پویش ملی سلامت دهان و دندان برای دانش‌آموزان آغاز شد صدای بازنشستگان باید در تصمیم‌سازی‌های کشور شنیده شود | پرداخت بدهی بیمه ملت و بیمه تکمیلی آغاز شد (۱۹ مهرماه ۱۴۰۴) کشف ۸ تن انواع موادمخدر در خراسان رضوی در نیمه نخست سال ۱۴۰۴ فلسفیدن در باب چرایی بوق! کاهش ۲۰ درصدی تلفات رانندگی در مشهد طی نیمه نخست سال ۱۴۰۴ جان باختن ۲۸ نفر در مکزیک در پی بارش شدید باران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد در برخی نقاط استان (۱۹ مهر ۱۴۰۴) دستگیری شکارچیان آهو قبل از شکار در سمنان (۱۹ مهر ۱۴۰۴) ثبت‌نام کارشناسی‌ارشد ناپیوسته دانشگاه پیام‌نور آغاز شد + جزئیات روند نزولی ولادت‌ها در خراسان رضوی ادامه دارد خروج موفقیت‌آمیز جنین مومیایی‌شده پس از ۳۵ سال از بدن مادر ۷۱ساله در مشهد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۹ مهر ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها تا اواسط هفته، نفس عمیق نکشند  اهدای اعضای بانوی مرگ مغزی در مشهد، به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۹ مهر ۱۴۰۴) وضعیت شیر خشک در بازدید خبرنگار شهرآرا از داروخانه های مشهد | وضعیت عادی شیرخشک‌های معمولی مشارکت ۶۱ درصدی خانم‌ها در آزمون مشاوران خانواده قوه قضائیه | نتایج آزمون در نیمه اول آذر ۱۴۰۴ اعلام می‌شود دفاع سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از پیش دبستانی اجباری | الگوی «۳-۳-۵-۱» بهتر از «۳-۳-۶» سامانه «سو» مسیر مطالبه‌گری مردمی را شفاف، امن و قابل‌پیگیری می‌کند | ۸۶ درصد گزارش‌های مردمی در یک سال اخیر به نتیجه رسیده است توضیحات نماینده مجلس درباره کاهش سن بازنشستگی مادران شاغل توضیحاتی درباره پرداخت مطالبات تأمین اجتماعی از سوی دولت (۱۹ مهرماه ۱۴۰۴) ایجاد مزاحمت و  درخواست‌های نامشروع  با گرفتن عکس‌های خصوصی | دستگیری عمه خانم آموزش و پرورش شایعات کمبود کتب درسی را تکذیب کرد | تحویل همه سفارشات ثبت شده در سایت پیگیری آموزش و پرورش برای اجباری‌کردن پیش‌دبستانی ۲ | دریافت ابلاغیه شهریه به معنی مجوز فعالیت مرکز است تنها ۱۵ درصد دانشجویان از طریق کنکور وارد دانشگاه می‌شوند سامانه «سو» زبان مردم در بیان دغدغه‌ها و دیده‌بان رفع مشکلات شهری است ظرفیت ۲ برابری کاروان عمره دانشگاهیان در سال ۱۴۰۴ | مهلت ثبت‌نام فردا (یکشنبه، ۲۰ مهر) به پایان می‌رسد اعلام نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ به تعویق افتاد | زمان جدید انتشار نتایج اقداماتی برای کاهش آمار طلاق در مجتمع قضایی شهید مطهری مشهد | میانجیگری برای حفظ خانواده معجزه هنردرمانی در مراکز توانبخشی | ۱۰۶۱ «خانه هنر» در مراکز بهزیستی کشور برگزار می‌شود آغاز تورهای گردشگری در تربت‌حیدریه با آغاز فصل برداشت زعفران
سرخط خبرها

آیا بازنشستگان امسال هم عیدی کارمندی خواهند گرفت؟

  • کد خبر: ۹۱۸۵۱
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۳
آیا بازنشستگان امسال هم عیدی کارمندی خواهند گرفت؟
بازنشستگان چندین دوره است درخواست روشنشان را به مجلس و دولت اعلام کرده‌اند، درخواستی مبنی بر اینکه عیدی آن‌ها مانند عیدی کارگران پرداخت شود، نه اینکه با بازنشسته‌شدن آن‌ها از مبلغ عیدی‌شان کاسته شود.

