زمان شارژ مرحله سوم کالابرگ ۱۴۰۴ دهک های ۴ تا ۷ مشخص شد + جزئیات ضرورت حل چالش‌های تولید برای رونق اقتصاد پساجنگ | همراهی بخش خصوصی و دولتی برای رونق اقتصاد کاهش ۱۷ درصدی ترانزیت محموله‌های معدنی در جاده‌های خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ زمان پیش‌فروش بلیت برای سفر اربعین ۱۴۰۴ مشخص شد نرخ ارز در جنگ ۱۲ روزه چگونه کنترل شد؟ افزایش قیمت طلا تا دو ماه آینده دور از انتظار است | ثبات در بازار طلا (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ تیر ۱۴۰۴) | افت ۱۵ میلیونی شاهین اتوماتیک پلاس قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۷ تیر ۱۴۰۴) | افت قابل توجه قیمت‌ها رئیس سازمان بورس: حمایت‌های قابل توجهی از بازار سرمایه صورت می‌گیرد نرخ تورم مسکن خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد احداث ۲۷۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۴ طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) ریزش بورس از ترس جنگ پس از آتش‌بس! | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ تیر ۱۴۰۴) بیشترین و کمترین تورم ماهانه استان‌ها اعلام شد + جدول اقلام پروتئینی موردنیاز ایام محرم ۱۴۰۴ تأمین شد بازگشت ۲۰ هزار نفر از حجاج به کشور تا سه‌شنبه (۱۰ تیر ۱۴۰۴) لینک‌های مشکوک به خالی‌کردن حساب بانکی را چگونه شناسایی کنیم؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار رشد کرد فرماندار مشهد: سهمیه آرد نانوایی‌های مشهد در صورت نیاز افزایش می‌یابد قیمت دام زنده اعلام شد (۷ تیر ۱۴۰۴) وزارتخانه‌ها و بانک مرکزی برای حمایت از بازار سرمایه اعلام آمادگی کردند ثبت سفارش واردات حبوبات و چای از امروز (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و امام (ره) چه زمانی برقرار می‌شود؟ | فعالیت ایرلاین‌های خارجی در کشورمان به روال قبل برمی‌گردد علت توقف معاملات ۲ شرکت بزرگ خودروساز در بورس امروز چیست؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) صادرات نفت ایران به چین شدت گرفت ریزش قیمت طلای جهانی در پی توافق تجاری آمریکا و چین (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی بازار ارز‌های دیجیتال (۷ تیر ماه ۱۴۰۴) شروع ریزشی بورس پس از دو هفته تعطیلی (۷ تیر ۱۴۰۴) + نمای بازار قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش قیمت میوه
سرخط خبرها

افزایش «قیمت خودرو» با فرمول شورای رقابت نیست!

  • کد خبر: ۹۲۱۲۷
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۹
  • ۱
افزایش «قیمت خودرو» با فرمول شورای رقابت نیست!
خودروسازان ۸۰ هزار خودروی دپو شده را بعد از گرانی ۱۸ درصدی ترخیص کردند؛ ۱۸ درصدی که شورای رقابت آن را قبول ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، ۲ شرکت بزرگ خودروساز با تصمیم ستاد تنظیم بازار قیمت محصولات خود را بین ۱۰ تا ۱۸ درصد و طبق روالی که شورای رقابت قیمت گذاری می‌کرد، گران کردند یا به قول وزیر صمت اصلاح کردند.

فاطمی امین وزیر صمت در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار با اشاره به افزایش قیمت‌های جدید خودرو گفت: صنعت خودرو در وضعیت مطلوبی به لحاظ بدهی‌ها و زیان انباشته قرار ندارد. دستور ماه قبل رئیس جمهور برای لغو افزایش قیمت خودرو به این دلیل بود که ایشان تاکید داشتند که قیمت گذاری‌ها باید اصولی باشد.

او ادامه داد: قیمت گذاری خودرو طبق روال قبل انجام می‌شود. طبق بررسی‌های دقیق، افزایش قیمت خارج از ضوابط را رد کردیم. عدم اصلاح قیمت‌ها طی ۹ ماه گذشته باعث کاهش نقدینگی در صنعت خودروسازی شده بود.

وزیر صمت گفت: خودروسازان تعهد داده‌اند که از این به بعد عرضه هفتگی خودرو داشته باشند که می‌تواند بازار خودرو را آرام کند. تصمیم ستاد تنظیم بازار برای نزدیک کردن قیمت تمام شده خودرو به قیمت واقعی بود تا بر قیمت‌های بازار هم موثر باشد.

او ادامه داد: کسانی که از قبل ثبت نام کرده‌اند با قیمت روز خودرو را تحویل می‌گیرند؛ البته به خودروسازان اعلام کردیم که با مردم همراهی کرده و در صورت نیاز خودرو را با لیزینگ و تخفیف به مردم ارائه دهند تا افزایش قیمت مشتریان را اذیت نکند.

فاصله میان قیمت کارخانه و بازار کاهش می‌یابد

وزیر صمت گفت: از سال آینده قطعا قرعه کشی نخواهیم داشت و با برنامه ریزی صورت گرفته، فاصله میان قیمت کارخانه و بازار کاهش خواهد یافت.

او ادامه داد: یکی از راهکار‌ها اصلاح قیمت گذاری بود که این روند در ستاد تنظیم بازار انجام شد؛ در نهایت تصمیم بر این شد که قیمت گذاری بر اساس ضوابط قبلی شورای رقابت، یعنی افزایش شش ماهه بر مبنای تورم اعمال شود.

