علت آلودگی هوای مشهد چیست؟ (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ درصد از تخت‌های بیمارستانی مشهد فرسوده هستند | گسترش تخت‌های بیمارستانی به حاشیه شهر مشهد + فیلم استاندار خراسان رضوی: نیمی از مدارس جدید استان تا پایان ماه آینده آماده بهره‌برداری خواهد بود رئیس انجمن هواشناسی ایران: نجات کشور از خشکسالی فقط با علم و راهکار‌های واقعی ممکن است ادای احترام به یادمان شهدای دانشمند دانشگاه شهید بهشتی از سوی پزشکیان (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) آنچه درباره ماچا نوشیدنی محبوب نسل زد باید بدانیم حضور ۴۰ ناظر و بازرس سلامت محیط در اجتماع جاماندگان اربعین در مشهد واکسیناسیون مؤثرترین راه پیشگیری از سیاه‌سرفه | هشدار برای کودکان زیر یک سال ویدئو | هجوم ریزگرد‌ها به آسمان مشهد (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) توضیحاتی در خصوص صدور احکام بازنشستگان | آیا فوق‌العاده خاص به بازنشستگان صندوق کشوری تعلق می‌گیرد؟ ۱۸ هزار پرونده طلاق در کشور با مداخله مشاوران به صلح انجامید پرداخت معوقات بازنشستگان کشوری و افزایش سقف وام فرزندان آنان به ۶۰ میلیون تومان (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) گلایه شهروندان مشهدی از وضعیت ثبت‌نام مدارس در مقطع متوسطه اول پرداخت مرحله دوم متناسب‌سازی سال ۱۴۰۰ معلمان بازنشسته همزمان با حقوق مردادماه مستمری مردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان صنعت نفت با افزایش ۱۰ درصدی متناسب سازی پرداخت شد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) فناوری نانو در خدمت سلامت زائران اربعین غربالگری بیش از ۵۷ هزار زائر در مرز چذابه پرخطرترین بازه‌های سنی شروع دیابت چه سنی است؟ درگذشت تلخ دادستان گناباد به همراه خانواده‌اش در تصادف جاده‌ای (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) + عکس پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش دما در برخی نقاط کشور از پنجشنبه ساعت برگزاری آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم در تابستان تغییر کرد با این ۵ اشتباه چای را تبدیل به سم می‌کنید این درد‌های ستون فقرات را جدی بگیرید توصیه‌های تغذیه‌ای برای حفظ اشتهای کودکان در فصل گرما تصادف مرگبار در بزرگراه شهید شوشتری مشهد با ۴ کشته و یک مصدوم (۲۱ مرداد ۱۴۰۴) کاهش ۱۸ درصدی سرقت‌ها در خراسان رضوی از ابتدای ۱۴۰۴ فرار از خانه؛ اشتباهی که آینده دختران نوجوان را می‌سوزاند هشدار برای تابش پرتو فرابنفش در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری
سرخط خبرها

۷۴ هزار میلیارد تومان هزینه مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا

  • کد خبر: ۹۲۳۴۹
  • ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۸
۷۴ هزار میلیارد تومان هزینه مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا
حدود هفت برابر درآمد نفتی ایران برای مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال ۹۹ تنها در سه شهر تهران، کرج و مشهد هزینه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بیش از ۷۴ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ تنها برای سه شهر تهران، کرج و مشهد هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا شده است. این در حالی است که درآمد نفتی ایران در سال ۹۹ به گفته فرهاد دژپسند، وزیر وقت اقتصاد ۱۰ هزار میلیارد تومان بود.

به عبارتی حدود هفت برابر درآمد نفتی ایران برای مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در سال ۹۹ تنها در سه شهر هزینه شده است.

مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا

عباس شهسوانی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا گفت: «در سال ۱۳۹۹ بطور میانگین تعداد ۱۲۵۱ مرگ در شهر تهران منتسب به مواجهه با ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بوده است. هزینه مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در تهران ۵۱ هزار میلیارد تومان بوده است.»

او گفت: «تعداد مرگ‌های منتسب به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شهر کرج در سال ۱۳۹۹، ۵۸۶ نفر بوده است و هزینه اقتصادی این مرگ‌ها ۴۰۴ میلیون دلار یا ۸۷۷۹ میلیارد تومان برآورد شده است.»

شهسوانی ادامه داد: «تعداد کل مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در مشهد در سال ۱۳۹۹، ۱۱۱۶ نفر به طور میانگین بوده است که هزینه اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در مشهد بالغ بر ۶۸۹ میلیون دلار یا ۱۵ هزار میلیارد تومان بوده است.»

سهم مازوت در آلودگی

دلایل مختلفی برای آلودگی هوا در کلانشهرهای ایران گفته شده اما آنچه که اخیرا بیشتر روی آن تاکید می‌شود مازوت‌سوزی است.

در اثر سوزاندن سوخت‌های فسیلی حاوی گوگرد مانند مازوت، ترکیباتی موسوم به Sox منتشر می‌شوند که بخش بیشتر آن‌را SO2 تشکیل می‌دهد. SO2 گازی سمی است که برای سلامتی مضر است. این گاز در غلظت‌های پایین‌تر، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، قرمزی چشم و افزایش احتمال بروز بیماری‌های قلبی و تنفسی را به همراه دارد.

به طور کلی سوزاندن مازوت تشدید آلودگی هوا، خطر آسم و حملات قلبی را در پی دارد.

عبور از خط قرمز جهانی

حسین احمدی‌کیا، عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه اصفهان در تحلیلی نوشته بود: «مازوت تولیدی ایران بیش از ۳ درصد گوگرد دارد که حدود ۷ برابر استاندارد جهانی است. ز طرف دیگر به دلیل قدیمی بودن پالایشگاه‌های ایران و پایین بودن فناوری‌های تولید آنها، بسته به نوع پالایشگاه، حدود ۱۵ تا ۳۵ درصد از نفت خام ورودی به پالایشگاه‌های ایران به مازوت تبدیل می‌شود که میانگین آن بیش از ۲ برابر متوسط جهانی است.»

پیش‌تر فریدون عباسی دوانی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس درباره مازوت‌سوزی گفته بود: «نباید از سوزاندن مازوت بترسیم. باید آلودگی را نیز مقداری تحمل کنیم زیرا اگر مازوت نسوزانیم ۲۵ درصد کشور خاموش می‌شود.».

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->