طنین همتی|شهرآرانیوز، براساس قانون کار، همه کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلف‌اند به هر یک از کارگرانشان به‌نسبت یک سال کار و معادل ۶۰ روز آخرین مزد، عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نباید از معادل ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند. در این قانون تأکید شده است «مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یک‌سال در کارگاه کار کرده‌اند، باید بنابر ۶۰ روز مزد و به‌نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه شود».

در نتیجه مبلغ پرداختی برای هر ماه نباید از یک‌دوازدهم سقف تعیین‌شده‌ای که یاد شد، تجاوز کند. اما عیدی کارگران بعد از بازنشستگی تغییر می‌کند و براساس عیدی کارمندی که رقم آن کمتر از عیدی کارگری است، محسابه می‌شود. بر همین اساس، تأمین اجتماعی برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران ازجمله بخش‌های تأمین اجتماعی، دولت و نیروهای مسلح، مانند کارمندان دولتی، تابع قانون نحوه پرداخت عیدی به کارکنان دولت و تصمیم دولت است.
بنابراین، باتوجه‌به بودجه سال ۱۴۰۱ و با درنظرگرفتن اینکه در این بودجه مبلغ عیدی کارمندان ۱۵میلیون ریال، معادل یک‌میلیون و ۵۰۰هزار تومان تعیین شده است، هیئت‌وزیران نیز در جلسه ۱۵بهمن۱۳۹۹، مبلغ عیدی بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری را یک‌میلیون و ۵۰۰هزار تومان تصویب کرد. بر این اساس، برای کارگران، ضرب حداقل حقوق روزانه در عدد ۶۰ (حداقل عیدی: ۳.۸۲۰.۸۰۰ تومان) و در عدد ۹۰ (حداکثر عیدی: ۵.۷۳۱.۲۰۰ تومان) است. نحوه محاسبه عیدی سال ۱۴۰۱ برای کارمندان و بازنشستگان ازجمله کشوری و لشکری، مطابق مصوبه هیئت‌وزیران است که یک‌میلیون و ۵۰۰هزار تومان است.

امسال هم بازنشستگان به حق مسلمشان نمی‌رسند

رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی خراسان‌رضوی در گفت‌و گو با شهرآرانیوز درباره عیدی بازنشستگان و کارگران گفت: بازنشستگان بارها نارضایتی‌شان را از عیدی پرداختی آخر سالشان اعلام کرده‌اند، اما هرسال دریغ از پارسال.
قربانعلی رمضانی گفت: ما به این قانون معترضیم و موضوع را با نمایندگان مجلس هم در میان گذاشته بودیم که نتیجه‌ای نداد. به‌نظر نمی‌رسد امسال هم بازنشستگان به حق مسلمشان برسند. عیدی کارگران بازنشسته باید مطابق عیدی کارگران شاغل پرداخت شود و یکی از مطالبات کانون‌های بازنشستگان، افزایش مبلغ عیدی است؛ باتوجه‌به اینکه این قشر در نوسانات قیمتی به‌ویژه کالاهای اساسی با مشکلات و کمبودهای بیشتری روبه‌رو می‌شوند.
به‌گفته وی، حجم چشمگیری از بازنشستگان حداقل‌بگیرند و این پرداخت‌ها بیشتر از حقوق‌بگیران برایشان ضروری است. باید بیشتر به این قشر توجه شود تا به وقت بازنشستگی که زمان استراحت و آرامش آن‌هاست، دغدغه این مسائل را نداشته باشند.
بازنشستگان هم به‌اتفاق از این قانون انتقاد دارند. آن‌ها می‌گویند وقتی همه‌ محاسبات مزدی بازنشستگان تأمین اجتماعی کارگری است، عادلانه نیست در زمینه عیدی طور دیگری تصمیم بگیرند و عیدی را کارمندی بپردازند. اگر قرار است عیدی بازنشستگان زیرپوشش سازمان تأمین اجتماعی کارمندی و به‌اندازه کارمندان دولت باشد، باید همه تبعیض مزدی میان بازنشستگان همکار و غیرهمکار نیز از میان برداشته شود.
علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی تهران، اما در گفت‌وگویی گفته است: هنوز برای تعیین تکلیف رقم عیدی بازنشستگان هیچ اقدامی انجام نشده است و پارسال بازنشستگان به‌اندازه حقوق یک ماهشان عیدی دریافت کردند. دراین‌باره پیگیری‌هایی دارد صورت می‌گیرد که بازنشستگان هم باید مثل شاغلان عیدی دریافت کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->