در شرایطی این اتفاق افتاد که طی چند سال گذشته شورای رقابت مسئول قیمت‌گذاری خودرو بوده است و شورا بعد از افزایش قیمت مرحله اول اعلام کرد که هیچ ابلاغیه‌ای درباره حذف از قیمت گذاری خودرو دریافت نکرده است.

افزایش قیمت خودرو با فرمول شورای رقابت نیست

بهرامی ارض اقدس عضو شورای رقابت، با بیان اینکه میزان افزایش قیمتی که اخیرا برای خودروسازان اعمال شده به هیچ عنوان با دستورالعمل شورای رقابت مطابقت ندارد، گفت: بر اساس تورم بخشی که از بانک مرکزی دریافت کرده‌ایم و بررسی‌های صورت گرفته با لحاظ ضریب منفی بهره‌وری و افزایش تیراژ تولید، حداکثر کمتر از ۱۰ درصد امکان افزایش قیمت برای ۶ ماه دوم سال وجود دارد.

او ادامه داد: در حالی که ظاهرا قیمت جدید برخی خودرو‌ها بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ادعا می‌شود افزایش قیمت اخیر بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار است که آن هم تاکنون به شورای رقابت ابلاغ نشده است.

همین اصلاح قیمت‌ها باعث شده بازار خودرو با التهاب مواجه شود به طوری که طبق مشاهدات میدانی و گفته فروشندگان خودرو از زمانی که قیمت خودرو در کارخانه افزایش یافته است، قیمت خودرو در بازار نیز روند صعودی داشته است.

برای جلوگیری از التهابات ۲ شرکت خودروساز در گام اول، وعده افزایش عرضه خودرو را دادند.

سید جواد سلیمانی مدیر عامل سایپا اظهار کرد: با راهبری وزیر صمت برنامه‌های مختلفی برای کنترل و تنظیم بازار خودرو تدوین شده که یکی از آن‌ها عرضه مدوام و مستمر خودرو توسط خودروسازان کشور است، از این رو، گروه سایپا از هفته پیش رو تا پایان سال هر سه شنبه یک طرح عرضه خودرو اجرا خواهد کرد.

بابک رحمانی معاون بازاریابی و فروش گروه صنعتی ایران خودرو در این باره گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌هایی که از قبل انجام شده، برنامه فروش این هفته در روز شنبه با فروش فوق‌العاده محصولات انجام و فروش هفتگی روز‌های دوشنبه از هفته آینده به اجرا گذاشته خواهد شد.

خودروسازان در این چند ماه نبود قطعه را دلیل عدم عرضه خودرو اعلام کردند و حالا با این افزایش قیمت‌ها روند صدور دعوتنامه‌ها را افزایش دادند در حالی که طبق گفته رئیس شورای رقابت خودروسازان تا پایان سال اجازه ندارند تورم بخشی و افزایش قیمت را روی محصولات خود برای افرادی که خودرو پیش خرید کرده اند، اعمال کنند.

موضوع افزایش قیمت خودرو‌های از قبل ثبت نام شده صدای نمایندگان مردم را هم در آورده و حسینی کیا نماینده مردم تهران گفت: حدود ۸۰ هزار خودرو در پارکینگ خودروسازان داشتیم که اکنون با افزایش ۱۸ درصدی قیمت خودرو به سرعت آن‌ها را ترخیص کردند. سوالی که پیش می‌آید این است که چرا تا هفته گذشته ترخیص نمی‌شدند اگر کالا و قطعه نبود اکنون نیز نباید باشد.

روز گذشته وزیر صمت برای ارائه توضیحات در خصوص این افزایش قیمت‌ها به مجلس رفت و مقرر شد کارگروهی مشترک از اعضای مجلس و وزارت صمت تشکیل شود تا درباره قیمت نهایی خودرو تصمیم گیری کنند.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
0
0
بنام خدا،بنده سال قبل برای خرید خودرو ثبت نام کردم و دعوتنامه بنده بدون سود بود ،الان شرکت سایپا دعوتنامه بنده و همه‌ی ثبت نامهای سال قبل که بدون سود بوده است را با دست کاری مبلغی به عنوان تخفیف در دعوتنامها لحاظ کرده است تا مشمول افزایش قیمت شوند،چون بر اساس قانون تمام دعوتنامه های سال قبل که بدون سود بوده اند،باید بدون افزایش قیمت و طبق قانون فقط باید نصف بقیه پول را پرداخت کنند و مشمول افزایش قیمت نمیشوند،تقاضا دارم نگذارید این بی عدالتی که وزیر صمت هم کم تقصیر ندارن،حق ما ضایع شود،الان شرکت سایپا دعوتنامه بنده را به شدت افزایش داده و کار غیر قانونی انجام داده،قرار نیست که پول اضافی از جیب مردم بردارن تا برای احیای بورس به بورس تزریق کنند ، پس فرقی بین این دولت با دولتهای قبل نیست آنها مردم را بدون بصیرت سمت بورس هول دادن و جیبشان را خالی کردن الان برعکس شده جیب حواله داران سایپا را دارن به صورت غیر قانونی خالی میکنن ما خواهان عدالت علی وار. هستیم و از حق خودمان کوتاه نمی آیم و شما به عنوان خبرگزاری صدا و سیما باید ورود کنید و نگذارید این اتفاق بیفتد،روز قبلش در دانشگاه صنعتی شریف گفتید نمی‌گذاریم شوک به مردم وارد شود،فردای اون روز وزیر صمت برعکس حرف عمل کرد و 18 درصد افزایش قیمت خودرو را اعمال کرد،ما خواهان عدالتیم والان شرکت ایران خودرو طبق قانون عمل کرده ولی شرکت سایپا بی قانونی میکند از شما تقاضا رسیدگی داریم یا علی مدد
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->