد و مواد فروش در مشهد در هفته فراجا (مهر ۱۴۰۴) لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مشهد باید در موضوعات گردشگری سلامت و فرهنگی، نقش ملی و منطقه‌ای ایفا کند آموزش کمک‌های اولیه به رانندگان باید در صدور گواهینامه الزامی شود ۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند دارورسانی رایگان درب منزل بیماران‌ ام‌اس در سراسر کشور کاهش آمار تصادفات درون‌شهری در خراسان رضوی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان کم‌وزن، با تغذیه مناسب به منحنی رشد طبیعی بازمی‌گردند اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هدف‌گذاری جذب ۵ میلیون گردشگر از عراق | آرامگاه شمس در مهر ۱۴۰۵ بهره‌برداری می‌شود آتش به دامنه دماوند افتاد | نابودی ۸ هکتار پوشش گیاهی به دلیل سهل‌انگاری گردشگران رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی: فعالیت دانشگاه آزاد بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌یابد از شیر مادر تا صبحانه مدرسه، مسیر سلامت کودکان ایرانی درباره تربیت فرزندانی قوی اما خسته که نقاب قدرت بر چهره دارند | قوی، اما ترک خورده برگزاری رویداد بین‌المللی خاطره‌نویسی با هدف زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه + شرایط شرکت در رویداد کمبود بیش از ۸ هزار محیط‌بان در کشور احیای دریاچه ارومیه با جدیت در حال پیگیری است صدور کیفرخواست برای سرنشینان کشتی قاچاق سوخت در هرمزگان | سرنشینان، اتباع ۴ کشور خارجی بودند سالانه حدود ۱۰۰ هزار شکایت در سامانه ۱۳۶ ثبت می‌شود گروگان‌گیری کارشناسان اورژانس توسط همراهان بیمار در ساوه | دلیل درگیری و ضرب‌وشتم چه بود؟ پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه در مراجع قضایی ایران و خارج از کشور
سرخط خبرها

زخمی دیگر بر تن رنجور گلستان | پاسداشت طبیعت یا تخریب طبیعت؟

  • کد خبر: ۹۰۷۷۵
  • ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
زخمی دیگر بر تن رنجور گلستان | پاسداشت طبیعت یا تخریب طبیعت؟
در همه این سال ها، با رسیدن فصل پاییز؛ هنوز هم شمار آتش سوزی‌های گلستان از حساب خارج می‌شود و کاش در جشنواره‌هایی نظیر هزار رنگ، که بهانه شان پاسداشت طبیعت است؛ جور دیگری به اهمیت نگهداری از این میراث چند هزار ساله سبز، پرداخته می‌شد.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ چند روزی از آغاز جشنواره «هزار رنگ» استان گلستان می‌گذرد و هر روز ویدیو‌ها و تصاویر جدیدی از این جشنواره پر حاشیه منتشر می‌شود. «هزار رنگ» به پاییز جنگل‌های استان گلستان اشاره دارد و یادآور جلوه باشکوه طبیعت، در این فصل است. پاییز در استان گلستان رنگ وبوی دیگری دارد و زیبایی و حال وهوای آن کم نظیر است. محل برگزاری این جشنواره، اما همان موضوعی است که موجب رنجش دوست داران محیط زیست در هفته‌های اخیر شده است و با وجود اعتراض‌های گسترده و شکل گیری پویش‌های مردمی، تغییری در برنامه حاصل نشد.

حالا روزانه هزاران نفر راهی جنگل در معرض آسیب «النگدره» شهر گرگان و محل برگزاری این جشنواره می‌شوند و همه این‌ها در حالی است که اکوسیستم منطقه، در چند سال اخیر؛ با مشکلات جدی دست و پنجه نرم می‌کند. صد‌ها صندلی در فضای رشد گیاهان و روی خاکی که مملو از جوانه و نهال زنده است، تعبیه شده و بلندگو‌های عریض و طویل محل برگزاری جشنواره را احاطه کرده اند.

دوست داران محیط زیست اگرچه پیش‌تر درخواست عبور و مرور بازدیدکنندگان بدون خودرو را داشته اند، اما امروز در پیش و خم جنگل، روزانه صد‌ها خودرو در حال تردد است و زخمی به زخم‌های بی شمار النگدره اضافه می‌کنند. هر گوشه از این جنگل آتشی برپاست و زباله‌ها لابه لای درختان به چشم می‌خورد. جمعیت چند هزار نفری هر روز روی جوانه‌های زیر خاک، گذر می‌کند و حجم زیاد آلودگی صوتی و آلودگی آب وهوایی، حیوانات ساکن جنگل را فراری داده است.

حاضران در این جشنواره، از افزایش بی سابقه ته سیگار‌های رها شده در محیط می‌گویند و بدنیست بدانید که آلاینده‌هایی نظیر ته سیگار، تأثیر زیادی در کاهش رشد گیاهان و مسمومیت حیوانات دارند. النگدره مهد درختان انجیری، بلوط و ممرز استان زیبای گلستان است و این گونه‌های گیاهی از اهمیت و ارزش زیادی برای منطقه برخوردارند. هر سال با فرا رسیدن فصل پاییز و پوشیده شدن جنگل با برگ‌های پاییزی و شاخه‌های خشک درختان، آمار آتش سوزی در مراتع و جنگل‌ها بالا می‌رود و آتش سوزی جنگل‌های استان گلستان نیز از چندماه پیش آغاز شده است.

اگر سابقه حضور در گلستان و در فصل پاییز را داشته باشید، شب هنگام سرخی آتش‌های پراکنده در تاریکی جنگل و بر دامنه کوه‌ها توجه تان را جلب خواهد کرد و روز‌ها غبار و دود حاصل از سوختن، آسمان را می‌پوشاند. در همه این سال ها، با رسیدن فصل پاییز؛ هنوز هم شمار آتش سوزی‌های گلستان از حساب خارج می‌شود و کاش در جشنواره‌هایی نظیر هزار رنگ، که بهانه شان پاسداشت طبیعت است؛ جور دیگری به اهمیت نگهداری از این میراث چند هزار ساله سبز، پرداخته می‌شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->